Reklama

Reklama

Magnetické vlny léčí

(TV film)

Obsahy(1)

Joa Bankse, starostu vísky Fisher Hill kdesi na divokém americkém Západě navštíví zaměstnanec detektivní agentury Supí oko Jack Biddle, aby ho varoval před jistým šarlatánem, který údajně používá k léčbě osobní magnetismus a hypnózu. Biddle na něj připraví s pomocí Banksových peněz léčku... Parodie na americké gangsterky se proslavila, kromě skvělých hereckých výkonů Jana Wericha, Jiřího Sováka i Jaroslava Štercla a Jaroslava Mareše, i písní "Všichni lidi ve městě" v podání Evy Pilarové, za klavírem seděl Jiří Šlitr. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Příjemná westernová mikrokomedie, s dobrými hereckými příležitostmi jak pro Biddleho tak pro podvodného léčitele Wu-Ha nebo pro Bankse. Akorát si teď zrovna nevzpomenu jak se jmenoval ten povedený Šterclův slouha..? To byla také postava-:)) Kratičký ale milý film s celkem otevřeným koncem..Samozřejmě kvalit Uspořené Libry však nedosahuje, a co se týče dua Werich-Sovák, tak krom Libry si společně už mockrát nezahrály-ještě se mě vybavuje televizní film Slzy které svět nevidí. Že by tedy jen 3x? ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Plod spolupráce Werichovy a Semaforu patří k tomu nejlepšímu, co S+Š zplodili. Jemný humor dnes až mýtických šedesátek září a vyzařuje. Kvalitu, pohodu, hravost a klasičnost. Je toho víc než dost. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Samo o sobě by to až tak zajímavé ani vtipné dílko nebylo, ale ona je to hlavně rebelská protisystémová hříčka, u které až zírám a trnu, co se jim tam všechno povedlo ani ne zvlášť skrytě dostat a že to cenzura ani později v sedmdesátkách neodchytla a nezakázala. Co se nejvíc ví, je, že tam tvůrci záměrně vmontovali písničku Ve městě se povídá (a nejpozději díky Klusákově knížce o Gottovi se také ví, proč - že to byla odpověď na režimní fauly od Matušky, Pilarové a Gotta, protože režim o nich pouštěl nactiutrhačské fámy a připomínal jim, kdo nad kým má moc.... ostatně podobně byla vykonstruována porno-kauza pro Kubišovou, které pak na to konto zakazovali vystupovat). Ale písnička stranou, tahle hříčka je z úlevných prostořekostí složená celá, a to se pak musí hodnotit v úplně jiném světle. Namátkou: Poznámka se změní ve skandované agitační provolávání: "A vy máte vyhlásit boj za zdraví! Za národní zdraví!! Za zdravý zítřek!!! Boj za boj!!!!" -- Při prohlížení šerifovy hvězdy: "Hmm, u nás máme jinou. - Větší? - Ne, větší, to ne, takovou JINOU." -- K možnosti odposlouchávání: "Ucho vlasti." -- A na adresu případných odposlouchávacích agentů: "Von je blbej, von si stejně nic nezapamatuje." --- O volbách: "Volby, to je pohřeb." -- Postesk: "Nebylo mně dopřáno univerzitní vzdělání, neb mí rodičové byli popraveni. Omylem." -- A nejlepší hláška: "Když svobodně budete chtít, tak se vám bude lépe muset!" *~ ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavná přímočará jednohubka, která se však krčí ve stínu dalších Werichových (mikro)komedií. 60%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

O ničom príbeh, pár dobrých postrehov v dialógoch. Dobovo zamrznutý televízny podpriemer, oživovaný len kvôli Werichovej účasti. To je na výraznejšiu pochvalu veľmi málo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Skvělá krátkometrážní komedie, v níž excelují vynikající herci Jan Werich a Jiří Sovák. Jejich herecké grimasy, gesta a interpretace textu je výborná a dělá celý tento snímeček opravdovou a úžasnou oddechovkou, při níž se člověk baví díky inteligentnímu humoru. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jedna z několika mála krátkometrážních televizních perel, které po sobě zanechal Jan Werich; jednak, aby byly schopné pobavit i za sto let, a jednak aby stále připomínaly, co všechno mohl Jan Werich po sobě zanechat, kdyby mu to vládci o mnoho kilogramů hloupějěí než on, dovolili. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac, prihoretosť Sovákovej postavy je tak očividná, že je od začiatku jasné, kam to celé smeruje. Možno to chcelo jednu dve podarené hlášky, ale na tak krátky filmík a ešte k tomu televízny je to obstojná zábava. Netreba dodávať, že v podstate iba vďaka hercom. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Dnes zajímavé asi už jen jako ukázka dobrého herectví Sováka a Wericha, jinak se jedná o celkem tuctový příběh s předvidatelným koncem. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Túto televíznu drobnosť som vlastne predtým videl iba v rozsahu klipu s pesničkou Evy Pilarovej v najlepšej forme. A s poľutovaním musím konštatovať, že tá jediná predstavuje pretrvávajúcu hodnotu. Inak to bolo bez iskry, nudné a oživovala to iba prítomnosť Jana Wericha. Tá ale vytiahla celé toto dielko iba na úroveň priemeru. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vtipná krátká hříčka, v níž zapůsobí především přestřelka (slovní) mezi Janem Werichem s Jiřím Sovákem. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Vidoucně snímaná adaptace důvtipné O’Henryho povídky se nezadrhla o drsný povrch prostoty, kterou herecky dokonale naplnili snad všichni zúčastnění. Žádná macha, žádné kulisy, žádné předstírání – jen život. Herci odevzdaní svým směšným i směšno-heroickým rolím surfují na vlnách vzedmutých americkým tajfunem, subverzivně vyvracejícím základy navyklých staveb osvojených konvencí – jakoby přesně podle melodií těch nejhezčích partitur koňských kopyt. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Českému filmu šedesátých let westernové komedie slušely. A zejména pak ty, ve kterých hrál Jan Werich, Jiří Sovák a kde zpívala Eva Pilarová. Právě díky té písničce jsem měla dojem, jako bych film už kdysi viděla. Pointa není komplikovaná, což nevadí, protože film stojí na Janu Werichovi. A ten je zkrátka výborný. Kraťas, který rozhodně stojí za to vidět. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Kvítek oteplení šedesátých let, kdy i na obrazovce čs. televise se mohla objevit westernová hříčka (snad v následku úspěchu Limonádového Joea a na rostoucí vlně Vinetouománie) dle námětu amerického autora O´Henryho. Škoda, že scénář je tak narychlo spíchnutý, takže i když výkony pánů Wericha, Sováka, Štercla i Mareše jsou nadprůměrné na 4* toto zábavné dílko nedosáhne. Snad nejhezčí je hudební vložka s Evou Pilarovou v roli saloonové zpěvačky. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Aneb jak obrat starostu Jiřího Sováka o 250 babek podvodníky Janem Werrichem a Jaroslavem Marešem. Pohodová mini komedie v režii Vojtěcha Jasného. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* tuhle westernovou jednohubku vyzdvihuje téměř ke 3 hvězdičkám jen výkon Jana Wericha, i když ani to pro mě nestačí. Na tehdejší televizní poměry je to ale slušné a koukatelné. Já ji shlédl tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama