Reklama

Reklama

Běsnící měsíc

  • Velká Británie The Raging Moon (více)
Trailer

Po vážném zranění je mladý sportovec psychicky na dně a skončí v domově pro handicapované. Tam se sblíží s mladou ženou, která trpí obrnou, a tenhle vztah mu změní život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto reálný, na konci hodně smutný film. Se skvělým Malcolmem v hlavní roli. O neštěstí, o naději, o lásce. O tom, že život se Vám může změnit během chvilky a když už doufáte, že to nejhorší máte ta sebou, přijde snad ještě krutější rána, se kterou nezmůžete vůbec nic. Jenom bezmocně přihlížet a spílat osudu. Nic jiného se vážně dělat nedá.... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Na začiatku máme energického a urozprávaného frajera, ale choroba a príchod do ústavu ho zmenia na zatrpknutého a mĺkveho mladíka. Niet sa čo čudovať, asi mnohí by sme takí boli, keby nás boh položil na lopatky. Akonáhle sa vo filme zjaví láska, všetko to ožije a aj hudba zrýchli svoje tempo. Lenže človek mieni a život mení ... je to naozaj krásny a zároveň smutný príbeh so skvelými dialógmi a myšlienkami a Malcolm je neoddolateľný. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pět minut před posledními deseti romantické, posledních deset drama, ostatní nijaké. Což nemusí nutně znamenat hanu. Šlo tam o přiblížení života lidí, kteří již ztratili šanci v uzdravení, nikoliv chuť žít. Prázdnota by v případě přizpůsobení se pravidlům ústavu byla jejich každodenní církví podporovanou současností. Viděno v původním dabingu z Brna, dobrá práce. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

V době uvedení tohoto filmu už měl Malcolm McDowell za sebou Kdyby..., vzápětí měl přijít Mechanický pomeranč a Šťastný to muž. Zřejmě nebudu přehánět, když řeknu, že mezi touto trojicí vynikajících snímků se Běsnící měsíc vůbec neztrácí a co do hereckého výkonu hlavního představitele nabízí stejnou míru dokonalosti, jako v oněch mnohem slavnějších filmech. McDowell hraje mladého fotbalistu (Bruce Pricharda), který v den svatby svého bratra zkolabuje (snad následkem nevinného zranění z předchozího zápasu? Nikdo neví...) a nadobro ztratí schopnost chodit. Tím se naprosto převrací Bruceův život a z velmi živého mladíka se stává zamlklý a zdrcený člověk. Vše se změní, když v ústavu pro invalidy potká stejně postiženou Jill. Ta je sice zasnoubená, ale její vztah se snoubencem se vinou postižení značně ochlazuje. Bruce a Jill se do sebe zamilují a trochu rozvíří nudu v nepřívětivém sanatoriu pro vozíčkáře, nicméně tento vztah nemá příliš pochopení u vedení ústavu. Běsnící měsíc je velmi neobvyklý romantický příběh, netypický a překvapivý, s šokujícím závěrem. Není to slaďák, není to vypočitavost, žádný kýč... Je to příběh, který stojí za vidění! P.S.: Scéna s prvním polibkem nemá chybu!!! ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Psychologicko-romantické drama o čerstvém vozíčkáři, který se snaží vyrovnat se svým neštěstím. Malcolm McDowell byl v 70. letech v nejlepší formě, a ochrnutého mladíka zahrál excelentně. V těch časech ať hrál cokoliv, vždycky jste z toho cítili toho rebela, co v něm vždycky byl. V úvodu jsem Raging Moon označil mimo jiné za film "romantický". A ten pojem si dnes lidi běžně pletou se slovem "sračka", když tak koukám, co všechno je tu pod touhle škatulí vedeno. Ovšem přes to žánrové zařazení, i přes výše nastíněné téma, nečekejte žádné citové vydírání ani laciné žebrání o slzy. Podobné záležitosti se musí umět podat, a v tomhle případě se umělo... hodně. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama