Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Trošku trpký definitívny odchod Kirka. Začína to slabým úvodom s okresanou posádkou a pokračuje to nudným a nie veľmi napínavým dejom á la Final Frontier. Mytologicky je to veľmi zaujímavé, ale prevedenie je k smrti nudné. Pár skvelých scén (výbuchy hviezd, pád Enterprise), pár skvelých postáv (stále úžasný Kirk, Picard, či Data) a nemastný neslaný výsledok, kde všetko padá do priemernej šede. Nikto nemá dostatok priestoru, nikde nevidieť ani snahu. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to už dnes zastaralá podívaná s primitivními triky i zoufale neakčními a nedramatickými bitkami. Tvůrcům ale přísluší hvězdička k dobru za povedený pokus svést dohromady starou generaci s tou novou, kapitána Kirka s kapitánem Picardem. Fandové si užijí i humorné scény, ve kterých android data poprvé testuje emoční čip. Pokud vás Star Trek zajímá a baví, sedmý film zůstává i šestnáct let po svém vzniku pozoruhodnou podívanou, i když nemá náboj Khanova hněvu a jemu podobných. 7/10 ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nexus a setkani dvou legendarnich kapitanu Enterprise stoji za to. Prestoze v mladi jsem mel posadku kolem Picarda hodne rad, prechod z 6ti filmu Kirka a nekolika dekad jejich vesmirne prace na novou Enterprise nebyl uplne jednoduchy, obzvlast, kdyz se zde jeste par veteranu ukaze. Puvodni Star Treky a jejich posadka meli srdce a original muze byt jen jeden, vsechno dalsi uz pusobi jako umela snaha o nove verze, ale uvidime jestli me Jean-Luc & company dokazi presvedcit mimo serial v dalsich filmech. 6/10 ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Tento Star Trek mi prirástol ku srdcu...hlavná premisa o zmysle nášho života, našej smrteľnosti a o tom, že nieje dôležité čo po sebe zanecháme, ale ako sme žili je mi veľmi blízka. Ak k tomu pridám fantastické startrekovské prostredie a postavy, úžasný nápad ako predať štafetu od starej generácie novej, tak tu máme jeden z najlepších a dejovo najzaujímavejších scifi filmov. Pravda, technická úroveň je slabá a mnoho špeciálnych efektov je použitých ešte zo seriálu, ale v konečnom dôsledku mi to nevadilo. Producenti sa snažili k podobnému konceptu vrátiť aj v deviatej časti, ale nepodarilo sa im to takým krásnym a sentimentálnym spôsobom....Jasné, First Contact je super akcia a vizuálne je to špička, ale Generations je jedinečný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Povedenej ST film. Jedinej vyraznejsi problem je v pribehu, ten je sice zajimavej, ale tvurci sem narvali zbytecne moc motivu, takze je taky docela prekombinovanej a misty ztraci tempo. Triky jsou ocekavane opet oproti predeslejm filmum lepsi, ale masky mi prisly naopak horsi. Jinak nova posadka je fajn, Pickard je muj oblibenej kapitan, Enterprise ma par peknejch vylepseni a symbolicky rolicky Chekova, Scottyho a trosku vetsi Kirka potesi. Navic tu je perfektni zaporak McDowell. I pres tech par slabsich mist sem se celou dobu slusne bavil, takze dobry 4*. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • V rámci propagace byla vytvořena webová stránka o filmu, což byla vůbec první webová stránka v historii, která propagovala konkrétní snímek. Ačkoliv v té době měl v USA přístup k internetu jen přibližně milion lidí, v době uvedení filmu do kin dosáhla stránka celosvětově několika milionů zobrazení. (mirliflore)
  • Ve filmu se mihne i Whoopi Goldberg, ale není zmíněna v titulcích. (ČSFD)

Reklama

Reklama