Reklama

Reklama

Můj přítel pes

Drama / Rodinný
USA, 1959, 96 min

Obsahy(1)

Asi není na světě dítě, které by netoužilo po zvířeti, a ani dvanáctiletý Nell není výjimka. Když jednoho dne najde s dědečkem zbídačeného psa, kterého jeho bývalý majitel skoro utrápil, neváhá Nell ani chvíli a hned začne dědečka přemlouvat, aby se psa ujali a pomohli mu uzdravit se. Dědečkovi se ten nápad nejdřív moc nelíbí, ale protože má sám moc rád zvířata, nakonec rozhodne, že se o psa postarají. Nellův sen se tím splnil, má však ještě jeden. Stát se slavným malířem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Laskavé a milé vyprávění o chudém chlapci, jeho dědečkovi a pejskovi. Je to doslova rodinný film, protože ukazuje na různé lidské charaktery, je pro děti i dospělé poučný, ale hlavně ovšem prioritně představuje lásku člověka ke zvířeti a následně psa jako nejlepšího a věrného přítele člověka. Velmi líbezný film. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Já bych to všem dnešním usmrkancům (nebojte, děvčata, mám je přeci rád a klidně s vámi nějakého zplodím a vychovám :) ) pouštěl pořád dokola, aby pochopili, že některé děti mají ambice, umí pracovat, ani tak nemají kolikrát co do úst a plně závisí na dospělých. Ono by je to odnaučilo zlobit a brečet z nedostatku hraček... A teď vážně - nepitvorný dětský film, v němž dospělí nejsou směšné kreatury, psi nejsou roztomilá zvířátka na hlazení a blbnutí, nýbrž věrné šelmy a který dokáže udržet pozornost i přes to, že v něm hlavní hrdina pořád jen maluje, pracuje, povídá si s nemocným dědou, kamarádí se s jednou obyčejnou holkou a stará se o jednoho obyčejného psa. ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama