Reklama

Reklama

Mach a Šebestová

(seriál)
  • Československo Mach a Šebestová (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kdo by neznal těchto původních 13. úsměvných kreslených příběhů (Večerníčků), jedné povedené dvojice školáků, a všech jejich přátel. (Karlos80)

Recenze (143)

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny díly Macha a Šebestové jsou nádherně nakreslené Adolfem Bornem a plné humoru, který ještě více vynikl v komentování Petra Nárožného. Nejvíce se mi líbí třetí díl "Člověk neandrtálský" a čtvrtý "Kropáček má angínu" a poslední "Ukradené sluchátko". [10529. hodnocení, 137. komentář, 87%, 85. nejlepší seriál] ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasický dětský večerníčkový seriál. Co slovo, to klasický termín. I to mnohé naznačuje. Česká škola animovaného filmu ve svém televizním příspěvku přispěla do jejích dnes již nadčasových hodnot nemalou měrou. Pohádková féerie dvou spolužáků z prvního stupně dnes už zase devítileté školy zaujme nespoutatelnou hravou fantazií moderní pohádky, která pro svou současnost nerezignuje na elementární pohádkovost. Klasickým znakem české školy je i výtvarné pojetí animace, které se nikoliv náhodou snaží s převládajícím úspěchem přiblížit dětské kresbě adekvátního věku (tj. kolem 10 let). Mimořádně zdařilé namluvení Nárožným doplňuje dlouhou řadu skvělých českých herců, věnujících se na špičkové úrovni i této části filmové tvorby (Brodský, Höger, Bohdalová, Dvořák). Zhlédnuvše tento skvost, jsme i my znovu dětmi. A ani se do toho - bez ohledu na pohlaví a věk - nemusíme příliš nutit. Spíš naopak. ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Hele, Machu, jseš praštěnej pavlačí? Kongeniální spojení Macourek - Born - Nárožný ve službách Večerníčka. Žáci 3.B rozhodně patří mezi 100 největších Čechů. Podle některých komentářů ale s "odbytou výtvarnou stránkou". Ach jo. Večerníček vždycky dbal na vkus, originalitu, osobitost. Jaký "lepší" výtvarný formát by podle vás měl dát Machovi a Šebestové? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Seriál môjho detstva. Pri obrázkoch sa mi vybavuje nespočetne spomienok. Som rád za to detstvo narozdiel od toho, ktoré prežívajú dnešné deti. Tie by určite už takéto seriály nebavili ale my mnohí, sme na nich vyrastali. Neviem o žiadnej slabšej časti a spomínam na veľmi dobrý dabing. Taktiež je nezabudnuteľná úvodná znelka, ktorá taktiež vynára mnoho spomienok. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová je moje srdcovka! To je prostě kombinace tvůrců, které ohromně obdivuji a podezírám z užívání zakázaných látek, neboť jejich humor je totálně za čarou humoru běžného. :-D Macourek, Born, Nárožný! tým snů! Když přivedli k Šebestům člověka neandrtálského a oni... " chudáci zrovna večeřeli..." :-) :-) :-) Miluji!!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Keď Šebestová požiada o milión mačiek, sú 2 reklamné tabule. Na prvej je nápis "JEZTE RYBY!" a ryba, na druhej "PIJTE MLÉKO!", fľaša a pohár plný mlieka. Keď mačky zmiznú, na prvej reklamnej tabuli zostane z ryby iba kostra, na druhej je fľaša prázdna a pohár prevrátený. (SuchSoft)
  • Petr Nárožný namlouval napsané texty bez existujících animací, tedy nešlo o dabing, což jak říká byla jeho záchrana, protože dabing mu nejde. Ta překotnost dialogů nebyl záměr, ale bylo přesně na vteřinu dané kolik musí mít jednotlivý díl stopáž. (sator)
  • Když Mach se Šebestovou šplhají Kropáčkovou dýchací trubicí horolezecky vzhůru, zeptá se Mach Šebestové, kde má kýbl s rejžákem, protože ho budou ještě potřebovat. Šebestová mu odvětí, ať ženský starosti laskavě přenechá jí a vystrčí k němu nohu, kde má kýbl zavěšený na kotníku. Jenomže chvíli před tím je záběr na šplhající Šebestovou i na její dvě nohy a ani na jedné z nich nemá pověšený kýbl. (rikitiki)

Reklama

Reklama