Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prosťáček Minor (José Garcia) si žil spokojeně na svém ostrově, dokud se nesetkal se satyrem, který jej přivedl na úplně jinou cestu... Minor se dostane do vesnice, kde je shodou okolností považován za bohem vyvoleného vládce... Náhle jej čekají nepředvítalné situace, v nichž si bude muset poradit. Jeho počínání vás rozhodně nudit nebude! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

darthhokro odpad!

všechny recenze uživatele

ehm....... co to jako bylo? Buď je ten humor tak inlegynetální, že na něj nestačím, nebo asi budu muset přejít na těžší drogy, bo travka na tohle nestačila. Jediný na co se tam dalo dívat,tak na kozičky tej roztomilej brunetky. Jinak je to jen reklama na řiťopichy a zoofily. Nic než odpad si to nezaslouží ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Mě to nepřišlo tak hrozný, jak je to hodnocený. Úlítlý, netradiční, neortodoxní, úchylný ano, ale nenudil jsem se. Hlavní postava je totální magor, stejně jako všichni ostatní. Lidé, kentauři, koně a prasata tu souloží mezi sebou nebo i se stromy. Hlavní ženská postava Klítie tu ukazuje před veřejností svá bujná ňadra, které si pak ještě nechá Minorem cucat (stejně mám dojem, že ten herec tu roli vzal jen kvůli této scéně), ten Minor nejdřív jen chrochtá, pak i mluví, no prostě blázinec. Musí se ale nechat, že ta Klítie (to jméno se do filmu hodí :D) je neskutečná kunda, koukal jsem na její galerii a v dalších filmech se mi už tolik nelíbila, ale tady asi i tím, jak je zvrhlá je prostě neskutečná a člověku hned musí stát, jakmile se objeví na scéně (což se mimochodem přihodilo i Minorovi). Každopádně chápu, že to není pro široké masy a ohromným kasovním neúspěchem se J.J. Annaud defakto pohřbil. PŘÁTELÉ, LHÁL JSEM VÁM O NÍ, LHAL. VÝSOSTI, KRÁL NELŽE, KRÁL DĚLÁ DĚJINY. JEHO LŽI SE MĚNÍ NA HISTORICKOU PRAVDU. ()

Reklama

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Tak prvně chci upozornit, že na tento výtvor se nedá dívat ve střízlivém stavu. Já potřebovala něco kolem litru vína! A i tak to byla síla. Za druhé, nejde o žádnou komedii/fantasy, ale o zoofilní antickou psychoparodii, která si bere na paškál Indiho, sochu Diskobolose, Oidipovské komlexy a jeho tragédie a kdo ví, co ještě. Nebyla jsem ušetřena ani šoustání se stromem, zvířaty, nadpozemskými tvory, ženami, muži, no, prostě se vším. Hláška typu: "Tvá mysl je stějně chorá jako tvá střeva","Přes noc se srazilo a ucpalo mi flétnu", řeč je o mateřském mléce, jsou jen takovým čajíčkem. Za geniální ovšem považuji účes, který slouží jako holubí hnízdo nebo ozdobu penisů ve tvaru jakési dřevěné roury, která se s ubíhajícím dějem (jestli se o něčem takovém v tomto případě dá mluvit) zvětšuje. A tak bych mohla pokračovat. Ale to ani nejde, to se musí prostě vidět! Dovolím si připojit i komentář přítele: "Ze začátku zírám, pak se směju a nakonec tleskám!" (nutno ovšem dodat, že ani on nebyl zcela při smyslech). Zatím dávám 3*. Až to budou dávat příště, tak se zhulím a možná ještě hvězdu přidám. Takže chro, kví, kví. Ať žije holubí král! Vrků, vrků! (asi to na mě zanechalo následky...) ()

Narayan odpad!

všechny recenze uživatele

Nepopsatelnej zážitek, po kterym jsem byl nucenej překopat svůj osobní žebříček největších filmovejch haluzí, přičemž se tato sračka posunula kamsi k předním místům, ne-li na samotný vrchol. A to i přesto že jsem viděl jen pár minut z různých částí filmu...myslím že těch pár minut bylo i tak pro moje psychický zdraví až moc. Děkuji české televizi za tuhle jedinečně odpornou zkušenost, kterou můžu doporučit snad jen největším filmovým masochistům, řádně našlehnutým dávkou halucinogenů. ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený režisér mne tentokrát dost překvapil. Tenhle film je opravdu hodně náročný. Musí být hodně trnem v oku pro všechny, kdo si myslí, že dnešní člověk je vrcholem stvoření či konečným cílem evoluce... ale já si při sledování postav ve filmu položil otázku - v čem se vlastně liší od valné většiny těch, které potkávám denně na ulicích? Jak se lidé změnili? Jsou ti, které ve filmu vidíme, natolik odlišní a jsou horší než dnešní společnost? Annaud je na své diváky náročný. Rozhodně netočí filmy pro to, aby prvoplánově pobavil, spíše chce po svém divákovi, aby taky něco pro pochopení filmu udělal - aby nad ním přemýšlel... a to podle zdejších hodnocení očividně bolí. Po shlédnutí filmu jsem dal 4 hvězdičky. I já se rád nechávám filmem bavit a i když musím přemýšlet, chci být výsledkem přemýšlení potěšen... když jsem ale psal komentář, uvědomil jsem si, jak skvěle mistr Annaud svou hru rozehrál... a hodnocení jsem musel změnit. A rozhodl jsem se, že si film pustím ještě jednou. Za pár dní, až se trochu zklidní mé emoce a budu schopen snad lépe vnímat to, co chtěli autor i režisér vzkázat divákům. Zajímavé komentáře Aelita a VictorMartel. ()

Galerie (25)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama