Reklama

Reklama

Lisa i zajac

  • Sovětský svaz Лиса и заяц (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Sovětský svaz, 1973, 12 min

Obsahy(1)

Pôvabná bájka Líška a zajac znamenala pre Norštejna prvú samostatnú réžijnú príležitosť. Po nakrútení tohto filmu (prvýkrát tu spolupracoval so svojou ženou, výtvarníčkou Fračeskou Jarbusovovou) sa venoval už len vlastným filmom a pre iných tvorcov viac neanimoval. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zajíček měl roubenku, liška zase iglů, na jaře se ukázalo, kdo měl lepší chaloupku. Inu - liška, která zajíčka z domku vyhnala. Museli nastoupit stateční hrdinové, vlk, medvěd a býk, aby ukázali, že jsou k ničemu a pak kohout předvedl etudu na téma prospěšnosti tabáku. Ale fuj, v pohádce. A zajíček začal hulit taky. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Ten nešťastnej kohout.¬         Lica i zajac je dobré, leč nijak nadprůměrné, ohromující dílko jak po stránce animační dovednosti a původnosti, tak i po stránce obsahové. Je patrné, že řada diváků-obdivovatelů umu pana Norštejna nebyla schopna-ochotna odlišiti toto počáteční dílko od skutečně zralých a jedinečných počinů doby pozdější. Pro upřesnění dodávám, že nemyslím, že doporučiti dílko takto dobré by bylo snad nedopatřením nebo omylem; uvádím tím pouze na pravou míru vztah mezi počiny jedinečnými a… dobrými. Jinak, "pozadí" příběhu-děje, věc typická pro snad všechna díla pana Norštejna, má už i Lisa i zajac (byť poněkud méně vhodně vyvedené-působivé-přesvědčivé, než v pozdějších snímcích). ()

Reklama

Reklama