Reklama

Reklama

Návštěvní den č. 5

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Komedie / Hudební
Československo, 1971, 60 min

Recenze (6)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Scénky a povídky Šimka a Grossmanna znám dlouhou dobu z audio nahrávek a tak jsem neváhal se podívat i na Návštěvní dny. Určitě stálo za to je vidět, ale žádnou přidanou hodnotu mi to nepřineslo - jelikož se jedná o sestříhané verze určené pro televizi, což živé vystoupení nikdy nenahradí a závidím těm, kterým se to poštěstilo. Nevím, zda jejich humor bude bavit i generace, které se narodily mnohem později. Ale v té době byl velmi aktuální a co hodně působilo, tak byly jemné skryté narážky proti tehdejšímu politickému systému. A i když bylo zajímavé vidět tehdejší výkvět populární muziky - Urbánková, Voborníková, Bobek, Ringo Čech ..., tak diváky táhli hlavně oba hlavní protagonisti a hudební čísla byla pro mě jen vatou navíc. Bohužel Grossmann brzo odešel a tak duo dlouho nefungovalo a další partneři Slávka Šimka už se s Jirkou nemohli srovnávat. Pro mě byla tahle dvojice v nápaditosti téměř skoro na úrovní Voskovce a Wericha. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé Návštěvní dny docela splývají dohromady, liší se povídkami a písničkami, ale to povídání mezi nimi je vlastně o ničem, i když je zábavné. Lepší průměr, který potěší. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Více hudební, než komediální záležitost. Přesto dávám plný počet, protože tahle dvojka si prostě sedla. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po prvém Návštěvním dnu jsem byl mírně zklamán. pět sice pánové řádili, co se politických vtipů a narážek týče, ale jinak přednost dostaly hlavně hudební čísla. Humoru bylo méně. Pořád jsou ale jejich povídky, průpovídky a dialogové střety to nejvtipnější, co lze na pořadu zažít. ()

Reklama

Reklama