Reklama

Reklama

Recenze (8)

Houdini 

všechny recenze uživatele

Bohužel velmi dobrá práce s historickými fakty. Pokud neznáte pravdu, faleš ani nepostřehnete. Pravdivé události jsou jinak časově zařazeny. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Když si člověk zacpe uši, aby neslyšel, jak historie hlasitě pláče, tak to nejen přežije, ale možná ho to i zaujme. O talentu a půvabu jedné amerikanizované velšké herečky, která hraje německou princeznu, z níž se stane díky osudu a vlastním ambicím matička Rusi, nemůže být sporu. O leccčems ostatním ano, ale nutno říct, že si Catherine a Jeanne Moreau tenhle film uzurpují pro sebe se stejnou samozřejmostí, s jakou to jejich postavy udělaly s Ruskem. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ano ano, po stránce historické... no, raději nemluvit, po stránce herecké není co vytknout a výprava dojem ještě trochu vylepšuje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je veľmi lacný, je tu vidieť nedostatok rozpočtu. Catherine Zeta- Jones nebola šťastným výberom. Nie tak pre jej herecké kvality, ktoré nesporne má, ale so skutočnou Katarínou Veľkou má spoločné len krstné meno. Je od nej vyššia tak okolo 20 cm a okrem toho je atraktívna. Skutočná cárovná ale krásou nevynikala, stačí si pozrieť dobové kresby. Film sa snaží ukázať cárovnú v romantickom svetle, historický prínos sa tu nedá hľadať. Osobne sa mi nepáčilo stvárnenie Pugačeva ani Potemkina. Bitky sú stvárnené jednoducho, no film sa na ne ani veľmi nezamerá. Historické postavy sú niekedy aj zameniteľné, nakoľko tam všetci nosia rovnakú parochňu. Všetko je v konečnom dôsledku zaostrené na Zetu- Jones, ktorá s eleganciou predvádza svoje kvality najmä pri dišputách s osvietenskými vzdelancami. Cárovná tu vystupuje hlavne ako osoba túžiaca po láske, než rezolútna panovníčka. V skutočnosti bola naozaj známa svojimi posteľnými aférami a možnými stovkami milencov. Nie je to však to najpodstatnejšie z jej života. Film preto nudí. Katarína možno bola Veľká, ale tento film sa ním nestal. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Romantický životopisný snímek přibližuje osudy carevny Kateřiny Veliké (Catherine Zeta-Jones), která jako mladá německá šlechtična přijela do Ruska, aby se stala manželkou neduživého cara Petra. Film líčí její cestu k moci, lásku k Rusi, která za její vlády prosperovala a romatický vztah s jejím milencem, hrabětem Saltykovem (Craig McLachlan), slavným vojevůdcem, který v čele ruského vojska odrazil otomanskou armádu a dobil pro Kateřinu mnohá území. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Paní Douglasová zahrála carevnu opravdu dobře, má prostě na to. Tahle menší sága zachycuje vzestup ambiciózní ženy v Rusku, kdy dovedla k výstupu na nejvyšší metu použít všechno. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Herecky nelze co vytknout. Mnohem horší je zacházení s historií, ale to u Hollywoodu nepřekvapuje. Co překvapuje, je poněkud televizní zpracování, ze kterého čiší nízký rozpočet. Je to vidět především na bitevních scénách. Prostě tohle zpracování neurazí, ale ani nenadchne. ()

Reklama

Reklama