Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý agent Alex Scott dopadne v uzbekistánských horách pilota, který prodal obchodníkovi se zbraněmi Arnoldu Gundarsovi neviditelné vojenské letadlo, zvané Čepel. V Los Angeles se na poradě seznámí s detaily další akce. Musí se vydat do Budapešti, kde se Gundars chystá letadlo prodat. Vystupovat má jako asistent černošského boxera Kellyho Robinsona, který se utká o mistrovský titul a na žádost prezidenta souhlasil, že se tajné operace zúčastní. Spolupracovat mají také s atraktivní agentkou Rachel a slavným špionem Carlosem. V Budapešti unese namyšleného boxera krásná tmavovláska a v tovární hale ho nutí prozradit jméno svého komplice. Naštěstí šlo jen o test, který měl boxera prověřit. Dívka je ve skutečnosti agentka Rachel. Vybaveni replikou zlatého Gundarsova pera, ve kterém je ukryto sledovací zařízení, se vydají na party, kterou obchodník pořádá ve svém sídle. Podaří se jim pera vyměnit, Alex pronikne do pracovny a stane se svědkem prodeje letadla čínskému obchodníkovi. Kelly však omylem spustí alarm a muži musí uprchnout. Další den se agenti vydají za obchodníkem do lázní. Je to však past. Strhne se divoká přestřelka, během níž Rachel zahyne. Kelly v poslední chvíli dorazí do sportovní haly k zápasu o titul mistra. Alex se mezitím, ukryt v Gundarsově autě, dostane k letadlu, které právě přebírá nový majitel, Číňan Zu Tam, který hodlá dopravit do Washingtonu jadernou bombu. (TV Nova)

(více)

Recenze (162)

