Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglická šestičlenná rodina přijme domů těhotnou ženu, která zmizí krátce po porodu. Vychovávají její holčičku jako svou vlastní, ale po letech je podivná úmrtí jejich vlastních dětí donutí uvažovat, zda holčička není něčím víc, než se zdá. (noelcoward73)

Recenze (3)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nenápadný hororík, ktorý celkom baví. Je to vlastne jedna z variácií na slávny Omen. Rodinku so štyrmi deťmi jedného dňa navštívi podivná tehotná ženská, ktorá ešte v ten večer porodí, na druhý deň zmizne a zanechá im svoju ratolesť. No a rodičia si rozkošné blonďavé dievčatko adoptujú. Nezbedná dcérenka sa však rozhodne, že vyvraždí všetkých svojich súrodencov, a keďže rodičia sú, ako to už býva zvykom, párik neschopných a naivných blbečkov, tak to až taký veľký problém nebude. Rodinne orientované hororíky ma bavia a detských zabijakov vyhľadávam, čiže aj keď sa celkovo nejedná o nič svetoborné (žiadne gore - logicky, keďže sú obeťami deti + TV spracovanie), tak to môžem celkom odporučiť, atmosférka tu je. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kukačka. Pokud tenhle trpký úděl potká ptačí rodinu, většina nejspíše mávne rukou se slovy - to je příroda. Pokud ale podobný osud potká spokojenou rodinku lidí, pak už mnozí jen tak rukou nemávnou. Angela Pleasenceová byla v roli cizinky vskutku démonická a její tvář a oči vypadaly jak z jiného světa. Když zanechá své novorozeně v rodině Kate a Alana, netuší šťastní manželé, jaké peklo je čeká. A zatímco divák očekává další smrt, Kate blábolí cosi o náhodách a Alanovi poněkud trvá, než se mu v hlavě rozsvítí. Jenže zatímco se kukačka potřebuje zbavit konkurentů, buduje si pevný vztah s Kate. Ta zcela holčičce propadne, tudíž Alan na vše zůstává sám. Samotná kukačka Bonnie kouká jak Damien a já bych s ní netočil ani za nic. Film sází na atmosféru a napětí, obstojnou kameru provází solidní hudba. Škoda, že se nedalo hlavním postavám fandit naplno - Kate pod vlivem Bonnie a Alan jak nevěřící Tomáš.... Ale za konec jednu hvězdu přidám. 3,5* p.s. titulky od hladasse byly bezchybné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě omenovské téma, ale mě to nejvíc připomínalo jednu z pošumavských pověstí, ve které divá žena podstrkovala své dítě obyčejným lidem, aby jim tropilo všelijakou neplechu. Atmosféru to mělo, holčička byla dostatečně strašidelná a i když oba rodiče byli naprosto tupí a nijak zvlášť zahraní, jedná se o celkem zdařilo jednohubku. 55% ()

Reklama

Reklama