Reklama

Reklama

Návštěvní den č. 2

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Komedie / Hudební
Československo, 1969, 60 min

Recenze (15)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chodím spát se pštrosy, nečtu básně Antoníny Sovy, nepletu si inervijuka s datlem, jsem ozdobou všech recepcí a pohřbů, zavírám filozofy do kanálu a souhlasím s tím, že žárovka je metla lidstva. A nyní si jdu zatočit klikou lanovky, protože jsem posnídal trochu teplé žemle a jelikož očekávám, že mne bude zdravit svými větvi jasan, tak si s přírodou zařvu Jipijipijipijou. Na tomhle jsem zkrátka vyrůstal a dodnes na to nedám dopustit. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Scénky a povídky Šimka a Grossmanna znám dlouhou dobu z audio nahrávek a tak jsem neváhal se podívat i na Návštěvní dny. Určitě stálo za to je vidět, ale žádnou přidanou hodnotu mi to nepřineslo - jelikož se jedná o sestříhané verze určené pro televizi, což živé vystoupení nikdy nenahradí a závidím těm, kterým se to poštěstilo. Nevím, zda jejich humor bude bavit i generace, které se narodily mnohem později. Ale v té době byl velmi aktuální a co hodně působilo, tak byly jemné skryté narážky proti tehdejšímu politickému systému. A i když bylo zajímavé vidět tehdejší výkvět populární muziky - Urbánková, Voborníková, Bobek, Ringo Čech ..., tak diváky táhli hlavně oba hlavní protagonisti a hudební čísla byla pro mě jen vatou navíc. Bohužel Grossmann brzo odešel a tak duo dlouho nefungovalo a další partneři Slávka Šimka už se s Jirkou nemohli srovnávat. Pro mě byla tahle dvojice v nápaditosti téměř skoro na úrovní Voskovce a Wericha. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu psát všude to samé, tak to upíchnu sem. Miluju je. Vždycky, když je příležitost, tak neodolám a koukám i po osmdesáté deváté. Ať si kdo chce, co chce říká. Ať si mamka slzy utírá. Takovýhle laskavý a chytrý humor, který si navíc krásně hraje s češtinou, tu už nikdo neumí. ()

Zajímavosti (1)

  • Uvedení 21. 10. 1967, Státní divadelní studio (Praha), scéna Semafor. (NinadeL)

Reklama

Reklama