Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední týdny Frankensteinova otce, režiséra Jamese Whalea. Nemocný Whale žije osaměle se svojí hospodyní Hannou a při pokusech malovat bezmocně sleduje, jak ho se zdravím opouští i jeho umělecká tvořivost. Potřebný vzruch do posledních týdnů jeho života přináší mladý zahradník Clayton Boone, který zprvu netuší nic o starcově filmové minulosti ani o jeho sexuální orientaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film je bežným omylom, ku ktorému dochádza, keď si vyberám filmy z tých, ktoré majú viac, ako 80 %. Problematika ani spracovanie ma nenaštvali, iba nezaujali, a to do takej miery, že som sledovanie po hodine ukončil. Výber hercov, ich stvárnenie postáv a vlastne všetko ostatné je mi v takom prípade úplne ľahostajné. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

3.5 | Skvělé herecké výkony, nádherná hudba, ale místy zdlouhavé a nezajímavé. Ian McKellen měl za tohle dostat Oskara, ne scénář, protože film je tak dobrý hlavně díky jeho brilantnímu hereckému výkonu. Bez něj by to bylo o moc horší, protože jinak to je téměř o ničem, příběh umírajícího muže, dříve slavného, dnes trpícího, vzpomínky, filozofování... Dobře natočený art film, ale já raději uvolněnější snímky... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Silně nadprůměrný snímek, zejména díky hereckému ztvárnění všech TŘÍ hlavních postav - nemohu opomenout hospodyni Hannu - a díky tenké nitce vzpomínek a snů otce "monster", kterými je příběh protkaný. A Bohové? ... Nepatříme k nim - nikdo z nás. Oni se nanejvíš dobře baví, pokud nás odněkud pozorují - nezáleží na tom, jestli z nebe nebo z pekla, protože my si svá "monstra" nosíme v sobě ... Neodpustím si jenom jednu soukromou, zcela subjektivní připomínku. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Vyhrocená scéna s maskou mi nijak zvlášť neseděla, byla trošičku "přes". Až do té chvíle jsem měla pocit, že zvláštní přátelství, porozumění a RESPEKT mezi oběma muži byly postupem času VZÁJEMNÉ - a tahle jediná událost všechno dokonale nabourala. Navíc: Pokud by James Whale vážně chtěl zemřít rukou Claytona - prakticky ho přimět k k vraždě - musel by zatraceně dobře vědět, že mu tím neodvolatelně zničí život. Nemyslím, že by byl až tak sebestředný, aby mu to bylo jedno ... Mrtvého vzkřísit nemohl. Mohl - a měl - prostě jen jít a začít malovat, nic víc ... to by bylo daleko přijatelnější - a působivější. Jistě, seběhlo se to rychle, neplánovaně a možná do určité míry impulsivně - chápu to, nicméně téměř veškeré moje dojetí se někam vytratilo, takže 1* musím shodit ze stolu - a docela mě to mrzí. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené drama o lidské bezradnosti, stáří, samotě, ale hlavně o přátelství Alone - bad. Friend - good. Já byla naprosto u vytržení - genialita McKellenova výkonu nezastavitelně graduje a Fraser (ano, to ucho z Mumie) mu překvapivě zdatně sekunduje. Režisér z tématu homosexuality (jak tomu bohužel často stále bývá) nijak lacině netěží - spíš právě naopak; nabízí obrázek z druhé - od předsudků nebo soucitu oproštěné - strany. Střípky minulosti výborně zachycují a vystihují Whaleův psychický stav na konci života... 5/5 bez mrknutí oka! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velice působivý snímek, který (jak jinak) zdobí především výkon Iana McKellena v jedné z nezapomenutelných rolích. Výtečný scénář, který přestože udává celému filmu pomalé temto, dokáže udržet pozornost a vnímat všechny ty báječné pocity, které z tohoto filmu o přátelství, homosexualitě, slávě a zášti jistě budete mít. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Ian McKellen prohlásil, že mu bylo velmi příjemné hrát Jamese Whalea. McKellen je stejně jako Whale homosexuál. (Kulmon)

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama