Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Recenze (471)

swamp odpad!

všechny recenze uživatele

F. A. Brabec asi fičí na peří aneb jak natočit muzikálový film pro děti, ve kterém má Mádl každý večer v peřině jeden vlhký sen. Možná se jedná o nějakou sofistikovanou narážku na Terryho Gilliama, jehož sny - pardon, filmy - jsou podobně laděné s tím rozdílem, že se na ně dá dívat. Prakticky všichni herci i neherci (Bílá se svým synáčkem Filípkem vedou) jsou příšerní, ale na tom vůbec nezáleží, protože film nemá žádný děj a má otřesné písničky. Prakticky to nejde vydržet, ale proč jste se tomu upsali i vy.. Bolku, Karle.. Hynku, Viléme, Jarmilo..! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jestli něco nesnáším, tak jsou to bezesporu muzikály. Spojení pohádkové komedie s hudebními doprovody je však něco nového, naneštěstí ještě horšího. Tohle byl děs běs. Další hřebík do rakve české filmové tvorby. Přehršle známých herců vůbec nemohla vytáhnout tuhle příšernost ze dna, ani kdyby trakaře padaly. Při mnohých scénách jsem se cítil nadmíru trapně a nemohl jsem uvěřit, jak se tohle vůbec může dít. Velmi smutné zpracování již tak průměrného děje. Za to, že je to "pohádka" tedy dávám alespoň jednu hvězdu, ale vřele doporučuji vyhnout se této filmové záležitosti obrovitánským obloukem. 15% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Plejáda elitních českých herců a hudebníků se rozhodla sejít a společně se historicky znemožnit. Což se jim za zpěvu nezapamatovatelné hudební vaty povedlo. Možná by nevadila přepálená barevná rozjásanost, úmorné herecké přehrávání, kýčovitá cukrkandlová stylizace, ani ty písničky přešlapující mezi kolovrátkem, Discopříběhem a Kabáty. Kdyby to nebyla tak ubíjející nuda a všechno to, alespoň trochu, alespoň v rámci své vlastní příběhové logiky, dávalo nějaký smysl. Jenže nedávalo. Absence scénáře je totiž takovému filmu dost na škodu. A Rodenova dortově-horolezecká etuda to nezachrání. Po shlédnutí se nemohu ubránit dojmu, že český film, alespoň ta část, která se nesnaží být uměním, ale zábavou, rozhodně není v peřině, ale někde úplně jinde. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Se vztyčeným prostředníkem na F. A. Milimetrově přesná (tedy dokonalá) kamera snímá vyglamourovanou směsici nevkusu (to by se ještě odpustit dalo) a kýče s pitvořením a přehráváním celé plejády tuzemských hvězdiček (i to by se ještě sneslo). Brabec je patrně vůbec první, kdo se nebál "všude a ve všem stejně vypadajícímu" Rodenovi nasadit knírek a zrzavé kudrlinky, a za odvahu a už zmíněnou kameru, ve které pro mě je českým mistrem, má jedinou hvězdičku. Od Máje však režisérský propad zpět a nasnadě je tolik proklamovaná pravda o ševci a držení se kopyta. Zcela děsivá a všechny dobré mravy urážející je složka hudební. Autora hudby namočit do louhu a pro textaře vymyslet torturu ještě horší, aby ho na rýmy typu "když se štípnu do pysku, tak nalistuju v notýsku" přešla chuť. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak na prvýkrát som dal jednu hviezdu, ale na druhé pozretie sa mi po pár minútach z tých hereckých výkonov zakalil zrak a skoro dostal zápal spojivky. Takže s hodnotením musím ísť dole, nakoľko film má negatívne zdravotné dopady. Mádl hrá zamilovaného takým spôsobom že by mu ani duo Dolce Gabbana nestačili a ja som musel narýchlo otvoriť okno, pretože mi prehriatý televízor zvýšil okolitú teplotu na 50 stupňov Celzia. Túto zlátaninu nepodlezie asi ani Troška. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Téměř dvouhodinová estráda Lucie Bílé (s Filípkem) a Kabátu. (Ne)písničky s přihlouplými texty obnažují bezmoc této taškařice. Světlejší okamžiky přicházejí s Bolkem Polívkou, Eliškou Balzerovou a Arnoštem Goldflamem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tak toto je prúser, resp. priekak. Brabcova ambícia vytvoriť rozprávkový muzikál pre všetky generácie sa rozplynula v kŕčovitom scenári. Problém nastal už pri ňom, lebo takto polepiť scény a vkladať do úst hercom primitívne repliky môže len diletant. Tento film nie je pre nikoho. Pre deti je málo rozprávkový, na muzikál nemá jedinú poriadnu pesničku a aj odľahčené scény pripadajú trápne. Azda jedinou fungujúcou vecou je výtvarná zložka s pastelovou pestrofarebnosťou. Veľké sklamanie. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel v očekávání, že se jedná o největší průser za poslední roky. Příběh je holt takový,jaký je a o pěveckém talentu určitých herců bych zde také moc nehovořil. Ovšem, co se týče pestrosti obrazu, chytlavých melodiích, s tím, že 3D zde funguje velice obstojně o žádný propadák vyloženě nejde. A hlavně pozor!!!!! - jedná se zde o projekt, který je určen pro děti ve věku 5 - 10 let u kterých dle mého názoru úspěch bude větší, než na generacích, které vyrostli na Velrybě, bavícím se světě, žijících duchách a podobných kultů. Pan Brabec zkrátka zkouší určité žánry a vzhledem k posledním projektům několika uplynulých let vytvořených pro dětské obecenstvo, se nemá vůbec zač stydět, koor když se jedná o první třetí dimenzi. Za mě zkrátka ,,proč ne,, 2 hvězdy, jelikož už jsem z tohoto žánru přeci jen odrostl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za exteriéry Písku. Jinak "holy shit". Bez děje, přeplácané, přebarvičkované, písničky unylé, svět v peřině bez nápadu. Přitom mít to v ruce schopný scenárista a dramaturg, možná by z toho vykřesal slušnou pohádku s nějakými zákonitostmi. Ale tady prostě nefunguje vůbec nic, a přes veškeré 3-D to vypadá neuvěřitelně lacině. (Už třeba jen lokace snu a písniček - všechny u kostela, maximálně na mostě). Lituju všechny, co na tom byli v kině, protože u DVD lze alespoň přetáčet. A i tak to byla neskutečná nuda, trapas a přehrávání. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení... většinou. Ve filmu V peřině je k ocenění především to, že se snaží vypadat světově, že se snaží funkčně využívat 3D. A že je tak pozitivní a vlezlý, že se nedá odeslat do odpadu. A není tak bolestně nudný jako Brabcův předchozí Máj. Neustále se tam něco děje, někdo zpívá, tančí, poletuje, oko zaměstná. Jak už napsal ve své recenzi František Fuka, scénář a fungování fikčního světa to má složitější než Nolanovo Inception, ale narozdíl od něj se neřídí žádnými zákony logiky nebo pravidelností. A taky se tam hodně zpívá a u toho divně rýmuje, vlastně to dost choreografiemi a oduševnělostí písniček připomíná HSM - ale v USA hrají v pofidérních muzikálech Vanessa Hudgens nebo Zack Effron, u nás Karel Roden a Bolek Polívka. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pár pěkných písniček, hrozné počítačové animace, podivná choreografie a scénář, pár dobrých herců a zpěváků zbytečně ztracených v kupě nevkusu. Tohle všechno V PEŘINĚ je. Občas se zasmějete, ale většinu času budete jen znuděně sledovat urputně křečovité taneční kreace, písně bez kvalitního textu a animace, za něž by se mohli stydět i před 10 lety. České filmy ztrácí na kvalitě a nevidím žádné plus v honbě za 3D, u nás určitě ne. Ono to 3D s tou hloupou animací asi stejně bude nic moc a navíc věřím, že se máme co učit a kam se posouvat v klasické podobě filmu. U nás má 3D ještě hodně času a tohle je celkem marný pokus o ukázku nových technologií i na české poměry. Nakonec to vypadá, jako když se např. fotograf učí zacházet s bleskem, ale neumí používat fotoaparát samotný. ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Čeští tvůrci jsou asi tak dvacet let pozadu. V době, kdy jsou děti odkojeny Harry Potterem, jim nabídnou tenhle produkt a čekají stejný výsledek. Omyl. Diváci nad 6 let věku se budou nudit, vysmívat přehrávajícím hercům a červenat se u každého druhého pokusu o humor. Dětští herci jsou v poslední době v českých filmech opravdovým zlem a nejinak tomu je i tady. To vše ještě zvýrazňují nesedící postsynchrony. Nikol Moravcová je ozdobou filmu, ale neumí hrát a v celém filmu spíš působí jako chodící reklama na porno (dvojsmyslné věty o postelích, snech, hraní si v peřinách atd.). Choreografie při písních (které nesou Svobodův rukopis a jsou tak asi tím nejlepším na celém filmu) je jak ze základní umělecké školy a trikově jakbysmet. Bohužel čeští herci nemají oproti jejich hollywoodským kolegům ten luxus si dovolit odmítat filmy a tak i Roden jde ze sebe dělat šaška do takové slátatiny. O nějakém smysluplném příběhu tady nemůže být ani řeč a stále nedokážu pochopit, jak někdo může dobrovolně a zcela vážně jít na tohle kina. Brabec si může s Vorlíčkem směle podat ruku. PS. Nikdy by mě nenapadlo, že budou mít Kabáti v tomhle veledíle dvě autorské písně. A pro ty, kdo film ještě neviděli - nejsou to Opilci v dějinách ani Děvky ty to znaj :) ()

