Reklama

Reklama

Sněhurka a jak to bylo dál

  • Česko Sněhurka navždy šťastná (více)

Obsahy(1)

Když Zlá Královna umřela, Sněhurka se se svým milovaným Krásným Princem vydala na cestu domů. Jenže netušila jednu věc, a to že Královna měla bratra, který nebyl o nic lepší než ona a navíc se ještě dokázal proměňovat v odporného oheň chrlícího draka. A ten drak se za smrt své sestry Sněhurce pomstil strašlivým způsobem. Jejího milého Krásného Prince unesl a zaklel do odporného skřeta, o čemž však panna neměla ani ponětí a tak se jej vydala osvobodit. A protože trpaslíci šli po předchozím vítězství nad zlem oslavovat a ještě se z tripu nevrátili, musela na pomoc přibrat jejich sestřenice trpaslinky. A znáte ženské, tvrdé avšak hádat se se sestrami nikdy nepřestanou... (monolog)

(více)

Recenze (53)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Abych začala od konce. "Jsi připravena žít šťastně až do smrti?" Při téhle princově otázce už jsem chroptěla smíchy. Pohádka mě minula v dětství, takže jsem s množstvím nakoukaných pohádek věděla přesně, kdy se vybouří Bouřilka a Tajemný průvodce pro mě byl od začátku odhalený jak Michelangelův David. U čeho bych se asi jako dítě bála, jsem se ve svém stařeckém cynismu bavila. Když to shrnu - chtěla bych si umět vykouzlit kytky a pak bych chtěla toho báječného netopýra. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem už roky hledal (znal jsem jenom o čem to je) a až teď, náhodou jsem na to narazil. Připadám si trošku jako kdybych vyklonil hlavu z okna vlaku a řekl, že to tu znám, že tu je jen pět beto...beto...beto...beto...betonových sloupů. Jde o jedno z nejlepších pokračování disneyovek, který jsem viděl, jen je bohužel naprosto nedostupný a to včetně osvědčených zdrojů z internetu. Jediná 2GB verze v italštině je pro mě totéž, jako čepice pro bezhlavýho rytíře. Když jsem to naposledy viděl, bylo mi jenom deset let. Tehdy jsem byl zaměřenej spíš na horrory a když jsem se podíval na dva opravdu děsivý (Mrtvá jáma a Předvolba 476), pustil jsem si potom tenhle filmík a nevěřili byste, jak mě to uklidnilo a od té doby na to vzpomínám s touhou to znovu vidět. Děj není složitý, vlastně se jedná o okopírování předchozího příběhu trošku šmrncnutý novodobým pohledem na questfor fantasy, ale zpracování jsou opravdu povedený a celkově je to príma zábava. Jindy S bezmeznými díky náležejícími uživatelce SeXeně za poslání dvd s filmem a vůbec ochotu se o něj podělit jsem se na to dneska podíval znovu (11.1.07). Zjistil jsem, že jsem na spoustu věcí zapomněl, jako je opravdu dobrej dabing a taky občasný písničky a na většinu detailů příběhu. A že to vlastně není nejlíp namalovaný, ale přesto i tak hodně dobře. Ale stejně si pořád myslím, že je to výtečný pokračování a líbilo se mi dnes stejně jako dřív. Co se týká studia WD, jsou to pěkní zmetci, že tomu dělali takový problémy. Jindy Bacha na origo DVD. Má novej šílenej dabing. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Náhoda tomu chtěla, že jsem zhruba přesně před dvaceti lety měl zapnutou televizi, právě když to začalo. Z původního pouhého přebývání v místnosti se stalo koukání a z koukání příjemný pocit po pohádce. Pak jsem to nadlouho vypudil z hlavy a stejnou náhodou na to nedávno narazil v nekonečných vlnách internetu. A to dokonce s původním podařeným dabingem. Tajemný šeredný průvodce, trpaslice a jiné potrhlé nápady překonaly i tu feminizační tóninu. A nostalgie docela zapracovala. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek, na kterou bych bývala byla zapomněla, kdyby mi ji čirou náhodou nedávno nepustila mladší sestra. Sněhurčin příběh je prostě nesmrtelný :) Výborná atmosféra, pamatuji si, jak jsem se u sledování jako malá klepala strachy, ale přesto ji sledovala znovu a znovu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost. Nikdy jsem moc nechápala ten problém, proč u Disneye neakceptovali tohle pokračování Sněhurky jako oficiální, protože právě tenhle animák je lepší, než cokoli, co vzniklo v Disney Dark Age (1970-1988). Ano, je to už trochu jinde, než původní Sněhurka (1937), ale to je jen logické vzhledem k časovému odstupu, scénář je hodně kvalitní, humor funguje, jednotlivé obludky jsou roztomilé, trpaslinky sympatické, láska skály láme a finále je epické. ()

Carol Pifková

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť ale Snehulienka ma nikdy moc nelákala a to dokonca ani tá od Disney. No a tomuto som šancu síce dala ale tak som sa nudila, že som to ani nedopozerala. Bavil ma tam len ten výr a netopier. No a tí hlavnými postavami neboli takže pre mňa nič moc. No a ani to teda hodnotiť nebudem, kedže som to nedopozerala ale ak by som chcela byť neférová dala by som 1*. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Určitě bych tomu dal i víc, ale to bych to nesměl poprvé vidět ve třiadvaceti... Ale rozhodně to bylo mnohem lepší než většina plagiátů Disneyho filmů... Tohle mít trochu lepší animaci, tak si myslím, že by to ani Disney nevzal, protože je to poměrně drsná podívaná... Každopádně lepší tři... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Princezna je oproti jiným disneyovským princeznám ošklivá a hloupá, trpaslinky jsou sice dobře namluvené, ale všechny jsou protivné a krásný princ je ve filmu vlastně jen chvíli. Je to podívaná opravdu jen pro otrlé. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Film Sněhurka a jak to bylo dál obrovským způsobem doplácí na značku, kterou se snaží rozvíjet. Mezi původní disneyovskou Sněhurkou a sedmi trpaslíky a tímhle snímkem leží neuvěřitelných padesát let, během kterých se animovaný film proměnil takovým způsobem, až se mezi oběma Sněhurkami prakticky vytratila jakákoliv formální kontinuita - a z toho důvodu se nedivím, že studio Walta Disneyho mělo z tohohle pokračování doslova noční můry a házelo tvůrcům klacky pod nohy, jak jen to šlo. Takže Sněhurka a jak to bylo dál je animovanou trestí osmdesátých let a sama o sobě funguje docela dobře, ale jako pokračování velké legendy prostě neobstojí (jak bychom se asi dnes dívali na nové pokračování Bena Hura?). Takže jako typický produkt doby je tenhle film vydařený ve vší té ulítlosti (Matka Příroda je - jak tu kdosi napsal - opravdu "hodně alternativní") a osmdesátkové syntetičnosti (jedna z písniček mi připomněla pohádky z československého socíku) a závěr působí opravdu hororově, jenže kdyby tohle viděl Disney, asi by se hodně divil, co se s jeho milovanou Sněhurkou stalo za padesát let. Na závěr bych snad jen dodal, že ač jsem tenhle film viděl včera zhruba po dvacetileté pauze a spousta scén mi vyskakovala zaprášená z paměti, na Vejra jsem za tu dobu stihl asi zapomenout nadobro. (386.) ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem jako malá hodně prožívala. Zakletý princ mě děsil tak, že jsem se bála jít na záchod. Naopak zlýho vejra, který o své děsivosti musel neustále přesvědčovat, jsem milovala. A trpaslinky - hlavně malá a rozkošná Bouřilka s neposlušným prstem - byly naprosto adekvátní náhradou za staré trpaslíky. Z Matky Přírody jsem ovšem byla dost zamtená, dneska mě tahle hipísačka baví neuvěřitelně moc. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Jako malí jsme to měli s bratrem a sestrou hrozně oblíbené, dokonce mnohem více než původní originál. Pěkně kreslené, vtipné, a přesto tajemné. Rozhodně mě to, alespoň svého času, dost bavilo. 70 % ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší postava je kromě hlavního záporáka především popletený a věčně hulící Vejr. A přestože Sněhurka zde vypadá jako herečka ze soft porna, přesto příběh zaujme a pobaví menší i větší diváky. Očekával jsem, že se celý film ponese v duchu parodie na Sněhurku, no trochu jsem se spletl, ale i tak to byl poměrně hezký zážitek. ()

Reklama

Reklama