POMO 

všechny recenze uživatele

Blbá a rýchlo prešumiteľná, ale pomerne zábavná oddychovka. Ústrednej dvojke to spolu svedčí výborne. Ich spoločná akcia infiltrácie do postele Famke Janssen ma rozosmiala do kolien. Menej kultivovaná komédia než Showtime, ale oveľa zábavnejšia. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Plytký scénář a mizerné akční scény zachraňuje výtečně sehraný ústřední "buddy" tandem a humor ostrý jako nůž Michaela Myerse. Mezi intelektuální klenoty se tahle věc asi nezařadí, ale řemeslná svižnost a velice vtipný potenciál by Murphymu zcela určitě mohl konečně pomoci nabrat druhý dech... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pár vtipných momentů tu je, ale většinu ze sto minut filmu jsem se nudil. Nevadilo ani tak otřepané schéma ´hajzlové ukradli naše letadlo a my, americká vláda, ho chceme´, jako spíš to, že spousta scén se tváří, že jsou hrozně vtipné, ale nejsou a kolikrát postrádají pointu. Eddie Murphy svůj vzácný komediální talent opět promrhal a obávám se, že tenhle film jeho návratem na výsluní nebude. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Obyčejná akční komedie s dvouma herci, které já osobně mám hodně rád: Eddie Murphy a Owen Wilson, zatímco si Eddie směřuje do filmového pekla v současné době, Owen Wilson si stále drží svůj standard a je to vidět i v tomto filmu. Přestože je v jistých ohledech trapný a debilní, dá se na to párkrát podívat a určitě se semtam i na poněkolikáté pobavím, jenže chvíli na to na něj s radostí zase zapomenu. Slabší průměr, nic světoborného, asi bych si ty dva spolu představoval naprosto jinak, kupříkladu Owen Wilson se s Jackie Chanem předvedl velkoryseji než zde Eddie Murphy. Možná to je na škodu, možná to je fakt, že s Eddiem se příliš dobře netočí. Nedokážu posoudit. Hlavní je, že tento film je slabší průměr, ale to je na zdejším hodnocení vidět samo o sobě, takže proč to tu dál pitvat? :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $33,561,137Tržby Celosvetovo $50,732,945║ Tento námet je už tak otrepaný, že ísť v zaužívaných šľapajach sa moc nevypláca a tým pádom keď to nemá čo ponúknuť je to len maximálne výkrik do tmy, jedine čo poteší je pre oko lahodná Famke Janssen ináč je to len prezentácia trápnych scén. /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nudná akční komedie, v které Eddie Murphy opět dokazuje, že jeho kariéra směřuje do pekla... Owen Wilson nemá tak silného partnera jako je Ben Stillet a nebo Jackie Chan(ikdyž ho nemusim :)). Pod průměrný film o ničem.... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Po tom co predvedl Murphy v Pluto Nashovi jsem cekal dalsi velky propadak, ale nastesti se Eddie snad vraci do sve lepsi formy z let 80. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Gibbs: 1. Rock The Part 2. My Cherie Amour 3. You Don't Love Me (No, No, No) 4. Fox Sports Radio Theme 5. Cash, Money, Cars, Clothes 6. Látod zokog a szívem 7. Hungarian Dance No. 5 8. Sexual Healing 9. Let's Talk About Sex (Ez legalább szex) 10. Full ModeMultiply ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nazdar Carlos. Ako na Kube?“ – „Adekvátne.“ Prekvapivo nefunkčná akčná špionážna buddy komédia. Hoci som dúfal, že Eddie Murphy ma bude baviť svojím namysleným, mega-otravným boxerom tváriacim sa, že vie pilotovať lietadlo, nakoniec ma čakala len rutina. Keď snaživý Owen Wilson videl nudný Eddieho neutrál, pochopil, že v tomto prípade z toho chémia nebude a márne sa spoľahol aspoň na priemerné triky, priemerné akčné scény a priemerné dialógy a celé je to akési (pod)priemerné. Ak nerátam rezanie penisov. Ehm. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodne dobra akcni komedie, ktera by si zaslouzila vyssi hodnoceni. Pribehove to je v pohode a akce je taky natocena slusne, ale tady jde hlavne o Murphyho a Wilsona. Jedinej problem je v tom, ze Wilson ma hrat toho slusnaka, ale ve vysledku pusobi oba jako magori. Nicmene oba jsou perfektni a Murphy hraje postavu, ktera mu sedne ze vseho nejvic, neustale hlaskuje a nastesti se neprevlika za tlusty cernochy. No a obcas se dokonce urodi nakej dobrej parodickej forek na bondovky. Proste slusna zabava. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nejlepší film Eddie Murphyho. Laťka není vysoko, takže terno to rozhodně není, ale tentokrát jsem neměl tem pocit neskonalé trapnosti, že jsem se snížil tu zrůdnost sledovat. Což je dobré. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mohla to být dobrá komedie, ale neni to žádná sláva. Podle mě je docela problém v tom, že tady hrajou dva dost podobný herci, jak Wilson, tak Murphy ve svých filmech hrajou většinou takový vtipálky a tady to jejich spojení prostě nefunguje, každej z nich by chtěl bejt děsně vtipnej, ale nakonec to neni ani jeden z nich, sice se to po takovým dost krkolomným začátku celkem rozjede a na konci je tahle dvojička docela dobrá, ale i tak mi přišlo, že Wilson vedle Murphyho je poloviční, sice je to pořád starej dobrej trouba Wilson, ale žádný extra vtípky z něj zrovna nelezou, už sem ho rozhodně viděl v lepších rolích a v lepší formě než co předvádí tady, to stejný se dá říct i o Murphym, ale ten spíš pokračuje ve svých nic moc filmech a výkonech z poslední doby. Ale nakonec se přece jen u tohohle filmu zabavit celkem dalo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Další z řady podprůměrných komedií, ve kterých Eddie Murphy postupně znehodnotil svůj talent. Námět je stokrát provařený, scénář povrchní a nenápaditý, pokusy o vtip se obvykle míjejí účinkem. Tenhle druh komediální produkce pro nemyslící dav mě míjí velkým obloukem. Celkový dojem : 25 %. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Owen Wilson a Eddie Murphy si náhodou při soutěži, kdo bude hrát v horším filmu, sedli do stejného letadla. Od I Spy jsem přinejmenším čekal příjemnou komedii, u které se nebudu nudit. Spletl jsem se, není to vtipné, ba naopak, až nehorázně nudné. Sakra, Eddie, co to provádíš? ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná špionská buddy komedie, která má ze začátku výborné tempo, ale v závěru už jsem jen čekal, až dojede do konce, protože rozuzlení zápletky a vlastně zápletka celá nebyla nijak moc překvapující. Ale akce byla povedená, hláškující Murphy v jedné ze svých posledních pořádných rolí, sympaťák Owen Wilson a samozřejmě Malcolm McDowell. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Odpočinková záležitosť mixujuca bondovku, crazy komédiu a celé je to šupnuté do mierneho nadhľadu. Wilson v úlohe packaského agenta, ktorý síce veľmi chce, ale je strašne mantavý (Luďek Sobota s blond prelivom) dostane na starosti secret mišn, pri ktorej je nútený spolupracovať s rozmaznaným boxerským manekýnom v podaní Murphyho. Obaja sa väčšinu času predbiehajú, kto vystrihne horší xicht a viac zajačí, sem tam sa tam mihne nejaký ten nápad a trochu tej akcie. Oko poteší krásna Famke Janssen a na konci náznak zápletky a nebodaj pointy, ktorý ale rýchlo vyšúmí do aleluja. Každopádne film neurazí, ale druhý krát nevidím dôvod. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tahle „buddy movie“ mohla dopadnout tak dobře, jak jen mohla průměrná režisérka převést na plátno průměrný scénář s výrazně nadprůměrnými herci. Dva nesourodí parťáci, tajný agent a nadutý boxer, mají zneškodnit dalšího psychopata, co chce okusit „ovládnout“ nějaký ten kus světa (pro tentokrát v podobě supermoderního letadla). Průběh pátrání je v podstatě utahaný (zejména první polovina snímku) a žádné dějové zvraty nás nemohou jistojistě překvapit. Zdánlivě odlišní parťáci se postupně spřátelí, místy se blýskne na lepší časy, ale stále jsme až po kolena v bahně nudy a zoufale nezvládnutých akčních scén, absolutně se nehodících na velké plátno. Jak říkám první polovina je plná oněch situací, kdy chcete vstoupit do děje a tyhle oba trouby pořádně proplesknout, potažmo jednoho nakopnout k tomu, aby se už konečně rozhoupal v milostných peripetiích. Druhá polovina snímku je však kupodivu příjemnou taškařicí, které neschází humor (akce je stále amatérská) a tak nějak už se bez úrazu doklopýtáme k „velkému“ finále. Zatímco Owen Wilson dnes stoupá pomaloučku ke komediálnímu Olympu, Eddie Murphy jen může vzpomínat na stará dobrá osmdesátá léta, kdy mu pusa svižně žvanila a peníze na jeho účtu příjemně přibývaly. Společně tvoří relativně milý tým, který si pravděpodobně už nikdy nezopakujete, ale pro tentokráte OBČAS sahají k čistému průměru!! ()

Reklama

Reklama