Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Až se zase bude sestavovat seznam pokračování, která jsou lepší než původní film, nesmí na něm chybět Přepadení 2. Seagalovi to ve vláčku sluší o hvězdičku (a půl) víc než na lodi, protože vlak řítící se po kolejích je už z principu daleko dynamičtější záležitost, zvlášť když ho popohání Poledourisova hudba. Také je tu víc sexy koček, i když několik jich neskončí dobře. Ke dvěma snesitelným seagalovkám (Glimmer Man a Lovec policajtů) přidávám tímto třetí...a asi jedinou, kterou bych si zvládl zopakovat. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Steven se rozhodl pro pokračování jeho nejúspěšnějšího filmu a dopadlo to ještě dobře. Záporáci tentokrát nejsou nic moc. Alespoň mě nebavili. A vlak navic oproti lodi neni tak zajímavej. Aspoň, že neteř mu tam hraje mlaďounká Katherine Heigl. Seagal má pořád formu, ale přijde mi, že už tolik nehlásí jako v předešlých filmech, což je škoda. Standart se ale pořád drží okolo 60% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvym dielom Seagal razne rozkopol dvere do prvej ligy v ktorej sa ale zdrzal len tri filmy. Po rozpacitych trzbach tohto pokracovania (film sice zarobil celosvetovo cez 100 mega, ale v kinach sa velky rozpocet nezaplatil) tie dvere rovnako razne pribuchol a behom nasledujucich mizernych filmov ich este raznejsie zaklincoval a uz nikdy do prvej ligy ani nenakukol. (aj ked Exit Wounds bola skvela Seagalova labutia piesen, tak bola len priemerne uspesna). Je mi luto, ze sa prave Under Siege 2 v kinach nezaplatilo, pretoze je to moja najoblubenejsia Seagalovka. Uz len meno Seagalovej postavy je najcool zo vsetkych Seagaloviek. Casey "Kurva" Ryback. Zapletka je jednoducha, ale zato je riadne beckovo pritiahnuta za vlasy. Obsahuje mnozstvo klise, ale v dokonale funkcnej podobe. Evidnentne to ani autori nastastie nebrali vazne. Film vdaka tomu obsahuje mnozstvo vtipnych hlasok. Vyziva sa v nich jak Seagal, tak dokonale zaporacké duo. Eric Bogosian v ulohe sialeneho vedca a Everett McGill v ulohe sefa jeho zoldnierov. Podla mna sa jedna o najlepsich zaporakov zo vsetkych Seagaloviek. Hlavne Everett McGill pôsobi neskutocne autoritativne a ako jednemu z mala som veril, ze s nim bude mat Seagal vo finale velke problemy. Bohuzial finalny suboj uz tradicne dopadol nemastne neslane. McGill mal sice solidnu vydrz, ale Seagal s nim len vymetal zem a rozbijal nabytok, bez toho aby bol aspon na chvilu v uzkych. No hej, Seagalov trademark, ktory ma ale vzdycky sral. Inak je ale akcia spickova, plna rôznych kvalitnych prestreliek a vybuchov. Tolkokrat kritizovane caste pouzitie zadnej projekcie mi nijak nevadi. Zaritych fannusikov môze zamrziet snad len to, ze tu ma Seagal minimum bitiek a uplne chyba jeho trademarkova hromadna bitka, v ktorej by vymlatil celu miestost zaporakov. Znova to nepovazujem za zapor a som rad, ze bitky nahradili väcsou porciou prestreliek. Nakoniec este pochvalim skvelu hudbu. Poledouris patril medzi absolutnu skladatelsku spicku. Takze vysledkom je najlepsi Seagalov film a moja velka srdcovka, ale absolutne hodnotenie mu nemôzem dat. Na to je predsa len prilis jednoduchy a prva polovica je trochu slabsia. Chvilu trva, kym sa film naplno rozbehne. Ale potom to uz ide tak nekompromisne, ze nestihate ani dychat. Minimalne vdaka tejto serii by si Seagal zasluzil, aby sa objavil v nejakom pokracovani Expendables, ale ked vidim ake sracky dnes toci a jak brutalne pribral, tak sa obavam, ze uz je v akcnom žánri nepouzitelny. 8/10. edit: Objektivne to je stale za 4*, ale rozhodol som sa, ze dam aj piatu. Jednak je to moja najoblubenejsia Seagalovka a aspon jednemu jeho filmu chcem dat 5* a zaroven ma serie tak nizke hodnotenie ake tu tento neskutocne zabavny film so skvelou akciou ma. Takze vsetci jedno a dvojhviezdickari, vyližte si prdel! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší Seagalovka. Skvělá akce, brutální chvaty, fantastická hudba a velice dobré triky. Navíc závěrečná scéna na válečném hřbitově je velmi ikonická. Když tam ten borec Casey Ryback stojí v nablýskané bílé uniformě se svou neteří nad hrobem jejího otce, vždy mě napadne, že to vlastně Seagala vydíme v posledním dobrém záběru, v posledním dobrém filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Uf, tak že toto som tu ešte nehodnotil, to mi je záhadou. Spolu s Aljaškou v plameňoch prvý Seagalov náznak zošupu do čisto béčkových vôd. To preto, že takýto námet je pre áčkový akčný film už nepriateľný a napriek tomu to áčkový kinohit bol. Ale musíme si priznať, že všetci sme tu poriadne ocenili lolitovské kúzlo Katherine Heigl. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Steven Seagal podepsal smlouvu, potvrzující jeho účast na filmu, až poté, co mu studio zaplatilo a dovolilo režírovat snímek Aljašku v Plamenech (1994). (korbitch22)
  • Lokomotíva z filmu patrí spoločnosti Oregon Pacific Railroad. (m.a.t.o.)
  • Rčení Travise Danea - "Štěstí přeje připraveným!" - je citát Louise Pasteura. (Lateef)

Reklama

Reklama