Reklama

Reklama

Hluboko v srdci San Francisca, čínské čtvrti, má zemřít jeden malý chlapec. Střelba však zasáhne jiný cíl - neznámého cizince. Doktorka Grace Hollawayová dělá pro jeho záchranu co může. Nerozumí však tajemnu, které neznámého obklopuje. Kdo je ten muž se dvěma srdci? Proč jeho tělo mizí? A kdo je ten šílenec, který ji žádá o pomoc s tím, že on je ten mrtvý muž a zároveň cestovatel časem známý pod jménem Doktor? Nejde tu však pouze o život Doktora, ale i o osud celého lidstva. 31.12. 1999 má být totiž zničena celá planeta. Zatímco se nic netušící lidé připravují k oslavě nového tisíciletí, bojuje Grace zoufale s časem, aby zabránila katastrofě! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (36)

novoten 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta Pánům času nepřála a jediným zaznamenaným dobrodružstvím je tak tato anabáze v San Franciscu. Přestože původní seriál považuji za chvályhodný počin, který dnes už bohužel nelze sledovat s plnou pozorností a vážnou tváří, na osmou Doctorovu podobu a dějové přemostění mezi starými a obnovenými dobrodružstvími jsem si v rámci oslav padesátých narozenin celého fenoménu čas našel. A nutno říct, že se mi potvrdila domněnka, kterou jsem měl v hlavě už nějakou dobu - tedy to, že Paul McGann si zasloužil cestovat v Tardis podstatně delší dobu než necelý jeden celovečerní film. Souboj s jedním z nejikoničtějších nepřátel nebo tokání s pozemšťankou mu totiž jde skvěle a přestože celý příběh trpí nejedním neduhem či občasným logickým škobrtnutím, má v sobě tento (tehdy zatím ještě marný) pokus o reimaginaci modré budky něco do sebe. Čtvrtá hvězda ale jen za výtečné herectví ústředního tria a nepochybně i z čirého fanouškovství. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

I přesto, že se Paul McGann jeko Doktor ukáže pouze v tomto filmu (což je nesmírná škoda), tak jsem si ho totálně zamiloval a mohu říct, že je rozhodně jedna z nejlepších reinkarnací. Hudba jak jinak než vynikající, efekty krásně televizní, atmosféra jedinečná a chvílema neskutečně napínavý. Podle mě by si zasloužil vyšší hodnocení, než zdejších 62%. EDIT. Tak se Paul ukázal i jinde a jsem za to moc rád! (ten Paulovo hlas je boží!) ..... "You will die If I leave you here. - We all gonna die If you don´t! Go!" ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

V podstatě běžné televizní sci-fi béčko, o tom nelze polemizovat, a přece mě Doctor Who oslovil. Jde o adaptaci seriálu z dob rozmachu seriálové sci-fi éry, a tomu samozřejmě odpovídá základní příběh o časové lodi maskované jako londýnská telefonní budka. Děj se ovšem odehrává v současnosti (nu... dnes už teda v minulosti:) a jde o klasickou historku, kdy Doktor za pomoci místní obyvatelky usiluje o zastavení vězně, který mu při havárii utekl a posedl chudáka řidiče sanitky v podání věčného záporáka, Erica Robertse. Není to nijak úžasná podívaná, je to jen obyčejné, milé, zábavné sci-fi béčko a nelze mu vytýkat, že není tím, čím se být ani nesnaží. Tedy spokojenost, 4/5 ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Typicky americké pasáže, jako válčící asijské gangy, jsou průser. Naprostý. Nejednou jsem se při promítání chtěla zvednout a odejít, protože to, co "DW" chvílemi dělají, jak ho degradují, je opravdu srdcervoucí a mozek zkratující; viz. WTF smrt sedmého Doctora, která polovinu diváků whoconského promítání rozesmála. Zbytek "Boje s časem" ale zas tak špatný není, ba co víc, je dokonce dobrý. Líbí se mi zápletka, líbí se mi svižnost, nechybí napětí a ujde dokonce i většina dialogů. Největším pozitivem je ale Paul McGann, který by byl opravdu fantastickým Doctorem. Nelze ani vypovědět, jak moc mě mrzí, že se objevil pouze v tomto koprodukčním filmu (a o x let později ještě v jedné mini epizodě), neboť byl - více než kdo jiný - podobný neméně fantastickému devátému Doctorovi. Kromě gest, mimiky a emocionálních výbuchů je tato podobnost ještě umocněna dabingem - jak osmého, tak devátého Doctora totiž nadaboval Aleš Procházka.:-) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ne až tak špatné, jak jsem si apriori myslel, ale Boj s časem je prostě... Doctor Who po americku, takový klon Terminátora a béčkových akčních filmů, co se jich v letech devadesátých natočilo dvě pr... videopůjčovny :-) Tudíž a propos jsem se podíval jen ze dvou důvodů- jak vypadal Doctor ve skvělých devadesátkách a jaký je Paul McGann jako jeho osmá reinkarnace. Výsledek? Děj je tupoučký (i když potěší přítomnost sedmičky Sylvestera McCoye), Master v podání Erica Robertse tak trochu low, a companionka v podobě zamilované doktorky trošku mimoňka. Přesto je tenhle televizní film vlastně skvělá haluz, kde Doctor jezdí na policejním Harleyi a Master ho nahání v sanitce :-) No a Paul je skvělý, fakt škoda, že DW pro něj tímhle filmem víceméně skončil, i on si zasloužil aspoň jednu celou sérii. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Pohled na interiery TARDIS byla čistá radost - hrající gramofon, pohodlné křeslo, stará lampa, čajová souprava a knihy pokryté vrstvou prachu...tak v takové TARDIS bych rozhodně chtěla cestovat. Co říct k osmému Doctorovi - špatný nebyl, měl pár povedených momentů a rozhodně velký potenciál (kdo s ním někdy poslouchal rozhlasové hry, ví, že tam ten potenciál opravdu využil). Bohužel, scénář špatný byl a s tím se nic nadělat nedá i když se herec snaží sebevíc. Osmička tak vypadala stejně neschopná jako je občas jedenáctka. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pán času je zpátky se svým dobrodružstvím pro mě zase ne moc až zábavným je těžké tomu přijít na kloub. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Tohle si opravdu zaslouží vyšší hodnocení než nějakých 63%. Paul McGann je jako Doktor skvělý, taktéž jeho společnice Grace byla výborná, a Vládce? Dokonalost. Američani jsou fakt blázni, že tohle zařízli po pilotním filmu. Jediná výtka, kterou jsem našel je pro mě přeplácaná řídící místnost v TARDIS. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s doktorem WHO a asi i poslední. Je to pro mne zklamání, čekal jsem tedy víc. Postavičky parodují sami sebe, jsou nevěrohodný a směšný, ale já se nesmál. Asi mám nějaký zvrácený smysl pro humor, protože tohle jsem nechápal. CITÁT - V jeho hlavě to znělo líp............. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco výrazně slabého co bude citelně poznásilňované americkým přístupem a možná právě proto jsem z toho ve výsledku víceméně nadšený. Ano má to nezaměnitelný charakter amerických béček devadesátých let (..s důrazem na slova "amerických" a "devadesátých"), sem tam vyskočí nějáký logický nonsens a příběh je celkově tak nějak slabší, ALE má to nadšení a ducha obou doktorových srdcí a především parádně vybrané herce. McGann je neuvěřitelně chytlavý a sympatický Doctor, který v sobě mixuje srdečnost, potrhlost, nadšení i odvahu v tak neuvěřitelně chutném koktejlu, že to musí hnout i pravověrnýma tenantovcema. Roberts je fakt respektbudící Master který svým evilxichtem dokáže vytáhnout nahoru i poměrně nezáživnou zápletku. A i Daphne Ashbrook jako doktorova doktorka do své role perfektně sedí a ta jiskra mezi nima je....... Podtrženo sečteno jde o dějově průměrnou doktorovku ze které ale poutavé charaktery, vtip a nadhled dělají nadprůměrný kousek. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Bohužel, v porovnání s o devět let starší reinkarnací doctora tento televizní mezičlánek smutně zaostává. Pořád je zde sice nádech i atmosféra příběhů nejsympatičtějšího cestovatele časem cítit, avšak ani osmý Doctor ani Eric Roberts coby další ze životů jeho nemesis Mastera jednoduše nestíhají. Škoda. Jako béčkový oslí můstek mezi starou a novou sérií film funguje poměrně dobře ale v kontextu novodobého seriálů patří k tomu nejhoršímu. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s touto legendou. Nejspíš je to o hodně horší než seriál, to můžu těžkou posoudit, ale přesto mě to bavilo, i když z toho čpí béčkovost. Možná právě proto.. ;-) ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele

