Reklama

Reklama

Alicia

Krátkometrážní
Španělsko, 1994, 8 min

Scénář:

Jaume Balagueró

Recenze (80)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Luis Buñuel říznutý Shinya Tsukamotou. Latex, kříže, penetrace a bolest v Cinéma du look kraťasu s údernou silou rozvášněného katolíka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud zrovna sháníte svou pravidelnou dávku surrealistického hnusu, koukněte se na Alicii a máte tak na týden vystaráno. Je to opravdu hodně depresivní a úchylný kraťas. Jsem docela rád, že Jaume ve svých pozdějších hororech úchylnost vypustil a zapracoval ještě víc na atmosféře a depresivnosti. Je to lepší, na tohle bych v celovečerní podobě asi neměl sílu :D ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vytvořit 8 minut úchylné podívané ještě není na Oscara ani ovace... a pokud ano tak lituji tohoto světa. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ak to malo nejaký zmysel respektive pointu, nepochopil som. Hudba a kamerový filter ok, ale to z tejto prezentácie úchylnosti ešte nerobí ani umelecké dielo, ani kvalitný krátkometrážny film. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a krapet úchylné. Tyto krátkometrážní filmy mám velice rád. Docela by mě zajímalo, v jaké situaci napdlo autora tohle natočit. A pozor....po druhém zhlédnutí nastává radikální změna a měním ze tří hvězd na plný počet!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Surreálná hříčka, při které člověka napadne minimálně Andaluský pes (i když rozřízlé oko ve své době šokovalo jistě mnohem více). Škoda, že na závěr nepřišla nějaká bomba. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo být? Dobře natočené, zajímavá hudba, ale ten nápad? To jsem nějak nepobral a přišlo mi to jako hodně velký úlet, co musel vymyslet perverzní blb. Ale tak když se to někomu líbí, tak já mu to neberu, každý má holt oblíbené to svoje. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Úvod do kariéry muža stojaceho za skvostným Rec, v ktorom je už miera úchylnosti vážne na hranici znesiteľnosti. Len škoda, že Balagueró prestáva práve v najlepšom :) ()

Reklama

Reklama