Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starofrancouzská pohádková fraška o chytrém pastýři... Pyšný na svou neomylnost, sebejistý svými úspěchy ve všem, nač sáhne, boháč, který nemá stále dost a neštítí se podvodu, takový je advokát mistr Pleticha (M. Kopecký). A přece ho přelstí prostý ovčák Jehňátko (J. Lábus). Soudní přelíčení, kde dochází k měření sil mezi Pletichou a Jehňátkem, si vychutnal nejen vítěz pře… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný a Miloš Kopecký tradičně výborní, ale jinak pohádka trochu postrádá hlavu a patu. Hlavně v závěrečném rozuzlení. Pleticha totiž měl nárok na to, aby mu Zuzana Bydžovská posluhovala. Tradiční studiovou pohádku oživí i pouťové písně v podobě zpěváka Standy Hložka. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ona je to vlastně blbost, ale herecký koncert scénky nákupu u pana Nárožného za asistence pana Kopeckého byla naprosto excelentní, takže jsem si ji musel pustit znovu. Ale bavil jsme se i celkově. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná pohádka o hlouposti, chytrosti, snaze někoho napálit a přechytračit s výborným obsazením, pouťovými zpěváky, ovšem bez kloudné myšlenky, vlídnosti, humoru a poučení. Snad hercům účinkování v téhle pohádce zaplatilo aspoň svačinu, protože jinak by tenhle filmový kousek byl opravdu už úplně zbytečný. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Podle mého prostě Kopecký vyhrál, jen na konci neměl po Lábusovi požadovat 5 ovcí, ale jen nárokovat, aby mu Bydžovská posluhovala...na to měl nárok. A nejlepší byla scéna s rozbitou postelí, ta snad ani neměla rupnout, perfektní herectví. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama