Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový panelový dům číslo č. 78, zatím bez dějin a bez paměti, čeká už netrpělivě na lidi, kteří zítra začnou psát jeho historii. První příběh se odehrává v předvečer všeobecného stěhování budoucích nájemníků a přináší propletenec lidských osudů a vztahů v jednom ze sídlištních bloků na Sojčím vrchu. (TV JOJ)

Recenze (7)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem mrkla na první díl románu pro obrazovku a otevřeně musím přiznat, že ten herecký ansámbl mě převálcoval, ono to vlastně ani nemohlo jinak dopadnout, paní Medřická s panem Růžkem hrají jak o život a té soukromé vzpouře Petrboka proti paneláku jsem rozuměla.. No, na druhou stranu jsem uměla pochopit i mladou dvojici Maciuchová-Postránecký, kteří jsou sice svoji, ale spolu být nemohou, neb nemají kde.. Pánové Lukavský, Adamíra, Vinklář, Somr, co víc si přát? Když si odmyslím ty soudruhy, výborné.. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

......tak nejaké to veľmi,veľmi voľné pokračovanie seriálu Byl jednou jeden dum  (čo je super seriál) - sa nekonalo a už prvým dielom som nadobudol istotu,že ani konať nebude....možno to bolo tou dobou,ktorá bola zobrazovaná,možno tým že sa jednalo o sídlisko a nejaký ten pomyselný životný priestor bol väčší ako u seriálu BJJD ,a možno to bola kombinácia oboch faktorov - tá komorná atmosféra sa nám na sídlisku stratila a ani vynikajúci herci,kt. hrali v danom diele na tom nič nezmenili. Prvá časť: postava v podaní Martina Růžka sa má sťahovať z Malej strany na nejaké sídlisko - čo je na tom divné ,že sa mu nechce ...i keď na sídlisku je voda, ustredné kúrenie atď  čo nemá na Malej strane-ale to by sa dalo dorobiť ,ale nahradiť Malú stranu sídliskom...asi ťažko....ja ho chápem, ale je to podávané ako niečo spiatočnícke a divné....no ,ale tá jeho porada na Ústrednom výbore KŠČ-to bola politika natvrdo-žiadna jemne naservírovaná.....záver :prvá časť hodne naznačila....teda hodne málo.... ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

V podstatě jedinou aspoň trochu zajímavou linií je Růžkova snaha udržet se na Malé straně. Jinak už měl zaujalo jen obsazení prvorepublikového milovníka Jiřího Dohnala ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Umakart ti učaroval!" Na zelenej lúke vyrastá panelákové sídlisko a budúci obyvatelia okukujú "piksly na lidi" a tešia sa na nové bývanie. "Holt, baroko to není." Výnimkou je dôchodca Růžek, držiaci sa zubami nechtami malostranskej pavlače, neváhajúci kvôli potenciálnej výnimke z budúceho sťahovania navštevovať obvodnú lekársku ambulanciu alebo Obvodný výbor KSČ. "V kriminále mají taky ústřední topení!" Naproti tomu nedočkaví mladí manželia Postránecký a Maciuchová sa nezdráhajú squatovať v neskolaudovanom byte a ustlať si v spacáku na linoleu. "Milenci neexistujou, existuje jen botanika a občanská výchova." Ďalej sa nám zatiaľ len úchytkom predstavujú ďalší hrdinovia, z ktorých asi najviac vynikne sukničkár Hanzlík a svojská babka Rosůlková. "Teda řeknu ti, ty zezadu vypadáš líp než zepředu." Veľmi dobrý rozbiehací diel "románu pro obrazovku", duo Růžek/Medřická predvádza herecký koncert. Štyria milenci v almare. ()

Reklama

Reklama