Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Recenze (471)

marek86 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film slouží k tomu, aby nám ukázal, kteří herci hrají ve všem, co je jim nabídnuto a to bez ohledu na kvalitu scénáře... ()

Louie odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, ze si cely tenhle paskvil zaslouzi alespon tu jednu hvezdicku, ale po skonceni zaverecnych titulku jsem marne hledal, za co bych ji dal. Brabec se slusne etabloval svymi filmy "Kral Ubu" a "Kytice", ale od te doby ho ocividne vice, nez film zajima honorar. Silene filtry jako vystrizene z becek devadesatych let jsem mu v Maji odpustil, ale tohle uz bylo trochu moc. Sled vicemene nahodnych a nevtipnych scenek slepenych motivem pohadky nefunguje snad ani v jedinem okamziku. Pisne a hudebni cisla jsou nemastna neslana a tvurci nevi, zda je urcit detem ci dospelym. Sam Brabec pak selhava ve vizualizaci, kterou neni schopny (ani za tak vysoky rozpocet) dotahnout do konce. Ono dat do jedne obycekjne ulice "pohadkovou" ceduli neznamena, ze divak tvurcum spolkne pohadkovou atmosferu. A o hercich je skoda mluvit. Ti nemaji co hrat, a tak se alespon pitvori... Ve vysledku je to skoda producenta, ktery mel vzit bic do ruky a snazit se vsechno alespon trochu udrzet pohromade... Kdyz uz v tom ztratil takovych milionu... ()

Skautka 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka se opravdu povedla :). Tolik barev a povedených skladeb. Já dávám 4* a vy ostatní se třeba poserte :D. Konečně pohádka na kterou se koukat dá. ()

Wikishka odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec bych se nedivila, kdyby se velká většina národa styděla za to, že pochází ze stejné země jako tohleto, co se ani nedá označit za film. Sama sebe jsem se ptala, jestli je to jako jenom nějakej fórek nebo jestli to autoři mysleli smrtelně vážně... ?! Jakože cože? Vážně mě má zaujmout pětiletá holčička, co je zmalovaná jak nějaká čerstvá dvacítka a Bílé syn, co nebýt mamky, tak se před kameru v životě nedostane, protože talent je právě ta věc, kterou postrádá ze všeho nejvíc? No pomoc! Divím se, že do takové příšernosti vůbec šlo tolik herců na úrovni jako třeba Roden. PS: Ona je to sice komedie, ale rozhodně ne v tom smyslu, jaký autoři zamýšleli. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Naprosto tradiční, mainstreamová záležitost, z které úplně kypí komerce a materialismus. Na druhou stranu zdánlivá nesmyslnost a nesourodost scén, občas znetvořených animacemi, byla tak zrůdná a nekonvenční, že si to nějaké plusové body zaslouží. A navrch - nevím, jestli změklým mozkem vánočním nebo prací režiséra - mi to přišlo jako dobrá sranda, takže zcela nekriticky a subjektivně * * * * ! :-) ()

sehe odpad!

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi to,ako Zlata brána z košického studia,avšak tam hrali a spievali amatérske deticky a tu to boli všetky spevácke a herecke české hviezdy a ešte jeden rozdiel,to boli 70 te roky a táto super gycova Perina 2011. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Bylo to prostě fajn barevné, hezké na pohled a k nedělnímu vaření v poho. I když tedy příběh jsem moc nechytala, písničky a jejich texty...no, občas jo, často ne, Karel Roden a paní Balzerová fajn, Lucie Bílá mě kupodivu neštvala (ovšem její synáček tedy ano. že by úlitba matince, aby to vzala? když to vemeš, dáme ti tam i dřevěného synka.) a ty děti se mi vyloženě líbily. takže dvě hvězdičky a příště už to vidět nemusím :-). ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, taková stylovka, obrazově výborná. Alenka v říši české peřiny, škoda, že počítačová animace neměla tehdy ještě potřebnou kvalitu. Ale režisérovo vidění mne uchvátilo. Jako rodinný muzikál taky paráda (prostě k tomu tenhle typ muziky patří), skvěle roztančené... Jen ten sled vyprávění je šílený. Ublížil tomu nejspíš střih na úkor písní. Ukoptěné odhalování zápletky nahečmané do pár dialogů mezi písněmi, málo prostoru mnoha úžasných motivů. Ale za ten nápad, obraz i vtip (!) dávám téměř plný počet, protože jsme si u toho po dlouhé době báječně odpočinuli. ()

odvedle 

všechny recenze uživatele

výborná muzikálová rozprávka, nemôžem hodnotiť nízko, keď som sa celý čas usmieval a film mi dodal kopec pozitívnej nálady, neviem, asi som nenáročný, alebo nemám vkus, ale mne sa to páčilo... herci, tanečné vsuvky, spev, všetko dobré, že slabý scenár? koľko doslova blbších filmov má vyššie hodnotenie... ()