Drunk_Queen odpad!

všechny recenze uživatele

,,Skvělý" film plný písniček, které se mi líbily více s vypnutým zvukem. Musím ale ocenit, že závěrečné titulky se mi líbily, těšila jsem se na ně totiž celý film. Hrozná konina. 0% ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu 3 hvězdy a to z těchto důvodu: 1) Soundtrack se opravdu povedl a je mi jedno, že J. Mádl, N. Divišková a E. Balzerová neumí vůbec zpívat, 2) Choreografie se také povedla, herci a tanečníci předvádí vtipné kousky, 3) Barvy a vůbec celá vizualizace tohoto filmu, 4) První české 3D, které je na české poměry velice dobré a hlavně místy dobře funguje, na rozdíl od jiných 3D. 5) F.A. Brabec je šílený režisér a kameraman, což tomuto filmu hrozně pomohlo. Co k tomu ještě dodat? Je to hudební film, určený především pro děti a hlavně pro nenáročné diváky, kteří na tom nebudou hledat chyby. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

V žádném případě nesdílím zdejší "odpadovost". Nelze to srovnávat s jinými "odpadovými" filmy, které si toto hodnocení opravdu zaslouží. Film "V peřině" je opravdu originální, vizuálně krásný a místy i docela vtipný. Mé hodnocení: 51%. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Po prvním (nekompletním) rozpačitém shlédnutí jsem se na tento muzikál musel podívat znovu od začátku. A musím jednu hvězdu přidat. Písničky a muzikálové výstupy nejsou úplně špatné, ale jsou samoúčelné, působí dojmem rychlokvašky a nesnaží se (podivný) příběh rozvíjet a posouvat vpřed. Nad vodou celý film drží především písně zpívané Lucií Bílou. viděno v tv ()

khedy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů které jsem nedokoukal (u filmu jsem usnul a pak už nebyla chuť a bohužel ani motivace toto "dílo" dokoukat). Je to sice celé takové nijaká, děj nedává smysl, postavy se chovají jak zdrogovaný a přesto tomu ty 2* hvězdy dám, protože si jsem jistě, že kdyby mi bylo o nějakých 20 let méně, tak by se mi takováto ptákovina líbila. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Ušně-oční terorismus. Herecké "zpívání" a zpěvácké "hraní" v tomhle filmu dává slovu "otřesný" další rozměr. ()

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama