Reklama

Reklama

Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho

(divadelní záznam)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Legendární komedii Činoherního klubu uvádíme k uctění památky herce Jiřího Hálka. Hálek byl členem zdejšího souboru od vzniku této scény a v Podivném odpoledni ztvárnil neodolatelně groteskním způsobem roli vdovy Outěchové. (Česká televize)

Recenze (24)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích pořadu uvedeno: název Ladislav Smoček: Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho; režie Jiří Věrčák; divadelní režie Ladislav Smoček. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Záznam představení z počátku 90. let má na ČSFD nepoměrně lepší hodnocení než ten z roku 2015, ale v mých očích vychází prakticky nastejno. Svou roli hraje i to, že jsem jako první viděl pozdější verzi, tudíž mě ta původní už nemá čím překvapit. Určitě je nutné pochválit výborného Jiřího Hálka a Bronislav Poloczek si pěkně pohrál se svým buranem, ale představení sráží horší zvukový záznam. Navíc je té živelnosti v původní verzi možná až přes míru, Polívka je živel, kterého je třeba spíš krotit. Celkový dojem: 80 %. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Nahlíženo optikou divadelní inscenace, nikoliv filmovou. Geniální absurdita s mistrovskými hereckými výkony, které polechtají vaši bránici a zaměstnají myslivnu. Nádherná divadlení hra, která na prknech funguje ještě líp, ale i tenhle záznam je fajn. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jen málokterému záznamu divadelnímu se podaří přenést atmosféru na záznam, tento případ to není navíc se jedná o slabší kousek... ()

Courtemanche odpad!

všechny recenze uživatele

Zaprvé, takhle špatně napsaná hra se vidí málokdy. Zadruhé, - částečně kvůli hře - o nějakém hereckém výkonu se tady nedá mluvit. Totálně zbytečná hra. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Mladý Polívka - to bylo tehdy zjevení! Sice daleko víc miluju záznam přestavení "POSLEDNÍ LEČ", kde hraje také postavu Dr. Zvonka Burkeho (a jeho partnerem je Pecha v roli pana nadlesního), ale Podivné odpoledne jsem kdysi viděla naživo a na to se nedá zapomenout! ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších divadelních představení co jsem viděl. V této verzi se potkalo skvělé obsazení - těžko někoho vyzdvihovat. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Asi mne tato hra intelektuálně míjí. V podstatě jsem se u ní nudila. Viděno v roce 2012 a musím konstatovat, že dle mého mínění zůstal situační potenciál slovních hříček a hlášek zcela nevyužit a cílené přehrávání herců mne spíše iritovalo. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

...A Burke je tu zas! Je mi líto lidí co to nepochopili. Tohle je Český skvost, ne nějaké Pelíšky... Přinesla jsem vám nějaké buchty.... Dokonalost! ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Smíchy jsem se teda zrovna nepotrhal, hra spoléhá především na "herecké etudy", situační potenciál slovních hříček a hlášek zůstal nevyužit. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Naprosto klidně bych sem mohl zkopírovat svůj názor na divadlo „Poslední leč“. A vlastně, proč ne, že jo. Tak viz níže. „Je to skvělá zábava, ale ne pro každého. Já jsem se bavil a hodně nasmál. Ale má to i slabší místečka“. ***A PŮL ()

gédé 

všechny recenze uživatele

Osamělý vědec dr. Burke vzdoruje brutálnímu nátlaku své domácí, která mu vytrvale pěchuje buchty a beznadějně ošklivou dceru Svatavu. Záznam vynikajícího přestavení Činoherního klubu a Bolek Polívka v životní formě! ()

Gattino 

všechny recenze uživatele

Moje možná nejoblíbenější divadelní představení. Viděl ho jsem v tomto obsazení (plus Poloczek) naživo v divadle mnohokrát a na VHS se k němu vždy rád vracím. ()

Reklama

Reklama