Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Označení "roztažená epizoda seriálu" na tenhle film pěkně sedí, minimálně co do (ne)nahuštěnosti děje, který je je hodně jednoduchý a do těch standartních 45 minut jedné epizody by se dozajista vešel, zejména pokud by se vystřihla většina pasáží z Nexu, protože tam film neuvěřitelně zpomalí. I ten námět sedí spíš na epizodu, kde by to bylo jasných pět, ale na film je to málo. Filmovou stopáž by si tak zasloužily spíš některé epizody (třeba Yesterday's Enterprise nebo i Conspiracy, jejíž děj nakonec bohužel vyšel do ztracena...). I jako crossover to mohlo být lepší, ale i přesto všechno mám tenhle film ráda: scéna zničení Enterprise D, úvod na Enterprise B, Datův emoční čip.... je taky vidět, že filmový rozpočet Enterprise sluší. Možná ne na první pohled, ale rozhodně nápadná je změna atmosféry ve scénách na Enterprise D. Je to jiné než v seriálu, na lodi jakoby nefungovalo osvětlení, všechno světlo je od nějakého slunce, hodně stínů... oproti seriálu temnější, ponurejší. A to si lidi myslí, že se Star Trek přiklonil temnějšímu pojetí a většímu podílu akce až s příchodem JJ Abramse. Ne, začalo to už tady a pokračovalo skrze ostatní filmy s posádkou Nové generace, akorát to není hned tak nápadné, protože děj pořád hodně připomíná seriálovou epizodu. 8/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejlepší Star Trek film. Pár věcí mi na něm sice vadilo, hlavně prostřední část, jinak ale výborné sci -fi. Nová generace pod velením Picarda prostě nezklamala. Setkání Picarda s Kirkem bylo opravdu výborné, film ukazuje pěkný přechod mezi oběma sériemi. Potěšil mě také Malcolm McDowell jako záporák Soran a výborné efekty, které pokročili o notný kus dopředu. Je tu vtip ( hlavně Datova linka mě bavila ), akce a napětí. A na První kontakt se díky tomuto filmu těším o hodně víc. Už to bude jenom Picardovo. 85%. S novým dabingem je to o mnoho lepší. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pro opravdove fanousky star-treku naprosto zlomova udalost jedna generace strida druhou a pokud po case vite ze legenda Picard strida legendu Kirka tak musi byt timhle filmem uneseni. Vzdyt je to jako kdyby v dobach jejich nejvetsich casu po boku spolu bojovali Arnold se Silvestrem. To si zadny opravdovy fanousek nemuze nechat ujit. Je v tom sice citi umela sentimentalita a ucelovost ovsem fanousek star treku to zbasti i s navijakem. A ja se hlasim k tem napalenym magorum fanouskum. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Končí éra fimů z posádnou z TOS a přichází éra Nové Generace. V tomto filmu se všechno láme. Ozvláštněno to je již tím, že sama posádka Enterprise má za sebou sedm let putování vesmírem, který již není tak hlubokým, jako ho mívala posádka Jamese Tiberia Kirka. Scénáristicky a herecky byl film naprosto bezchybně zvádnutý a ještě k tomu navíc okořeněný dvojnásobnou smrtí kapitána Kirka. Velmi povedená sci-fi, které nejde nic vytknout, protože má všechno, co má správná sci-fi mít - dobrý scénář, povedené výkony, překvapení, napětí, trošku toho filozofična... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pomyslné předání pochodně, které mě ale u srdíčka nijak extra nechytlo. Původní a navíc nekompletní posádka se tu víceméně jen mihne a k té nové s Pickardem v čele nemám absolutně žádný vztah, jelikož sem nikdy neviděl ani jeden díl Nové generace. Je tu sice charismatický záporák Malcolma McDowella, ale jinak na mě Generace působila spíš jako přetažený díl seriálu. Nedokážu posoudit do jaké míry byly tyhle Star Trek filmy velkou událostí v kinech v době vzniku, ale v dnešní době by něco podobného neobstálo ani v televizi. Jako Star Trek film spíš průměr, jako rozloučení s jednou érou a start nové celkem slabota. Tím spíš pro někoho kdo není zatížený nostalgií Nové generace...60% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Postavou šílence Sorana byl později inspirován i Soran v seriálu Hvězdná brána - zde však nebyl Soran šílený vědec ale pravý opak - šílený náboženský fanatik. (javaznenevim)
  • Natáčelo se od 24. března do 9. června 1994 v Kalifornii, Nevadě a Arizoně. (Varan)
  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)

Reklama

Reklama