Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle jsem ovšem vyrůstal! Ke Stevenu Seagalovi jsem se sice dostal až mnohem později než k Chucku Norrisovi, Sylvestru Stallonovi, Arnoldu Schwarzeneggerovi, Van Dammovi, Michaelu Dudikoffovi či Dolphu Lundgrenovi, avšak to nic nemění na tom, že si mě tento chlapík rychle získal. Zejména v roli kuchaře Rybacka. Osobně mám radši tento druhý díl než Přepadení v Pacifiku. Je to dáno asi tím, že jsem jej viděl jako první a jedničku jsem zhlédl až o několik let později. Luxusní vlak jedoucí temným územím, kuchař s neteří a plno cestujících jako rukojmí. K tomu celá řada vynikajících hlášek a povedených akčních scén. Co to bylo? - Říká se tomu...orgasmus... /// Tomuhle říkáš zranění? To není zranění! /// Mám to cédéčko! Mám to cédéčko! /// Pepřovej sprej.. jenom pro civily. Když si na něj zvykneš, jen ti zbystří zrak. /// Nikdy jsem se nikoho nebál, ale ten tvůj strejda mě přímo děsí! :) :) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jediným zásadním problémem tohohle vcelku solidního akčňáku je stejně jako v případě prvního dílu (a vlastně víceméně všech 'seagalovek') paradoxně jeho hlavní hrdina. Seagalův Casey "Kurva" Ryback je zkrátka natolik bezchybný a "pohodářský", až je to otravné, protože se kvůli tomu z filmu vytrácí skoro všechno napětí. Když je vám už od začátku jasné, že ani ústřední padoušský drsňák (Everett McGill) proti němu nemá šanci (což je také symptomatické pro Seagalovy filmy), je něco špatně. Je porušen jeden z klíčových bodů úspěchu série SMRTONOSNÝCH PASTÍ - tam je protagonistou řadový policajt, de facto obyčejný chlap (rozhodně žádný elitní voják nebo něco takového), který není přehnaně geniální, nepřemožitelný, zranění ho bolí a jsou na něm vidět (srovnejte takřka neustále poraněného a krvácejícího Willise se Seagalem, který kolikrát utrpí sotva jedno bezvýznamné říznutí), což má za následek to, že je divákovi bližší a zajímá ho, co se (s ním) stane. 60 % ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Efekty jsou průměrné (především závěrečná "modelová" srážka je nechtěně roztomilá) a logika se občas z obrazu vytrácí, aby unikla Seagalovým ranám. Nicméně Seagal je ve vrcholné formě (hmotností, bojem i hláškami), záporáci přesně obsazení a příběh, ač rozhodně není chytrý (tleskací konec je na pěst), nepostrádá hutné kvantum vynikajících hlášek a funkčních dějových klišé. Prostředí vlaku je využité do mrtě, akce střídá akci (hluchých míst je tu minimum) a Katherine Heigl je navíc zatraceně žhavá. Jedna z mých nejoblíbenějších seagalovek... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Casey „Kurva“ Ryback, který je dle vlastních slov v kuchyni nejlepší, už zase přestane sekat zeleninu a začne sekat rukama do lidí. Seagalův návrat do jeho asi nejslavnější role se povedl natolik, že se mi to líbí mnohem více, než předchozí PŘEPADENÍ V PACIFIKU. Je to akčnější, Seagal tu toho předvede mnohem více (při jeho pověstném lámání rukou mě až nepříjemně brněly dlaně a zápěstí), více tady hlásí („Zemřel pro kozy!“) a celkově mě to hodně baví. Navíc zde Everett McGill opět předvádí, že záporné postavy mu docela jdou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Kdo je k.u.r.v.a Casey Ryback?“ Zřejmě nejlepší role, jakou kdy Steven měl. I tohle pokračování mě docela uspokojilo, přestože se mi první díl líbil o něco víc. Možná to bylo tím, že zde přibylo víc zbytečných keců, ale i tak si po akční stránce nemám na co stěžovat. Každopádně dnes už nikdo nezapře tomuto akčnímu hrdinovi, že v kuchyni je skutečně nejlepší a cítí se tam jako ryba ve vodě. Koneckonců to jde na něm dnes už i vidět! 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Matt Reeves napsal scénář se svým kamarádem z vysoké. Chtěl tak financovat vlastní studentský film. (choze)
  • Pracovní názvy scénáře byly „Dark Territory“ a „End of Line“. Scénář byl původně zamýšlen jako řadový akční thriller ve stylu Smrtonosné pasti (1988) a až když jej zakoupilo studio Warner Brothers, proměnilo ho v pokračování Přepadení v Pacifiku (1992). (choze)
  • Zvuk, ktorý vydáva počítač Travisa Danea (Eric Bogosian) pri odpočítavaní, je v skutočnosti pípanie pageru Motorola. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama