Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nebýt zoufale necharismatického a příšerně přehrávajícího hlavního záporáka, jednu* bych přihodil. Protože výsledný dojem není tak tragický, jak by se u Seagala dalo čekat. To co v jeho případě následovalo, to už je úplně jiný kafe. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak dobře, je to "trošku" přitažené za vlasy, ale to snad bylo i Die Harder a vůbec snad všechny lepší akčňárny. Seagal je v super formě, záporák je patřičně slizký (jak Dane tak Penn), hlášky vydařené a efekty výborné. Tak co víc byste ještě od seagalovky chtěli? ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Efekty jsou průměrné (především závěrečná "modelová" srážka je nechtěně roztomilá) a logika se občas z obrazu vytrácí, aby unikla Seagalovým ranám. Nicméně Seagal je ve vrcholné formě (hmotností, bojem i hláškami), záporáci přesně obsazení a příběh, ač rozhodně není chytrý (tleskací konec je na pěst), nepostrádá hutné kvantum vynikajících hlášek a funkčních dějových klišé. Prostředí vlaku je využité do mrtě, akce střídá akci (hluchých míst je tu minimum) a Katherine Heigl je navíc zatraceně žhavá. Jedna z mých nejoblíbenějších seagalovek... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film už začíná trpět syndromem pozdějších Segalových snímků. (Příklad: detail na jeho obličej-pak projde ve velkém celku po střeše vlaku-další detail na obličej-další popocházení...) Akce je pořád stejná, triky (i na rok 1995) odfláknuté, nuda... Chápu, že tehdy to mohlo někoho bavit, ale teď... Jako jediný klad bych viděl dobrý humor, který tohle všechno částečně zachraňoval. BUDU ŠOKOVAT CELÝ SVĚT TÍM, ŽE TO TAM VŠECHNO ZASERU. Skoro se stalo, člověče. Když ne teď, tak později ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Umíte si po skončení tohoto filmu představit cestu vlakem bez Seagala ? Já ani omylem ! Strachy z teroristů bych nedojel ani do Berouna. Vynikající, dynamický akční snímek se skvělým Seagalem dává cestování vlakem nový rozměr a spousty nápadů jak si krátit čas v pendolínu na cestě do Ostravy. Blbnutí na střeše, přebíhání z vagonů do vagonů venkem, skákaní do podvozku vlaku, vystoupení z vlaku zkombinované navíc pádem ze skály a následný návrat do kupé pro nekuřáky skokem ze skály. Samozřejmostí je řízení lokotky, házení zápalných láhví do vagonů kde sedí lidi s jiným politickým názorem, střelba do kluků co jsou ve vagonu se svejma holkama a v neposlední řádě instalace satelitů do kupé pro sledování placených kanálů od UPC. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Čo to bolo?" "Hovorí sa tomu orgazmus."//"Kozy na skapanie!"//"Kurva, zničil si mi kožák!"//"V kuchyni na mňa nikto nemá."// Nesmrteľné hlášky, Casey "Kurva" Ryback v najlepšej forme, "Zbouchnutá" Katherine Heigl v rozpuku svojho teen pôvabu, halda prehrávajúcich béčkových záporákov i tradičných vojenských debilov, plno nekvalitnej zadnej projekcie, scenár stupídny až do špiku zlámanej kosti a k tomu bombastická hudba Basila Poledourisa, "vtipný" černošský poskok a vybuchujúci model vlaku. Ako to môžete nemilovať???!!! ;-D ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,024,083Tržby Celosvetovo $104,324,083║ Po nejakej dobe som to opäť pozrel a ono to nie je až tak špatné(vždy som pri tom vydržal tak 20-30minút), samozrejme na prvý film to nemá ale zas nejaká tak slušná akcia sa tu nájde a dokonca trikovo to je tiež dosť slušne zvládnuté, čomu odpovedá aj ten vysoký rozpočet. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hrozné. Snaha vydřít z prvního dílu co jde. Výsledek je tragický, nudný, strašně zahraný a nelogický. Jen ta srážka vlaků je zajímavě udělaná. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už to není jednička ale stále je to Seagal. Vlastně uplně první film se Stevem co sem měl tu čest vidět a jsem tomu moc rád. Ten mariňáckej záporák byl hyper (Good morning) ale nejlepší je scéna když Seagal chodí jako 200 tunovej vládce světa (pozorně sledujte finální fight a nastane to když Seagal škrtí "Good morninga" a ten ho pak skopne, no a jak se Steven zvedne tak jde jak...) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Basil Poledouris: 1. Main Titles: Dark Territo ,2. Casey's Family ,3. Compound Assault ,4. Access Codes ,5. Intruder Discovered ,6. Dead, Not Dead ,7. Gates Of Hell/Penn's ,8. Casey's Farewell/After Th ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Čo to bolo?" - "Orgazmus." Remake nebezpečného úteku s Geneom Hackmanom? Videl som toto béčko v r. 1995 v kine. Mal som 13 rokov, čo bol dokonalý vek pre podobné filmy. Napriek tomu som bol už vtedy sklamaný. Fakt. Dvojka sa skvelej jednotke nemôže rovnať. Prostredie vlaku má niečo do seba (dokonca by som bol schopný a ochotný pripustiť, že je o čosi atraktívnejšie, než vojenská loď), Seagal je stále patrične drsný (pamätám si ale, ako sme s mamou v kine boli hrozne sklamaní, že nemá vrkoč) a z niektorých akčných úderov doslova strieka krv. Lenže je tu aj miestami dosť strašná triková stránka (VEĽMI trápna zadná projekcia) a banda grázlov sa na tých z jednotky, v čele s Garym Buseym a Tommym Lee Jonesom, ani omylom nechytá. Nový dejový motív v podobe hrdinovej dcéry tempo skôr zdržuje, než aby by mu pomáhal. Paradoxne, s odstupom rokov toto drsné béčko hodnotím o čosi pozitívnejšie, než v dobe premiéry. Páči sa mi drsnosť, páči sa mi monumentálnosť Poledourisovej hudby, páči sa mi vlak i výprava strmých, majestátnych hôr Colorada. Ale aby Geoff Murphy nakrútil takúto zastaranú blbosť dva roky po trikovo revolučnom Jurskom parku (a tri roky pred Matrixom), to mi hlava neberie. Po finančnej stránke to síce nebola úplná tragédia, dvojka celosvetovo zarobila fajnových 104 miliónov, ale zas sa oproti jednotke podstatne navýšil rozpočet na 60 miliónov (jednotka stála 35 a celosvetovo trhla 156). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Casey Ryback rád cestuje, a proto si po nedávné plavbě skrz Pacifik zabukoval dvě místenky v expressu Grand Continental. Kdyby vlakem cestoval dnes (2008), znovu by potřeboval dva lístky, jeden pro sebe a druhý pro svoji bradu, tehdy byl ale ve formě, takže s ním mohla cestovat neteř Sára v podání fešandy Katherine Heigl. Rodinný výlet malebnou coloradskou pahorkatinou se změní v akční dobrodružství, jenže štěstí přeje připraveným, a Ryback je připraven vždy svého nepřítele efektním způsobem usmrtit, a proto má v mnoha momentech i kousek toho štěstíčka. Škoda jen, že již tolik nevyužívá svůj arzenál osobních technik, ale protivníky povětšinou jen odhazuje (i když atraktivně) z jedoucího rychlíku nebo je pouze jednoduše střílí. Závěrečný duel s noži a sekáčkem je delší, ale slabší než na Missouri, možná také díky tomu, že Everett McGill nebudí vůbec respekt a svým projevem působí jako špatně poskládané žehlící prkno. Ačkoliv je to celé zábavné a dočkáme se exploze F-117, uspokojení Brendy Bakke a hlavně srážky vlaků na mostě nad údolím, stále se jedná o slabší odvar prvního představení Casey Kurva Rybacka. Aikidó technika, která mě zaujala: dvakrát provedená technika proti sevření zápěstí nazývající se Nikkyo. 60 miliónů dolarů(rozpočet)/104 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V kuchyni mě nikdo neporazí." Nejen v kuchyni, ale ani na lodi, na ulici, v lanovce, v jezeru, na Machu Picchu a v koupelně není bojovnějšího kuchaře. V ložnici jsem trošku lepší já, ale to tady nebudeme rozmazávat. Šéfkuchař Ryback se zkrátka vrátil tam, kde může radostně likvidovat teroristy a evidentně si to užil. A já s ním, i když na lodi jsem byl určitě spokojenější než ve vlaku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby, kdy Steven Seagal ještě nepřipomínal pacienta obezitologa a adepta na odtučňovací kůru. Akci se mu dá v téhle životní fázi ještě docela věřit, scénář je ale i v rámci toho, v čem se po celý život pohyboval a na co jsou diváci akčních filmů zvyklí, poněkud plochý a především extrémně nelogický. Pravda, inteligenci, originalitu a uvěřitelnost v akčních spektáklech fanoušci obvykle nehledají, ale i tak je to zřetelný podprůměr. Přepadení v Pacifiku nebyla oslnivá filmařina, ale přece jen se výrazných logických nedodělků a přemětů dokázala vyvarovat. Za mě 20 % celkového dojmu, příznivci akčních filmů si můžou přihodit hvězdičku a Seagalovi fanoušci ještě druhou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi jako by uplynula celá století od dob, kdy Steven točil takové pecky jako PŘEPADENÍ 2. Nemůžete tvrdit, že máte rádi akční filmy nebo Seagala a nezbožňovat tuhle nadupanou jízdu plnou zlámaných kostí a vazů, vrtulníků a hummerů, aut přeskakujících vlaky a vlaků projíždějících sebou navzájem, stealthů ničených v letu satelitem pro podzemní útoky, zábavných hlášek ("CASEY KURVA RYBACK!", "MYŠLENÍ JE MATKA OMYLU, KÁMO.", "JEŠTĚ NĚKDO SI MYSLÍ, ŽE JSEM TO POSRAL?", "SAKRA, ZNIČILS MI BUNDU."), zavilých teroristických xichtů, fešných kočiček a se zábavně přehrávajícím technokratickým záporákem a jeho military gorilou s kamenným xichtem a sekáčkem na maso. A s Poledourisovou mocnou hudbou! Škoda, že nadupané je to až od půlky a v té první Steven zabije pouhé dva teroristy, taky prostředí vlaku není tak wow jako byla minule letadlová loď... I tak se ale každý ignorant, který dal téhle akční pecce méně jak tři hvězdičky, u mě přihlásí o seagalovského buráka. Moje nejoblíbenější seagalovka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Teroristo, necestuj tým vlakom, budeš zláman, ani nevieš ako… Nabízí se napsat, že Caseymu už raší brada number two (zřejmě důsledek kompletního vyjedení spižírny na USS Missouri) a jeho představitel má obličejovou mimiku ústředního nocležníka z mauzolea na Rudém náměstí, ale nemohu. Vždyť já viděl asi tak 12x víc filmů se Seagalem, než těch od Franca Zeffirelliho! Mám Tě rád, Stevene! Liposukcím navzdory.. ()

Reklama

Reklama