Reklama

Reklama

Charlie flirtuje

  • USA Getting Acquainted

Obsahy(1)

Pan Sniffels (Charlie Chaplin) tráví chvilky odpočinku se svou nehezkou a hašteřivou ženou (Phyllis Allen) na lavičce v parku. Když si žena zdřímne, Sniffels se vypaří. Když potká Ambroseho (Mack Swain) ženu (Mabel Normand), začne se jí dvořit, zatímco její muž nedaleko pomáhá s nepojízdným autem. Ambroseho žena dvoření odmítne a když se objeví policista, Sniffels se dá na útěk. Ambrose hledá svou manželku a potká Sniffelsovu ženu, která se mu bůhvíproč zalíbí. Ta ale zavolá na pomoc policajta. V nastalé honičce v parku policista střídavě honí dva nevěrné muže, zatímco jejich manželky se spřátelí. (curil)

(více)

Recenze (13)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Seznamování se je jednou z mnoha četných variant milostného vzplanutí uprostřed parkové oázy zeleně od perspektivního mladíka Charlieho Chaplina. Charlieho pan Sniffels využívá každou příležitost pocitu svobody, roztáhne křídla a toužebně hoří v chtíči. Vyústění zápletky využívá sarkasmus a divoce křepčí. Vedle Charlieho zaujme také jeho statně vzrostlá a ctná manželka (Phyllis Allen), milostnému opojení propadající statný muž Ambrose (Mack Swain), Ambrosova mladá manželka a Charlieho objekt zájmu (Mabel Normand), řidič Ambrosem opravovaného automobilu (Joe Bordeaux), další milenecký pár v parku (Harry McCoy a Cecile Arnold), či všude obtížně poletující muže od věnečku ctihodných žen odhánějící zručný a pilný policista (Edgar Kennedy). Seznamování se aneb Charlie flirtuje už prokazuje schopnost v rozvedení zápletky i děje, ale ta klaunská divokost drží stále své výsostné místo. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Charlie si se svou obludnou manželkou vyšel do parku, usadil na se lavičce a zamotal do problémů dvou párů a jednoho dotěrného policisty... Dost živé, nepřehledné a zmatené, ale tak to asi má být. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Průměrná chaplinovka, která má pár lepších momentů, ovšem je jich příliš málo k tomu, aby se hodnocení vyšplhalo na více jak 3*. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Obludná, ano, to je ten správný výraz. V jeden moment jsem film pauznul a přísahal bych, že je to screen z nějakého filmu od Romera. Braaaains! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tom parku sa natočilo veľké množstvo grotesiek a práve preto sa zdá, že všetky vyzerajú na jedno kopyto. Táto má však jednu výsadu. Charlieho Chaplina. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Charlie a jeho obludná manželka (mimořádně vydařený casting) si vyjdou do parku, kde se rozheraje výborná zábava. Nekončící akce, záměny, vynikající postava policisty, postupné seznámení se všech hlavních akterů, velké množství vydařených gagů a závratné tempo, to všechno dělá tenhle film jednou z nejlepších raných Chaplinových grotesek. Dokonce bych jí nazval skutečně mimořádnou peckou, ale na plné hodnocení to úplně není, což mě nesmírně mrzí. 85%: ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

První kroky Ch. Chaplina.¬         Rok 1914 byl úvodním rokem Chaplinovy tvorby filmové. Na třicet pět krátko- případně středometrážních grotesek plus jeden dlouhometrážní snímek ve směs postrádaly větší kvalitu, žertéřství rovnalo se sotva tak jednomu a půl míčku artisty, místy bylo až rozpačitě trapné. Je zřejmé, že společnost "Keystone Studios", s níž měl Chaplin uzavřenu roční smlouvu, si spíš než na kvalitu potrpěla na množství.¬                 Podobně tomu bylo i následujícího roku a počátkem roku 1916, kdy Chaplin pod hollywoodskou společností "Essaney" natočil svých dalších patnáct krátko- příp. středometrážních snímků. Ač v té době už znám a oblíben natolik, že mohl diktovati podmínky producentům a vybírati z nich, nebyla úroveň Ch. snímků ve směs vysoká, ze jména hledíme-li na ně nedobovýma očima.¬                 Není však třeba odsunouti tyto první filmové krůčky a kroky někam do zapomnění, svou kvalitou spolu s vkusností se vyrovnají řadě nynějších zábavných pořadů tak jistě, jako že Ch. Chaplin natočil později taková díla jako "Moderní doba" či "Diktátor".¬                 [Zdroje: 1. Wikipedie, English (en.wikipedia.org/). 2. Filmová databáze IMDb (imdb.com/)] ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Groteska z parku, akých sa nájde množstvo, a táto ničím nevybočuje. Dej sa nedá identifikovať, je to len doberanie, buchnátovanie a zlomyseľnosti. Chaplinova filmová manželka je taká obludná asi preto, že je to prezlečený chlap. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

No casting na jeho manželku musel probíhat asi hodně dlouho, když přišli s takovouhle obludou, ale vnitřně byla určitě krásná. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     "Meet my husband."     Poslabší kúsok z Chaplinovej najranejšej tvorby, ktorý príliš nezaujme ani svojím príbehom (ten je vlastne dosť tupý) a ani svojim humorom (založeným hlavne na trieskaní po gebuli a bodaní do zadku). Chudák Charlie je v parku so svojou príšernou manželkou (a predstavte si, že sa nájde niekto, kto s ňou ešte flirtuje), a tak nečudo, že sa obzerá po iných, napr. po chutnej okani Mabel. Veľa nápaditosti tu tvorcovia nepreukázali (dookola tu policajt s obuškom niekoho naháňa, až to začína byť trápne) a dokonca ani Charlie toho svojho otravného nápadníka nehraje veľmi presvedčivo. ()

LegoMan69 

všechny recenze uživatele

Tohle byla pecka. Chaplin s něčím, co bych měl nazvat ženou (vnitřně to je určitě kráska) jde do parku a nechá svou ženu osamotě na lavičce a flirtuje s ženou někoho cizího a ta žena se vyleká a volá policajta. Ten cizí týpek se zase vyplíží a flirtuje s ženou Chaplina a ta taky volá policajta. Oba dva nevděčné muže chce chytit policajt a pronásleduje je. Ještě větší sranda přijde a to, když se oba muži někde schovávají před policistou a mezitím se ty dvě ženy seznámí. Krásné, vtipné, máte dokonalý přehled o situaci, není to natahované, je to svižné a Chaplin je oblečený jako The Tramp. Pro milovníky grotesek i lidi, kteří na tohle náhodou narazí fakt doporučuji. ()

Reklama

Reklama