Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gustave Klopp je spáč. Má narkolepsii a usíná pokaždé, když je stresovaný nebo projevuje jakékoliv emoce. Pro jeho ráznou ženu a nejlepšího kamaráda to je dobromyslný hňup. Pro jeho psychiatra je potencionálním zlatým dolem. Gus má skrytý talent a alter ego, jehož dobrodružství popisuje v jedinečných komiksech. Když Gus usne, ve snech se z něj stává Gustave Klopp, super hrdina... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mne spíš průměrná komedie, avšak se zajímavým nápadem narkolepsie a zpočátku film působí velmi vtipně, jelikož hlavní hrdina usíná i v situacích, kde by to člověk nečekal, ale to brzy bohužel omrzí. Za zmínku stojí i vynikající komik Benoît Poelvoorde zde jako karatista a jeho obdiv a láska k Van Dammovi byla parádní. 60% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ak vypnete mozog, môžete si pri sledovaní Narka užiť množstvo milých gagov a fórikov, obrazových i slovných nápadov a komiky, skrátka zabávať sa a chrúmať pri tom obľúbené arašídy. Tvorcovia však našťastie ponúkajú trochu viac: v tomto "jeunetovsky" iskrivom koktejli je dosť miesta aj pre hlbšie myšlienky, ktoré vyústia do múdrej záverečnej katarzie. A takto to má byť: v tradícii /dobrých/ čiernych grotesiek sa vždy miesil humor s trpkosťou, pretože ako sa zdá, najočistnejším smiechom je smiech cez slzy. ()

Reklama

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné, francouzské... Na začátku jsem se smíchy popadal, pak film trošku zvážněl, ale vůbec mi to nevadilo. Byly to velice přjemné necelé 2 hodinky strávené u hravého francouzského bijáku, který krásně konfrontuje realitu a fantazii, témata vážnější i odlehčená, jak to umí snad jen Francouzi. Kdo jiný by se bez skurpulí smál narkoleptikovi? ;) 85%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Su komedie, ktore vydrzia roky a nic nestratia zo svojho lesku ani po dlhych desatrociach /Some Like it Hot od Billy Wildera ....../, potom su nad/priemerne komedie, ku ktorym sa oplati obcas vratit /Tootsie, Agent v Sukni ...../, no a potom su podpriemerne komedie typu Narco bez co i len jednej smiesnej sceny. Osobitna kategoria su "komedie" typu Sam Doma 4, 5 ....... Toto bol podpriemer. 30 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem největší světový karatista, neumím kreslit a neupadám spontánně do zimního spánku. Hrdinové tohoto příběhu však takoví jsou a já musím s překvapením konstatovat, že když Gus upadl po stopadesáté do kómatu, tak jsem se bavil stejně dobře jako, když se odporoučel poprvé. To je malý zázrak, protože opakovaný vtip obvykle nebývá vtipem, ale tentokrát to fungovalo stejně skvěle jako originální rozbíjení tvárnic hlavou. Nic víc jsem v tom však, bohužel, nenašel. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Narkolepsie, kterou trpí ve filmu hlavní hrdina, je dědičná spánková porucha projevující se nekontrolovatelnou spavostí. Nelze ji plně vyléčit a při nedodržování životosprávy a vynechání léku může vést k celkové svalové obrně. (korbitch22)

Související novinky

Festival Francouzského filmu

Festival Francouzského filmu

21.11.2006

Quest-ce qui passe ce soir au cinéma? Že neumíte francouzsky, žabí stehýnko byste pozřeli leda tak omylem a vůbec netušíte kdo je Amélie? To všechno se jistě rázem změní během Festivalu Francouzského… (více)

Reklama

Reklama