Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý chlapec Tony si hraje se svým otcem, když se najednou obloha zatáhne a objeví se bílé světlo, které otce pohltí. Příběh pokračuje po třech letech, když podivná věc spadne z nebe a začne zabíjet. Ovšem tato věc brzy umírá, ale ještě předtím stačí znásilnit jednu ženu. V ženě začíná růst něco záhadného a když porodí, tak všichni s hrůzou zjišťují, že je to Tonyho otec. Přiletěl zpátky, aby zde připravil planetu pro vesmírné zabijáky? (Chupacabre)

(více)

Recenze (54)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle snímek nebyl zařazenej na listině Video Nasty asi bych se o něm stěží dozvěděl. Ono taky vlastně není o co stát. Odradil mě hned začátek a zároveň mi tím dal znamení, že půjde o laciný a nudný béčko. Osmou minutou se , ale můj názor začínal pomalu měnit. Příchodem " Xtra " ( nevím jak jinak toho šmejda z vesmíru nazývat ) film začíná jít do obrátek. V 19 minutě začíná přícházet scéna, díky níž byl tenhle snímek zařazen na " videonasties ". Od téhle chvíle ale začíná nudná WTF pasáž. Vojáček v životní velikosti a trpasličí klaun mi sem absolutně neseděli. Na konci se sice ještě nějaká akce objeví, ale to už předchozí nudu nemůže zachránit. Jedna scéna nedělá dobrej film. Popravdě nechápu proč vznikly ještě dvě pokračování. Když už jednička za moc nestála. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

I přes to vyloženě průměrně hodnocení jsem se na Xtro těšil. Začátek se držel velmi vysoko se svými odpudivými slizkými efekty a několika opravdu dobrými krvavými scénami. Ovšem to, co následovalo v druhé třetině snímku, snad ani nevím jak okomentovat. Vymizí efekty a jakékoli kuriozity a snímek se mění v tupé rodinné drama s imbecilní vedlejší linií, kde malý Tony objeví své telekinetické schopnosti a vytvoří si svého trpasličího klauna (WTF?). Naprosto nevyvážený film, který nezachrání ani nahá bondgirl Maryam d'Abo ve vedlejší roli. Finálních pět minut ještě za něco stojí, ale celkově je ten film docela zbabraný. Je to škoda, mělo to veliký potenciál. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Film, ktery proslavila jedina scena. Zena, rodici dospeleho muze se totiz jen tak nevidi. Navic, kdyz to obalite do hromad slizu a krve, jde o opravdovou lahudku. Dnes uz je tenhle, vpodstate komorni, pribeh o mimozemskych unosech po trikove strance celkem vycpely, ale misty si drzi hodne zajimavou atmosferu. Ta je, hlavne zpocatku, ne nepodobna ranym kouskum Davida Cronenberga, bohuzem s postupujici minutazi ubyva. Za pozornost tak krome zmineneho porodu stoji hlavne ustredni hudebni motiv z pera samotneho rezisera. Skoda, ze uz nikdy hudbu k filmu nedelal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by bol tento scenár zrealizovaný v USA, nebol by výsledok asi tak zábavný, ako keď to emzáci roztočia v Británii 80. rokov. Na jednu stranu je z toho ťažké wtf s amatérskymi hereckými výkonmi, na druhú ale skvelá zábava. Tvorcom išlo evidentne o nejaké metafory, ale pri pohľade na niektoré scény si v pohode vystačíme len s tým, čo vidíme, pretože pritom musíme gúľať očami. Vlastne mi tu už len chýbali Connie a Doyle pri nejakej tej prestrelke s klaunom a vražedným tankom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavní cena na 13.mezinárodním festivalu fantastických a vědeckofantastických filmů v Paříži! Režisér natočil dvě různá zakončení - pro kino a pro video, zřejmě z cenzurních důvodů. Celý film je poněkud psychedelický, místy surrealistický. Maskéři se vskutku vyřádili, byť ústřední kreatura příliš nápaditá není. Pavučinové kokony připomenou Invazi zlodějů těl (1978), oplodnění oběti Vetřelce. Ke zrození dospělého muže však dojde klasickým porodem ( ve své době jedna z nejdiskutovanějších scén). V Xtro2, které nemá s jedničkou nic společného, se vetřelec už zrodí přesně podle Vetřelce - z explodujícího hrudního koše. Počáteční atmosféra filmu je napínavá, po pomalejší střední části se příběh přehoupne do krvavého finále. Hudba na elektronické varhany mi příliš nesedla, v tehdejších italských filmech byla daleko nápaditější. Naštěstí v momentech napětí se ozývaly spíše jen zvuky . Některé scény jsou vyloženě hnusné, filmaři si libovali v různých zpodobněních násilí. Vše spěje k neodvratně tragickému konci. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Maryam d'Abo (Analise) v roku 1994 v rozhovore pre časopis Femme Fatales označila snímku za "ďalší hrozný film". (Jello Biafra)
  • Režisér filmu Harry Bromley Davenport v rozhovore priznal, že bizarná atmosféra filmu bola absolútne neúmyselná a hudbu pri záverečných titulkoch popísal ako "jačiace syntetizátory". (Jello Biafra)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo februári 1982 v Londýne. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama