Reklama

Reklama

Hero - Season 1

(série)
Japonsko, (2001–2006), 12 h 52 min (Minutáž: 54–138 min)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kyohei Kuryu je bývalý mladistvý delikvent, který v mládí původně nedokončil ani střední školu. Přesto se mu podařilo díky skvělému úsudku stát se státním žalobcem, který má na jedné straně pověst černé ovce, na straně druhé ovšem každého nutí uznat jeho zápal pro spravedlnost a perfektní výsledky při vyšetřování zločinů. (Sykon)

(více)

Recenze (3)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hero se již řadí mezi klasiku japonských seriálů, ale to je jen jeden z důvodů, proč seriál vidět. V seriálu je věnována pozornost jak hlavním postavám, tak i těm vedlejším, a proto z tohoto hlediska seriál působí velmi uvěřitelně a člověk dokáže soucítit s postavami. Kimura Takuja v hlavní roli byla dobrá volba, protože, i přestože je to člen skupiny SMAP, zpívat neumí, ale hrát ano a tady navíc všechny dostal svým charismatem. Člověka baví chodit s Kurjúem do terénu a přemýšlet, proč a jak se to či ono stalo a na základě toho se rozhodnout, zda daného člověka hnát před soud či nikoliv. Svou práci bere velmi zodpovědně – jako správný Japonec, ale vy nemáte pocit, že by vás seriál nějak zvlášť poučoval o hodnotách; což je zřejmě díky tomu, že každá z hlavních postav má tu svou vadu či úchylku. Zajímavý seriál s decentním humorem, který vše okořeňuje – stejně jako přítomnost Tanaki Jódžiho aka barmana bez jména. ()

mi0 

všechny recenze uživatele

Idea celého seriálu je celkom prostá - štátny žalobca, ktorý má zmysel pre detail rieši rôzne (jednoduché) prípady. Avšak namiesto čisto "papierovej práce", kedy by mal len preštudovať získané fakty a rozhodnúť chodí do terénu a ako nejaký detektív si na každý prípad posvieti osobne. Veľa mystérie by som tam nehľadal, skôr by som to prirovnal k americkému seriálu Columbo (len pridal trochu extravagantnejšiu hl. postavu a takisto kvapku romantiky). ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Tohle je dokonalost. Parádní postavy (i ty nejméně důležité), zajímavý případy a hlavně perfektní velmi jemný humor. S každým novým dílem jsem měla pocit, že se vracím mezi svoje staré kamarády. Už se moc těším na druhou sérii, která se zrovna teď vysílá v Japonsku. ()

Reklama

Reklama