Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletý Andreas Decker přichází s rodiči, vědeckými pracovníky, do nového města. Jeho spolužačce Veře se zdají Andreasovi workoholičtí rodiče velice podivní. Navrhne, aby je sledovali. Jednou v noci Andreas uloží malé komunikační zařízení pod postel a děti tak rodiče odposlouchávají. Vypadá to, že maminčiny a tatínkovy roky výzkumu se konečně začínají vyplácet. Mluví o podrobování světa a tajemství, které nemůžou povědět Andreasovi. Pro bezradné děti z toho vyjde jediný závěr: Andreasovi rodiče jsou mimozemšťani. Andreas tomu nemůže uvěřit, ale Veře je vše jasné: musí varovat vládu. Ještě je třeba najít důkaz. Science Fiction je napínavým dobrodružstvím vyprávěným z pohledu desetiletého chlapce, který se cítí tak nemilovaný, že si představuje své rodiče jako bytosti z jiné planety. Nebo to není jen představa? Film získal na MFFDM Zlín 2003 Cenu města Zlína - zvláštní uznání hranému filmu pro děti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

dANo 

všechny recenze uživatele

Detské sci-fi, ktoré ma zaujímavý úvod, ale potom to skĺzne do podpriemeru a tam to ostane až do konca... film je evidentne určený detskému publiku. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Ve svém ranku dětských filmů docela povedená záležitost. Bohužel jsem to viděl v holandském znění s anglickými titulky, takže mi asi mnoho zápletek a slovních obratů ušlo, ale i tak bych nebyl na tenhle film zlý:) Podle mne to není béčko a zaslouží si lepší ocenění. Zápletka s rodiči, kteří jsou nebo nejsou mimozemšťani, a podle toho buď jsou nebo nejsou děti paranoidní, je tu řešena dětmi zpočátku logicky, pak jsou jejich nápady ztřeštěnější, ale uvěřitelné. A celkové vyústění, kdy rodiče prozradí pravou podstatu věcí, je až dojemné, ale přece jen trochu naivní. Nelze to sledovat optikou náročného (dospělého) diváka. Je to zkrátka film pro děti, ale to dítě ve mně je nadšené:) ()

goiu 

všechny recenze uživatele

Je to pošahanost. Šílený zážitek umocnil šílený dabing. Pro děti možná, ale radši ať se mažou dívat na Šíleně smutnou princeznu, tohle je B-čkové sci-fi s dětmi v hlavní roli. Děs mne jímá ještě dnes. ()

Reklama

Reklama