Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední týdny Frankensteinova otce, režiséra Jamese Whalea. Nemocný Whale žije osaměle se svojí hospodyní Hannou a při pokusech malovat bezmocně sleduje, jak ho se zdravím opouští i jeho umělecká tvořivost. Potřebný vzruch do posledních týdnů jeho života přináší mladý zahradník Clayton Boone, který zprvu netuší nic o starcově filmové minulosti ani o jeho sexuální orientaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čím blíže jsou Bohové a Monstra svému konci, tím lépe se na ně dívá, a tím více mne jednotlivé scény dostávaly. Snímek je spíše konverzačním dramatem, než jakýmkoli jiným - vzpoměl jsem si třeba na Interview. Režisér tu sice neoperuje jen s jednou kulisou a vše se tváří více rozvinutě, jenže všechny důležité scény a dějová linka příběhu, ve které se "něco děje" jsou divákovi servírovány v malířském ateliéru pana Whalea. To znamená v jediné místnosti a mezi čtyřma očima. A když si spolu Fraser a McKellen povídají, to je panečku pokoukání! Jedna z nejcharismatičtějších anglických filmových legend spolu se spíše komediálním hercem - o to více Fraserův výkon překvapí. Musím podotknout, že ihned po dokoukání jsem si sehnal Frankensteinovu nevěstu, už se na ten film velice těším. A jsem nesmírně rád, že jsem měl možnost zahlédnout kus ze života Jamese Whaela. Ad. scéna v bazénu: tak zdařile mixují fakta a fikci už jen knihy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priserne nudny film o mladom zahradnikovi, ktory prinasa cerstvy vzduch do poslednych dni rezisera Whale-a. Iana McKellena mam od skoncenia serie LOTR na haku, a mladeho Brendana Frasera nemam rad. Vtedy este mlady kevin J. O´Connor /Mummy 1999/ taktiez nevie hrat, skoda. K tomu treba pripocitat priserne dialogy, dej, ktory sa nikam neposuva a slabu reziu. 5 %, dokonale som sa nudil ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže tedy musím říct že snad největší překvapení roku. Nejdříve jsem na film nechtěl dostat protože homosexuály teda moc rád nemám. Ale nakonec se dostal do mých ohavých pracek, no tak jsem ho ale jako správnej lovečák nechal uležet, a hle když na něj došla řada nestačil jsem zírat. Něco tak geniálního se nevydí. Naprosto bravůrní McKellen a nakonec i Fraser(mám ho sice rád jako herce, ale nedokázal jsem si ho moc představit v takovýhle roli). Od první minuty mě film upoutal a bylo jen málo scén který mě iritovaly. Život z jednoho z nějvětších velikánů hororu 40 let(od Whalea mám nakoukáno asi 8 filmů)byl vážně jeden velký skandál. Já mohu prohlásit že film je vážně skvělej a můžu jen doporučit. Fraser a McKellen jsou naprosto famozní. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené drama o lidské bezradnosti, stáří, samotě, ale hlavně o přátelství Alone - bad. Friend - good. Já byla naprosto u vytržení - genialita McKellenova výkonu nezastavitelně graduje a Fraser (ano, to ucho z Mumie) mu překvapivě zdatně sekunduje. Režisér z tématu homosexuality (jak tomu bohužel často stále bývá) nijak lacině netěží - spíš právě naopak; nabízí obrázek z druhé - od předsudků nebo soucitu oproštěné - strany. Střípky minulosti výborně zachycují a vystihují Whaleův psychický stav na konci života... 5/5 bez mrknutí oka! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nějaký ten čas před tím, než Ian McKellen a Brandan Fraser ztvárnili jedny z nejznámějších rolí své kariéry, se spolu setkali v tomto snímku, který nám přibližuje poslední období života tvůrce legendárního Frankensteina, režiséra Jamese Whalea. Budoucí dobrodruh Rick O'Connell je zaměstnán coby zahradník, kde pečuje o trávníky a zahrádky Hollywoodských pracháčů. Gandalf, který ještě nemá svou kouzelnou hůl, ani schopnost hýbat kovovými předměty:) je nemocný, stárnoucí muž, který se snaží v poklidu dožít ve své luxusní vile. Pak uvidí dobře stavěného a pohledně vypadajícího Claytona Boona a cosi se v něm pohne. A tak začíná neobvyklý vztah mezi životem protřelým a mnoha zážitky poznamenaným letitým mužem a mladíkem, který zpočátku ani netuší, komu vlastně seká trávník. Bylo zajímavé vidět Brendana Frasera ve vážné roli a docela mu to šlo. Ian Mckellen je pak tradičně výborný. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu pochází z věty, kterou řekne ve filmu Frankensteinova nevěsta (1935) Dr. Pretorius Dr. Frankensteinovi: "To a new world of gods and monsters." (Kulmon)
  • Závěrečnou scénu, kdy Clay kráčí ulicí jako Frankenstein, navrhl Brendan Fraser. (HellFire)

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama