Reklama

Reklama

Návštěvní den č. 3

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Komedie / Hudební
Československo, 1969, 60 min

Recenze (7)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Scénky a povídky Šimka a Grossmanna znám dlouhou dobu z audio nahrávek a tak jsem neváhal se podívat i na Návštěvní dny. Určitě stálo za to je vidět, ale žádnou přidanou hodnotu mi to nepřineslo - jelikož se jedná o sestříhané verze určené pro televizi, což živé vystoupení nikdy nenahradí a závidím těm, kterým se to poštěstilo. Nevím, zda jejich humor bude bavit i generace, které se narodily mnohem později. Ale v té době byl velmi aktuální a co hodně působilo, tak byly jemné skryté narážky proti tehdejšímu politickému systému. A i když bylo zajímavé vidět tehdejší výkvět populární muziky - Urbánková, Voborníková, Bobek, Ringo Čech ..., tak diváky táhli hlavně oba hlavní protagonisti a hudební čísla byla pro mě jen vatou navíc. Bohužel Grossmann brzo odešel a tak duo dlouho nefungovalo a další partneři Slávka Šimka už se s Jirkou nemohli srovnávat. Pro mě byla tahle dvojice v nápaditosti téměř skoro na úrovní Voskovce a Wericha. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Pořad je to kvalitní, takzvaně málcajt, jak říkali staří Římané, ty první, co je vodkojila vlčice, Salvador a Dalí..." Já tedy souhlasím. Pořad je to kvalitní. Poslouchala jsem to jako dítě na LP, poslouchám to teď na MP3. A furt mě to baví. Ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá... :-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Potoky modré krve působily zábavně a povídka Miloslava Šimka nikdy není fádní. Zvláštní je, že Návštěvní dny se mezi sebou v kvalitě humoru dost liší a to přesto, že způsob a myšlení obou protagonistů je pořád stejné. Závěrem ještě zmínka o Palečkovi s Janíkem. Píseň, s kterou vystoupili, byla dost vtipná a přesto mi přijde, že se v pořadech objevovali spíše sporadicky a moc prostoru nedostávali. Tipl bych si, že se ani nedostali do přílišného povědomí lidí, znát je budou asi jen fajnšmekři a přitom je to velká škoda. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že není možné zjistit, který Návštěvní den v tom daném roce tu hodnotíme, tak si tento z roku 1969 sám zvolím jako ten s podtitulem: "Potoky modré krve". Tento návštěvní den je typický jako všechny ostatní, přesto mi přijde humorně lepší než ten zbytek. Tématem, které nás hodinku provází, je tentokrát tragikomedie "Potoky modré krve", kterou Grossmann a Šimek jakože napsali a protože to divadlo Semafor nechce hrát, zahrají nám během jejich pořadu aspoň pár ukázek. Jako hosté vystupují tradiční zpěváci (společná píseň Grossmann, Šimek, Voborníková a Zuzanka Burianová je fantastická), ale navíc jsou tu už Paleček s Janíkem. Zazní povídka "Moje první taneční", kterou přečte Šimek. Tentokrát dávám plnou taxu. ()

Zajímavosti (1)

  • Obnovená premiéra 17. 9. 1970, Státní divadelní studio (Praha), scéna Semafor. (NinadeL)

Reklama

Reklama