Reklama

Reklama

Mach a Šebestová

(seriál)
  • Československo Mach a Šebestová (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kdo by neznal těchto původních 13. úsměvných kreslených příběhů (Večerníčků), jedné povedené dvojice školáků, a všech jejich přátel. (Karlos80)

Recenze (143)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mach to teda byl asi sen každý učitelky. Šebestová by možná byla i sexy.Ale Horáček to byl démon, takový dneska jsou už jen ve sněmovně. Sluchátko první prototyp mobilu, jenže dnešní mobil neplní přání, ale učty operátorů. Vynikající Petr Nárožný by mě dal jistě za pravdu. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasický dětský večerníčkový seriál. Co slovo, to klasický termín. I to mnohé naznačuje. Česká škola animovaného filmu ve svém televizním příspěvku přispěla do jejích dnes již nadčasových hodnot nemalou měrou. Pohádková féerie dvou spolužáků z prvního stupně dnes už zase devítileté školy zaujme nespoutatelnou hravou fantazií moderní pohádky, která pro svou současnost nerezignuje na elementární pohádkovost. Klasickým znakem české školy je i výtvarné pojetí animace, které se nikoliv náhodou snaží s převládajícím úspěchem přiblížit dětské kresbě adekvátního věku (tj. kolem 10 let). Mimořádně zdařilé namluvení Nárožným doplňuje dlouhou řadu skvělých českých herců, věnujících se na špičkové úrovni i této části filmové tvorby (Brodský, Höger, Bohdalová, Dvořák). Zhlédnuvše tento skvost, jsme i my znovu dětmi. A ani se do toho - bez ohledu na pohlaví a věk - nemusíme příliš nutit. Spíš naopak. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mám rád tenhle seriál pro jeho originalitu, přecejen Džin z lahve není takovej frajer jako mobil, tedy utržené sluchátko, s hlasem Petra Nárožného, který na jakékoliv prání pokaždé jen sametově odvětí: Ale prosíím:) "Halo, halooo, proč je koček málo? A tak štěkám jako hrom, ať je koček milion." "Ale prosím." Z toho fakt umírám:) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Naprostá kultovka. Vím jak jsem si ve třetí třídě cestou ze školy i prozpěvoval: My jsme žáci 3.B (B jsem ale často zaměňoval z D, aby to lépe sedělo na mou osobu). Sakra, ty vzpomínky na staré časy mě ničí. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že u tohohle seriálu jeho obrovský potenciál srážela v mých očích jeho animace. Ta mě jako malému moc nesedla, stejně tak jako humor a téměř nepřetržitý hlasový projev Miloše Kopeckého. Proto ta hvězda dolu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa mi, podľa tunajších nadšených komentárov, že v Čechách je "Mach a Šebestová", pes Jonatán a kúzelné, utrhnuté sluchátko nespochybniteľnou, kultovou záležitosťou. Tu na Slovensku také nadšenie ani zďaleka nespôsobili. Takže na to pozerám nezaujato, s odstupom, bez nostalgie, a viac ako dobrý, kreslený seriál v tom bohužiaľ nevidím. Pekné tri hviezdičky. Ani viac ani menej. *** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová sice nebyli úplně nejoblíbenější, ale kdo by je neznal. Kouzelné sluchátko - to je panečku vymoženost. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Seriál môjho detstva. Pri obrázkoch sa mi vybavuje nespočetne spomienok. Som rád za to detstvo narozdiel od toho, ktoré prežívajú dnešné deti. Tie by určite už takéto seriály nebavili ale my mnohí, sme na nich vyrastali. Neviem o žiadnej slabšej časti a spomínam na veľmi dobrý dabing. Taktiež je nezabudnuteľná úvodná znelka, ktorá taktiež vynára mnoho spomienok. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nerozlučná dvojice, oslovující se zásadně jen příjmením a vlastnící mobilní telefon v socialismu, mě nepřestane bavit asi nikdy - tohle originální dětské absurdno by měly znát i děti mých dětí. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Hele, Machu, jseš praštěnej pavlačí? Kongeniální spojení Macourek - Born - Nárožný ve službách Večerníčka. Žáci 3.B rozhodně patří mezi 100 největších Čechů. Podle některých komentářů ale s "odbytou výtvarnou stránkou". Ach jo. Večerníček vždycky dbal na vkus, originalitu, osobitost. Jaký "lepší" výtvarný formát by podle vás měl dát Machovi a Šebestové? ()

johnys 

všechny recenze uživatele

Klasická záležitost, výtečně namluveno Petrem Nárožným, jeho výkon je srovnatelný snad jen s Františkem Filipovským při dabování Funese! Poutavě a noblesně nakresleno Adolfem Bornem. Prostě výtečné, jedinečné, nápadité, originální, humorné a nadčasové... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase som tu narazil na niečo, na čo som už dávno zabudol a bola by škoda tomu neudeliť znova vysoké hodnotenie. Absolútny kult, Nárožného už z hlavy do konca života nedostanete, vyvoláva podobný efekt, ako funesovský Filipovský. Možno je to aj za päť, ale pozerať to znova nebudem, to som minule riskol chvíľu s Tomom a Jerrym a mal som chuť znižovať hodnotenie. Takže ako necieľová skupina zostanem na- v tomto prípade paradoxne objektívnych, čiže možno trochu nespravodlivých- štyroch hviezdach. Mach a Šebestová ale majú na vysvedčení jednotky s hviezdičkami. ()

Reklama

Reklama