Schneefee 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla ale...brabcovina...přiznávám, že s kamarádkou jsme na tento film šly trochu z recese a trochu ze zvědavosti, připravené na to nejhorší (já osobně jsem se týden před plánovanou návštěvou "otužovala" trailery, fotkami a recenzemi a nakoupila zásobu sáčků, které byly pasovány na sáčky blicí - v den D byly však zapomenuty doma). Jak zde už bylo v komentářích napsáno, film má hodně logických chyb, některé pěvecké i herecké výkony jsou velmi rozpačité, o ději se raději nevyjadřuji. Ale i přes tyto "mouchy" jsme si celou akci velmi užily, škoda, že ne kvůli filmu samotnému, ale spíš díky vtipným poznámkám personálu (týpek na kase vypadal a zněl velmi pobaveně když zjistil na co to jdeme a následně nevěřícně zkoumal naše isic karty, poté týpek před sálem, který rozdával brýle nám položil záludnou otázku "a vy na to vážně jdete?" a vypadal velmi překvapeně a pobaveně zároveň a následně při vracení brýlí od něj zazněla věta "síla, co?!")...pro nás prostě nezapomenutelný zážitek aneb i uplnou blbost si můžete užít. :) ()

Mitsu 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se odhodlala napsat, co si doopravdy myslím. Myslím si, že každý z vás má potřebu jen něco kritizovat, šťourat do všeho a ukazovat, jak všemu strašně rozumí. Na tomhle filmu jsem byla s našima a bráchou v kině. Rodiče se, po dvaceti letech, uvelebili na dvojsedadle a příjemně se ty necelé dvě hoďky bavili. Ty odpady jste si mohli odpustit, protože minimálně pro malý prťata a na odreagování od takových dechberoucích Počátků, Matrixů a nevím čeho je ten film dobrej. ()

Hexa

všechny recenze uživatele

jak se mohli herci jako Polívka, Roden, Goldflam a Vašut zůčastnit takové pakárny, nechápu. Nicméně zcela chápu, že se tam vyskytují takoví "herci" jako Mádl, Vilhelmová, Šteindler a Moravcová. A podle toho to taky vypadá. No co vám budu povídat, prostě děs běs. ()

johhny007 

všechny recenze uživatele

F.A.B mě doopravdy nepřekvapil od něho se mi líbil , asi max. 1 film Hned od začátku jsem očekával , že se mi to nebude líbit a nelíbilo myslel jsem , že mě to překvapí , ale ne trapná muziko-pohádka , ikdyž ve 3D nemělo to skoro žádny smysl , Toto by nevymyslela ani opice spíš něco jako slepý lachtan Dávám jednu hvězdu za Lucii Bílou a K. Rodena 0/10 ()

web-dat odpad!

všechny recenze uživatele

Jako bych to neříkal už před půl rokem. Už tehda jsem říkal že to bude BRAk a když to vidím teď tak říkám, že se radši budu dívat na operaci střev, starého důchodce než na tento humus. Čeští režiséři, VZPAMATUJTE SE !!! Začněte točit pořádné filmy !!! Jenže na to nemáte :-(( ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Prapodivné ejchuchu tralala. Nedokoukal jsem to celé, protože to se prostě nedalo. Zápletka jakžtakž dobrá, ale ztvárnění děsné. Na celém filmu RENOMOVANÉHO!!! kameramana a režiséra F.A.Brabce jsou dobré jen některé melodie a vesele barevné kulisy/šaty jak z Neználkových příhod. Scénář nic moc, herci vyloženě strašní. V tomto smyslu bych vypíchnul zejména Arnošta Goldflama, rádoby herečku Nikol Moravcovou a Tatianu Vilhelmovou. Jistým ujetým způsobem mě potěšil Karel Roden, který se snad poprvé v životě vymanil z role ublíženého zapšklého intelektuála a pro změnu si zahrál blba. Nejvíc zapadla Lucie Bilá. Texty písní tahaly nechutně za uši (nedomrlé verše, naprosto nevhodné výrazy jako "nezletilé, pedagog, story, vyprávěnka", nesmysly typu "skok je správný krok" atd.). Některé písně (hospoda) se stylem a provedením do komedie primárně určené dětem moc nehodily. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim... Byla to komedie nebo parodie?! Některé scény prostě nemohli myslet vážně!!! Ale jinak je to pěkně barevný, naprosto skvěle obsazený (Roden, Mádl...) a hudba taky dobrá... ()

Megynka 

všechny recenze uživatele

Mě se to moc líbilo :) není to sice nic extra, ale na daný žánr je to pecka. Krásné písničky, pestrý děj... vy, co to kritizujete byste si měli uvědomit, že tohle není žádný z normálních českých filmů ... ()

Misulka93 

všechny recenze uživatele

Jestli pan Brabec vsázel na rostomilost dítek a hvězdné české obsazení, které zvolil, tak si myslím, že přestřelil. České komedie a české filmy obecně mám moc ráda, o muzikálech nemluvě. To co jsem ale viděla za posledních 103 minut, bylo za vlasy přitažené, na můj vkus, až moc. Zpívající herci, co neumí zpívat (až na Lucii Bílou, samozřejmě), celý film je jako kdyby byl malován v photoshopu a k tomu snůžka nesmyslných a nerýmujících se písniček.... 2 hvězdičky má jen za to, že se mi líbí jak hraje Eliška Balzerová a to, že víc, než děti mi přišel roztomilý Mádl, což si myslim, že asi režie nezamýšlela. Jestli znovu český, filmový muzikál pro děti, tak bez trapné Darinky, zpívající paní Divíškové a se smysluplnými písničkami, prosím. ()

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama