Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Světoznámé hvězdy filmového nebe Michael Caine (Hana a její sestry), Brenda Blethyn (Tajnosti a lži) a Ewan McGregor (Trainspotting, Star Wars: Epizoda I) vás budou bavit ve veselém příběhu o mladé stydlivé dívce, jejíž život výrazně ovlivní geniální hudební talent. Dívka přezdívaná svou matkou L.V. - Little Voice (Jane Horrocks) je introvert a dokáže se vyjádřit pouze pomocí zpěvu Marylin Monroeové, Judy Garlandové a dalších. Aniž si to uvědomuje, umí tento zpěv dokonale napodobit. Toho hodlá využít matčin nový přítel - lovec talentů Ray (Michael Caine). Rozhodne se vtáhnout ji do světel show-byznysu a udělat z ní hvězdu. Film Tichý hlas je chválen a vyzdvihován kritiky po celém světě - nenechte si ujít šanci bavit se při sledování tohoto výjimečného filmu! (Sunfilm)

(více)

Recenze (55)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Co si počne žena, po které stáří sahá svou nemilosrdnou prackou, žena, jejíž make-up čím víc dá práce, tím míň efektivní je, žena, která už jen u slaboduchých kamarádek může být za hvězdu, žena, která je dost sobecká, líná a hloupá na to, aby se o svůj sen postarala sama? Použije jediný trumf, svou plachou dceru, která umí to, co nikdo jiný ne - úžasně napodobovat slavné zpěvačky zašlých let z gramodesek po zemřelém otci, a svěří ji do "péče" lokálního impresária, aby si ho získala. "Bílá vdova" Brenda Blethyn byla za svou odpornou matku nominovaná na Oscara, Jane Horrocks ne, přesto je její výkon v tomto kouzelném filmečku srovnatelný. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale velkou část tohoto snímku "dělá" (při vší úctě k výkonům ostatních) Brenda Blethyn. Ta ženská je asi nejlepší herečkou starého kontinentu a skoro každý film, v němž vystupuje, se automaticky řadí mezi kvalitní snímky. Tichý hlas sice neohromí běžného komerčního diváka, ale zbývající publikum si tento film oblíbí, byť možná z jiných příčin, než já. Kromě Brendy Belthyn jsou zde k vidění totiž i další velmi dobré herecké (a pěvecké) výkony a tudíž film doporučím každému, kdo má rád inteligentní psychologicky laděné příběhy s trochou romantiky, ale i s humornými prvky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle příběh Angláni nezjemňovali nejlíp, jak to jenom jde, mohlo by se jednat o vcelku brutální drama. Mladá holka žije v pokoji velkém asi jako kumbál Harryho Pottera, umře jí táta a tak se uzavře do sebe a do starejch hudebních šlágrů. Její matka chlastá jak duha a doufá, že chlastem klofne nějakýho zazobance. V tu ránu se přiřítí Michael Caine, kterej zjistí, co to má panička za hudební talent ve špíži a rozhodne se jí prodat do otroctví showbyznysu. Mladá holka, kterou hraje Jane Horrocks, je tak brutálně uzavřená, že se jen tak nedá, ale ke konci předvede tak překrásnej koncert, že stojí za to si na ten konec počkat. Jana má evidentně překrásný hlas a divím se, že jsem o ní nevěděl něco víc. Tady by z ní okamžitě udělali Superstar a rozjela by duety s Gottem a Bílou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sny sa občas plnia.“ Veľmi zvláštny film. Prvú hodinu je to typicky britský feel good film á la Do naha!, Billy Elliot, alebo ostatne aj predchádzajúci režisérov film (tentoraz pre zmenu o futbale) s Peteom Postlethwaiteom a Ewanom McGregorom Odpískané. Čiže je to istým spôsobom ponuré, depresívne, smutné a postavy sú v poriadnych sračkách, ale zároveň sa nad tým všetkým vznáša istá opantávajúca dobrá a sympatická atmosféra a milá nálada a vy viete, že hoc to bude ťažké, napokon sa to (česť výnimkám) skončí dobre, pekne a povznášajúco a vy v ten večer pôjdete spať s dobrým pocitom v duši. Tichý hlas je z podobného súdka, hoc postava matky (herečka bola nominovaná na Oscara) je trochu cez čiaru, Broadbent s dlhými vlasmi vyzerá ako chlipný ujko postávajúci každý piatok pred základnou školou a Caine hrá v podstate bezcharakterné hovädo, ktoré pre peniaze a slávu urobí prakticky všetko a je mu fuk, koľké nevinné životy pri tom zničí. Režisér napriek týmto divným postavám stále natáča ako keby to bol feel good film (Špekouni!) a nie mrazivý triler á la Carrie. K nepríjemným momentom to naplno začne smerovať ku koncu, kedy som si vravel, že toto už vážne nie, že toto tvorcovia prehnali, prekročili hranicu a zo smutnej, horkosladkej komédie urobili čosi veľmi nepríjemné, čo vlastne neviem (a pravdupovediac ani nemám chuť) definovať. Zarazila ma i nekvalitná práca s dramaturgiou príbehu: spočiatku to vyzerá ako mikrosonda do života obyvateľov malého mesta, ale väčšina postáv napokon vypadne z deja bez normálneho konca. Ako vravím? Veľmi zvláštny film. A nezabudnuteľný. Lež si nie som príliš istý, či v dobrom... alebo nie v dobrom. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Plachá dívka zvaná LV (Jane Horrocks) sedí celé dny zavřená ve svém pokoji, poslouchá staré desky po otci a mlčením udržuje svět v rovnováze. Protože soužití s tak uřvaným a vulgárním stvořením, jakým je její matka Brenda Blethyn, by udělalo hluchoněmého autistu i z největšího extroverta. LV ale není hluchá a jak se ukáže, ani němá. Matčin milenec, upocený agent barových takyumělců Michael Caine náhodou objeví, že LV má schopnost všechny své důkladně naposlouchané zpěvačky skvěle imitovat a rozhodne se toho obchodně využít... Kdybych si o tom nepřečetl, nenapadlo by mě, že film byl natočen podle divadelní hry, ušité na míru skutečným imitátorským schopnostem Horrocksové. Zaprvé ta subtilní osůbka budí dojem trefně obsazené neherečky, zadruhé jsou její imitace maximálně přesvědčivé. Naživo v divadle musely scény se zpěvem působit až magicky. Ve filmu člověk automaticky mylně předpokládá, že jde o playback nahrávek Shirley Bassey, Marilyn Monroe, Judy Garland a dalších a to možná ubírá jeho protagonistce podíl ze zasloužených ovací. Navenek Tichému hlasu dominuje dryáčnická Brenda Blethyn, ale je to hlavně tím, že její postava je silně extrovertní přestárlý diblík. Nepřehlédnete ji a hlavně nepřeslechnete. Horrocksová je stejně skvělá, jen méně viditelným způsobem. Ewan McGregor jako její spřízněná duše, plachý milovník poštovních holubů Billy, je podobný případ. Blethynová, Michael Caine a také Jim Broadbent jako pupkatý provinční kabaretiér mluví šťavnatým a pro mě libozvučným cockney přízvukem, film je napěchovaný hity z mé oblíbené éry bigbandů, plný neokázalého britského humoru a přestože je svým způsobem dojemný, neobsahuje ani stopové prvky citového vydírání. Takže přesně můj šálek čaje. Nenápadný malý skvost. 100% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Hlavně se nelekejte toho slova "hudební". Je to opravdu výbornej film s Brendou Blethyn, kterou znám už z filmu Tajnosti a lži a tady se opravdu až neskutečně přesvědčivě ztotožnila se svou rolí matky alkoholičky. Tím ale rozhodně nechci upřít velmi kvalitní výkon pro mě zatím neznámé Jane Horrocks, která navíc ty pěvecké party sama nazpívala. Film, který vás v jednu chvíli pohladí, aby vás vzápětí totálně rozhodil, zkrátka plný emocí a já vám ho mohu jen doporučit. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film se skvostným obsezením. Jane Horrocksová je neuvěřitelná, stejně jako fakt, že vše zpívá sama. Mimochodem snímek vznikl podle divadelní hry, kterou režíroval Sam Mendes. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Milé a malé, ale nějak se mi tohle drama netrefilo do aktuálního rozpoložení. Žádný oslnivý snímek o tom, jak těžké je vydrápat se na vrchol, nečekejte. Žádný Hollywood, kterak se zrodila hvězda. Tohle je komorní kus postavený na vynikajících hereckých výkonech - Caine, Blethyn, Horrocks a McGregor.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nesporně kvalitní film, ale zřejmě se mi netrefil do správné nálady k jeho sledování. Nevšední příběh o obyčejných lidech a jejich mindrácích, pomalý, zvláštní, se silnými momenty a výbornými hereckými (i pěveckými) výkony. Někdy si snímek ráda zopakuju ve vhodnějším psychickém rozpoložení, prozatím mu 4* unikly jen o chlup na bradavici. 69% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Alespoň, že se Brenda Blethyn dostala k nominaci na Oscara. K tomuto filmu jsem se dostal náhodou a nevycházel jsem z údivu, především z jejího hereckého nasazení. Takovou odpudivou starou rachejtli snad ještě filmové plátno nevidělo. Uznání si zaslouží i Jane Horrocks, vzhledem k tomu, že si vše odzpívala sama. Nevím kde ji tvůrci vyhrabali a nechápu jakto, že není dnes slavná. Její role sice neskýtá takový potenciál, jako její matka, ale i tak se jedná o málokdy vídané herecké představení. Michael Cane a Ewan McGregor ač bezchybní zde svým ženským protějškům pouze sekundují. Vrcholem filmu jsou dvě vystoupení v křupanském baru pana Boo, to první je parádní show plná lesku se vším všudy a to druhé je takové fiasko, až i mě z toho bylo trapně. Dokazuje, že i Novoty nejsou ještě úplné dno. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pěkný komorní příběh o plížícím se a obtížně zvládaném stárnutí, o smutku a tesknotě po předčasně odešlém tatínkovi, o necitlivosti lidí ze zábavního průmyslu. Koktejl vyvolávající střídavé emoce a přelévající se sympatie a antipatie k jednotlivým postavám,. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to tak, že som tento film vnímal inak ako väčšina užívateľov, ktorí na tento film nešetria chválou, čo sa samozrejme odzrkadlilo aj na pomerne vysokom hodnotení. Mňa však snímok až tak neoslnil. Nenašiel som na ňom ani jednu vec, ktorá by ma aspoň málinko nadpriemerne zaujala. Bolo to šedivé a nevýrazné presne ako tá utiahnutá postavička vo filme. Žiadna dráma, žiadne emócie, žiadna romantika, no a o komédii už vonkoncom nemôže byť ani reči. Teda možno až na tú matku hlavnej hrdinky, ktorej neobyčajne odporné chovanie miestami schádzalo až do zvláštnej komédie, pravda. Avšak väčšinou ma to iritovalo. Ani ďalšie postavy ma nenadchli, možno len s výnimkou štramáckeho, brčkavého Jima Broadbenta, no po pár minútach všeobecnej nezáživnosti mi zovšednela aj tá. Jediné čo tu trocha vyčnieva je hudobná zložka, ktorá bola vynikajúca. A práve tá v mojich očiach ťahá snímok aspoň do toho slabučkého priemeru. 50/100 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, že sa nemôžem stotožniť s výborným hodnotením a obdivnými komentármi k tomuto filmu. Pravdepodobne som nebol správne naladený alebo nepatrím do správnej cieľovej skupiny divákov. Nemal som sa na čom zasmiať, údajná dráma ma nechávala ľahostajným, romantiku som nenašiel a hudobne som tiež niekde inde. Takže suma sumárum, nebol som znechutený, ale ani nadšený, čomu zodpovedá moje neutrálne hodnotenie. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sladce dojemná žánrová všehochuť s dominující Brendou Blethynovou, jejíž matka je zhmotnělou noční můrou, dcera vtělenou nevinností, Ewan McGregor nesmělým jelimanem, Michael Caine starosvětským naftalínovým impresáriem a Jim Broadbent upoceným kabaretiérem s licencí na troušení slizu... přes různorodost charakterů se však podařilo utvořit vyrovnaný loserský celek, který s úžasnou lehkostí spojují retro šlágry, podané jak v originálních verzích, tak v imitacích výborné neznámé - Jane Horrocksové, které však dokázal konkurovat i Michael Caine svým neumělým, ale silně prožitým "It´s Over". Zážitkový kousek. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně výborně zahrané postavy v čele s Brendou Blethynovou, kterou musím milovat, nenávidět a zároveň i chápat. ()

Reklama

Reklama