Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horatiovi hrozí, že odvisne na povraze. Obľúbený námorník sa zúčastní vzbury, ktorá oberie slávneho kapitána Sawyera o velenie. Horblower a jeho kolegovia dôstojníci sa rozhodnú prevziať velenie aj napriek riziku vojenského súdu na Jamajke. V tejto dráme sa strieda množstvo konfliktov: napätie na lodi, boj s miestnymi španielmi, prelievanie krvi pri dobývaní pevnosti. Napätie až do poslednej chvíle... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pokračování předchozího dílu - Vzpoura lze rozdělit do dvou částí. Vše se opět retrospektivně odehrává jak při vyprávění Hornblowera tak i při samotném procesu v Kingstownu. Ta první polovina je akční. Nové vedení lodi zatímco opiem tlumený kapitán Sawyer dlí ve svěrací kazajce ve své kajutě se pokusí pevnost znovu dobít z pobřeží. Tak totiž zněl rozkaz admirality. Důstojníkům je jasné, že nesplněná mise a velení zbavený kapitán nebudou zrovna příznivě přijaty v Kingstownu, kam po splnění mise měl HMS Renown zamířit. Při bojích se nakonec prokáže, že první důstojník je slaboch a nemá na vedení lodi ani posádky a vojska na palubě. Veškerou iniciativu má Hornblower a opět je tu zde u všeho co je pro vítězství klíčové. To je asi jediné co bych filmu vytkl, jeho všudypřítomnou účast a vždy kladné přispění či vítězství... Druhá polovina se mírně táhla než začal samotný proces. Soud jemuž předsedá teď již komodor loďstva Sir Pellew šetří jak to bylo na palubě Renown, přičemž z výpovědí všech vychází Hornblower jako naprostý hrdina... Pellew jen těžko skrývá své sympatie jako nestranný soudce. Nakonec i sám kapitán Sawyer dojde cti a v jeho světlých chvilkách jsem některé jeho postoje i chápal. Ačkoliv kamera několikrát v Kingstownu zabere šibenici i kata a jeho pacholky zkoušející si na pytlu s pískem délku lana, o výsledku procesu (i vzhledem k dalšímu dílu) jsem neměl iluze :-). I když to mělo stále vysoký standard, dám jen 4 kraby. * * * * ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hornblower je postaven před soud, díky jeho předešlé vzpouře, většina filmu jsou tedy vzpomínky na situaci na lodi. Poutavé bylo bádání nad tím, kdo shodil kapitána a hlavně pak jeho poetická smrt bok po boku s ... Nebudeme prozrazovat, snad jen, že Hornblower ještě nezemřel :) Celkově tedy určitě působivé a kvalitativně stabilní (i celkové ve srovnání s předchozími díly). 8/10 ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Viníky musíme potrestat............ Pokračování pátého příběhu s názvem Vzpoura. CITÁT - Nikoho nelze odsuzovat...........za to, že prokáže svoje schopnosti.............. Obsahově lepší než první díl, má to více napětí a možná i trochu víc akce. I když scéna s kanonem a smyčkou na skále byla hodně přitažená za vlasy. CITÁT - Já neumím plavat............. Leč příběhy stagnují a jsou čím dál tím odfláknutější. 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hornblower pokračuje tam kde skončil piaty diel a tento dvoj-diel mi prišiel absolútne najlepší a to nielen kvôli viditeľne väčšiemu rozpočtu, ale aj po príbehovej stránke bol zaujímavo prelievaný s tou akčnou. Šiesty diel boduje a bojuje na každom fronte, nechýba napínavý príbeh, výrazne lepšia akcia a dôjde aj na emócie. 95% - 5* ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o jeden díl z celkem osmidílné série, ohodnotím vše naráz: velice solidní série ze starého námořnického prostředí, herecké výkony dobré (Ioan Gruffudd vážně hraje a tímhle si získal z nesympatií mé sympatie), skutečné lodi (minimálně někde určitě) mě uchvacují a prosté, uvěřitelné a nepřekombinované zápletky jednotlivých dílů jsou tak akorát. Zkrátka poctivá filmařina, příčetné scénáře, pěkné epizodky z doby britsko-francouzských střetů za revoluce. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Portugalsku. (Terva)

Reklama

Reklama