Reklama

Reklama

Diana: Hold princezně, která patřila všem

(TV film)
  • Velká Británie Diana: A Tribute to the People's Princess (více)

Obsahy(1)

Květen 1996. Diana, princezna z Walesu, se rozvedla s korunním princem Charlesem. Rozhodně se však nedá říci, že by se tím její situace zlepšila. Citlivá žena trpí především neustálým tlakem médií, které nenechají bez povšimnutí jediný její pohyb. Obtěžují tím nejen ji, ale také její děti, které se pokouší chránit. Přesto pomalu nalézá novou chuť do života a nabírá novou energii, se kterou se věnuje především celé řadě humanitárních projektů. Cestuje mimo jiné do Sarajeva trpícího vinou občanské války, do Angoly, kde se s velkým nasazením snaží pomoci obětem zákeřných nášlapných min. Také v soukromém životě se snaží začít znovu. Po krátké milostné aféře s pakistánským kardiochirurgem, se seznámí s bohatým světákem Dodim al Fayedem. A zdá se, že Dodi je pro ni konečně ten pravý. Jenže právě ve chvíli, kdy chtěla přijmout jeho žádost o ruku, došlo 31. srpna 1997 v podjezdu v centru Paříže k tragické nehodě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

monolog 

všechny recenze uživatele

Víc si tenhle film opravdu nezaslouží, a to jen proto, že se z Diany stal podobný kult osobnosti jako z matky Terezy nebo Gándhího. Ale jinak mi to přišlo jako pořádnej blábol, bez lepších hereckých výkonů a opravdu hodně ovlivněný cenzurou britského královského dvora. A zajímalo by mě, jak to vypadalo ve skutečnosti, protože se klidně vsadím, že ta cenzura se tady prosadila jak nikde, protože podle tohodle filmu by byla málem svatá, mučená vnitřními duchy a jánevímcoještě. Ostatně to mají už v názvu - tribut, hold, pocta - a nic jinýho to není. Podle mě když už tak jednou podívat a nikdy víc a počkám si možná za padesát let na nějakej pořádnej životopisnej film nebo román. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Nic moc, víc jako dvě hvězdičky si tenhle film nezaslouží a to i přesto, že je o životě dnes už kultovní lady Di. Herecké výkony byly opravdu hrozné. ()

Řízek odpad!

všechny recenze uživatele

Co na tom všichni vidíte? Je to jen supernudnej přehnaně romantickej film o problémech některých prachatých celebrit. A navíc závěr pěkně zkrouhli, což je škoda :--) ()

Vämpiriüs odpad!

všechny recenze uživatele

Tento snímek si nezaslouží ani jednu frčku. Velmi znuděn jsem jej celý prošel a bylo to zbytečně promrhaných 100 minut života. Diana ala kult , který byl snad milionkrát omílaný neustále dokolečka. Ano je škoda každého mladého lidského života a jestli jde o princeznu nebo pouhého bezdomovce je naprosto jedno , jen o bezdomovci by nebyl hned film. K závěru bych řekl, že je to pěkná sra*ka a opravdu naprostá ztráta času. ()

Reklama

Reklama