aneb Master Terminátorem... Osmý Doctor je fakt docela sympaták, jenom škoda, že stejně tak sympatický není celý film - má sice světlý okamžiky, ale jinak je to Doctorovskej podprůměr + nevěděl jsem o té "zázračné bžúco" schopnosti Tardis na konci... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o McGanna jakožto Doctora, tak je vše v naprostém pořádku a mě jen velmi mrzí, že se Osmička nedokázala nijak projevit (díky bohu alespoň za Doktorovu noc). I když je ale Doctor vynikjající, ten film nedokázal zachránit ani on, ani jedna z nejlepších hudebních verzí znělky, protože ten film je opravdu... dejme tomu divný. Body navíc má samozřejmě za prostředí San Francisca, ne tak už za poněkud slabou rozlučku Sylvestera McCoye, jehož éru ale ještě neznám. Díky tomuto filmu taky máme naprosto nejlepší, fantastický středověký interiér TARDIS, využitý naprosto do mrtě. Společnice nic moc, čínskej čučman taky poměrně slabej a o Vládcovi, o tom ani nemluvím. Nejdřív je z něj prach, potom sperma, načež se ze spermatu promění na parazitující housenku a najde si nové tělo. Navíc nepůsobí tak, jako ostatní Vládci, prostě je ze všech nejhorší a poměrně dost slabý. Dalekové a Kybermeni sice chybí, což by nevadilo, ale tady by to docela oživili, Nebo by prostě jen stačilo napsat lepší scénář. Mnohem lepší. Díky tomuto filmu jsem si sice zkrátil čekání na nového Capaldiho (viděno 19.9. ve 20.40) a považuji i za naprostou povinnost jakožto Whoviana ten film vidět, ale jednou asi stačí, páč je tady Doctor napů člověk a líbá společnice (co to jako bylo, ten konec?) - ale má nejlepší TARDIS. Chci víc McGanna, aspoň by se zvýšila životnost seriálu, což? 55%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zločin na geniálním seriálu, aneb pokus který nevyšel, a který se doufám nebude nikdy opakovat. Těžko vypíchnout ten jeden zásadní faktor, který způsobil, že filmové zpracování dopadlo tak mizerně. Tady je totiž špatně úplně všechno. Chybí kouzelná naivita kterou se vyznačoval seriál a chybí vtip i nadhled. Místo Doctora je tady jeho laciná náhražka bez charismatu. Jakýkoliv z novodobých vánočních speciálů je mnohem stylovější, zajímavější, emocionálnější a napínavější dobrodružství, než tenhle paskvil. Objektivně to na odpad není, ale při porovnání se zbytkem série bych ho tam švihl jedna radost. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Master ala T-1000, nemůžu si pomoct :). Nebylo to tak hrozný, takový příjemně koukatelný béčko, s opět sympatickým Doctorem. Ta hodinka a půl mi hezky utekla :). Teda až na to že sedmička to zabalil dost lamersky, ale co už :D. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Paráda, všichni co máte rádi nový seriál si rozhodně sežeňte. Přes vlažnější úvod je to prakticky totožný - pravda Tardis je jiný a doktora hraje někdo jiný, ale jinak je tu stejně zběsilé tempo, fajn efekty, příběh o záchraně celého světa i skvělé hlášky. Navíc tu je za záporáka Master, takže to stojí za skouknutí. ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Spousta prohřešků proti DW kánonu, nicméně Paul McGann svým podáním Doktora zachraňuje situaci před katastrofou. Škoda, že nedostal víc prostoru, aby ukázal co v něm vězí. I když je to možná dobře pro seriál, který o devět let později dostal další šanci, jíž beze zbytku využil. ()

Reklama

Reklama