Pemandi Jenazah

Trailer

Lela (Aghniny Haque) se celý život potkává s mrtvými, a to díky své matce, která ji už od dětství brala do své práce jako výpomoc při omývání mrtvol. Matka Lelu vždy učila, že se jedná o ušlechtilou práci a doufala, že jednou převezme její řemeslo. Jedné noci však náhle umírá a Lela se nyní musí nejen smířit s její smrtí, ale i s šířícími se fámy o černé magii a prokletí. (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Sludger

všechny recenze uživatele

Filmu sa musí nechať, že hororovými scénami nešetrí a ponúka nám slušnú porciu. Horšie je to už so scenárom. Nedostaneme nič nové – duchovia mŕtvych, kliatba. Na Indonéziu som čakal niečo viac exotické. Zároveň sa hlavnej postave všetko deje náhodne a nekoná aktívne – pointa záhady sa jej doslova vykričí do uší a riešenie sa proste udeje. Keď si to zrátam, ide o priemerný horor. ()

pornogrind

všechny recenze uživatele

Škoda, že se toho chopil zrovna Hadrah Daeng Ratu což není pro našince zrovna moc známé režisérské jméno. Jak už tu bylo psáno. V rukou Anwara či Stamboela by tahle story točící se kolem umývání mrtvol a kletby visící nad vesnicí by to byla určitě atmosferičtější a napínavější hororová podívaná. I zde se sice pár slušných hororových výjevů(hlavně ke konci) našlo ale jako celek to moc nefungovalo nezaujalo mě to a nebavilo mě to. Samozřejmě tu nelze ani mluvit o nějakých velkých hereckých výkonech. A jestli ten rádoby dojemnej konec měl vyvolat v divákovi nějaký emoce tak mě byly osudy všech postav ve filmu naprosto u prdele. Slabší 2hvězdy ()

SAINTS

všechny recenze uživatele

Film sleduje Lelu , umývačku mrtvých, ktorá odhaľuje  strašidelné tajomstvá okolo smrti svojej matky, len aby sa ocitla v pasci nadprirodzených hrôz. Vizuálny štýl filmu je pozoruhodný a využíva tlmenú farebnú paletu, ktorá umocňuje desivú a temnú náladu. Lelina cesta je plná napätia a všadeprítomným pocitom hrôzy. Nadprirodzené prvky sú plynule integrované do deja, pričom duchovia a zlovestné znamenia sa stávajú prirodzeným rozšírením Lelinej reality. Zobrazenie čarodejníctva a dedinských povier dodáva rozprávaniu hĺbku, pričom hrôzu uzemňuje v kultúrnom kontexte. Film však nie je bez chýb. Občas je tempo nerovnomerné, pričom niektoré scény sa ťahajú dlhšie ako je potrebné. Aj keď je hromadenie napätia vo všeobecnosti účinné, existujú momenty v ktorých sa dynamika rozprávania zastaví, takže diváci túžia po rýchlejšom rozuzlení. Navyše niektorým sekundárnym postavám chýba vývoj, takže ich motivácie sú nejasné. Herecké výkony, najmä Aghniny Hague Djenar Maesa sú chvályhodné. Napriek drobným nedostatkom atmosferická réžia, silné herecké výkony a pútavý dej z neho robia veľmi solídny žánrová filmový zážitok. ()

ricci.s

všechny recenze uživatele

Režisér síce nie je až tak talentovaný ako Anwar či Stamboel, ale aspoň sa k nim týmto snímkom trochu priblížil. Na to, že sa jedná o moslimskú duchárinu, je to prekvapivo slušné. Po stránke príbehu film síce neprináša nič nové (máme tu hlavnú hrdinku, ktorá umýva mŕtvoly v malej dedinke, ľudia v nej umierajú za záhadných okolností a ona sa snaží odhaliť pozadie kliatby), ale skrvavených zjavení či solídne namejkapovaných mŕtvol je tu dostatok, dokonca až prebytok. Zmieriť sa tradične treba s chorými prvkami ich kultúry, ktoré musia silou mocou pchať do každého druhého hororu, ako sú obrezávacie rituály či váľanie sa po koberčekoch, na čo nikto nie je zvedavý. ()

*CARNIFEX*

všechny recenze uživatele

Hadrahovi Rutu sa nedá uprieť snaha. Anwar ani Stamboel to však nie je, a tak sa zrodil tradično priemerný snímok z Indonézie, ktorých sú v rámci žánru "milióny". Miestami to má dobrú atmosféru a objaví sa aj nejaké to gore. No je toho málo a ani z ďaleka to nemá takú silu. ()