Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou při lovu zabloudil král Štěpán v lese, a tak zaklepal na vrata tajemné tvrze. Žily zde dvě nevlastní sestry Anička a Katka s matkou čarodějnicí. Král se okamžitě do Aničky zamiloval a domluvil se s ní, že přijede za ním na zámek, aby spolu oslavili svatbu. Jenže macecha by raději na jejím místě viděla svou vlastní dceru Kateřinu. Aniččinu tvář tedy promění v ovčí. Sestry se ale mají velmi rády a Katka Aničku neopustí. Spolu odcházejí do světa, až dojdou do královského paláce. A jen vzájemnou láskou, odvahou a svou nezištnou pomocí macešinu kletbu zlomí... V pohádce podle předlohy Jana Vladislava hrají L. Rybová, K. Jelínková, J. Čenský, J. Brejchová, M. Stránský a další. Píseň královny víl zpívá V. Špinarová. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Zajímal mne námět pana Vladislava, kterého jsem znal i osobně. Paní Konášová vytvořila ovšem své rutinní dílko. Ano, dialogy to jsou a říkat se to dá dobře,ale jsem si skoro jist, že jeho jazyk jaksi ... vymizel.  Linda Rybová je dobrá,, pan Čenský je ... pan Čenský, sošný, krásný a umí hezky vyslovovat dialogy. Paní Brejchové pohádka nějak neseděla, přijde mi nečekaně nevýrazná,. Ovčí hlava chápu, že může dítě vyděsit hodně a utkvět v paměti, hodně i dalších triků, draků, pohár zapomnění a podobné prvky. Možná pro dítě až moc. Takže není to průšvih, ale zase ne moc. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Překrásná pohádka, moje nejmilejší! Mohu ji vidět stále znovu a vůbec nechápu, co mají všichni s tou ovčí maskou. Naše děti ji viděly nesčetněkrát a nikdy z toho žádnou újmu neměly. Po všech stránek je tahle pohádka naprosto bezchybná: Vynikající scénář, skvělé herecké výkony, hlavně pana Čenského a Lindy Rybové, ale i všech ostatních, takže casting velmi šťastný, poetická výprava, hudba - ne, nic nemohu vytknout! A hlavní téma? Síla lásky, láska a věrnost sesterská - to jsou obecné hodnoty stále platné! ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pohádku jsem viděla až jako dospělá, noční pomočování z ovčí masky se tedy nekonalo. Záporem však jsou až příliš televizní (laciné) kulisy interiérů a určitá přeplácanost příběhu - rozeznala jsem motivy hned několika pohádek. Podle úvodních minut jsem čekala, že to bude horší hovězina, ale nakonec z "Aničky s hazelnutama" vylezl snesitelný lehký podprůměr - skutečná úleva po příšerných minutách u americké verze "Perníkové chaloupky". 45% ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Kouzel víc než dost, démonická zvířata – draci, tak proč na závěr ještě ten zcela evidentní symbol ďábla nad okny? Jinak výborné. Začátek lehce přepálený, kdy král požádá během deseti vteřin o ruku holku, kterou nikdy před tím neviděl. Pak napínavý děj, pěkné kostýmy, libozvučná artikulace Přeučila, sympatické obě nevlastní sestry, dobře promyšlený příběh, pěkné melodie. Černovláska hraje dobře a profesionálce Brejchové bez problémů stačí. ()

R.E.M. 

všechny recenze uživatele

Pohádka s příběhem, který zaujme. Kladně hodnotím scénář. Méně masky - přesněji ovčí masku, ta byla hodně nepovedená a zbytečně shodila pohádku o stupeň níže. Věřím, že ovčí hlava vyděsila hodně dětí. Taky bych vynechala pár berliček v podobě "sudiček" a dítěte s oříšky. Jako celek je pohádka dobrým průměrem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V němčině se film jmenuje Die verzauberte Anicka, což lze přeložit jako "zakletá Anička". (Janek2002)
  • Natáčení probíhalo ve zřícenině Helfenburk (Hrádek) u Úštěka, na zámku Hrádek u Nechanic a hradech Kost, Sloup a Valdštejn. (hippyman)

Reklama

Reklama