Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gustave Klopp je spáč. Má narkolepsii a usíná pokaždé, když je stresovaný nebo projevuje jakékoliv emoce. Pro jeho ráznou ženu a nejlepšího kamaráda to je dobromyslný hňup. Pro jeho psychiatra je potencionálním zlatým dolem. Gus má skrytý talent a alter ego, jehož dobrodružství popisuje v jedinečných komiksech. Když Gus usne, ve snech se z něj stává Gustave Klopp, super hrdina... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Puol 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je narkoleptik, to znamená , že môže hocikedy zaspať. Samozrejme v tých nejnevhodnejších okamihoch a chce kresliť komixy. Jeho najlepší kamarat je zároveň najlepší aj karatista na svete. Takže máme tu vkusný humor, sympatického hrdinu a aj vizuálne zaujímavý film. Van Damme ma príjemne prekvapil, v tomto druhu filmu som ho nečakal. ()

Foo 

všechny recenze uživatele

Komedie je silné slovo. V první půlce filmu jsem si nebyla jistá, zda se vydržím dívat, pak mi bylo Guse líto a druhou půlkou filmu bylo zajímavé drama. Možná dát to do ruky někomu zkušenějšímu, stal by se z toho dobrý film do televize. Jsem v rozpacích. Tři hvězdy jsou možná moc, ale za tu odvahu si to zaslouží. ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ak vypnete mozog, môžete si pri sledovaní Narka užiť množstvo milých gagov a fórikov, obrazových i slovných nápadov a komiky, skrátka zabávať sa a chrúmať pri tom obľúbené arašídy. Tvorcovia však našťastie ponúkajú trochu viac: v tomto "jeunetovsky" iskrivom koktejli je dosť miesta aj pre hlbšie myšlienky, ktoré vyústia do múdrej záverečnej katarzie. A takto to má byť: v tradícii /dobrých/ čiernych grotesiek sa vždy miesil humor s trpkosťou, pretože ako sa zdá, najočistnejším smiechom je smiech cez slzy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak to je taky prda, já filmu věnoval svůj čas abych se pokochal pohledem na Dianku Kruger, ale tu jsem tam nakonec vůbec neviděl. Samotnej film působí pohodově je postaven na narkolepsii, kterou u nás trpí napříkald kníže Schwarzenberg a patálie s ní. Během vyprávění stihne příběh ukázat lidský povahy v kadným i záporným světle, pobavit a zaujmout. Docela si cením originality příběhu i když je to jak povídačka od starý Blažkový, všechno působí přirozeně a reálně. Navíc velmi mile mně překlapil Jean-Claude van Damme. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem největší světový karatista, neumím kreslit a neupadám spontánně do zimního spánku. Hrdinové tohoto příběhu však takoví jsou a já musím s překvapením konstatovat, že když Gus upadl po stopadesáté do kómatu, tak jsem se bavil stejně dobře jako, když se odporoučel poprvé. To je malý zázrak, protože opakovaný vtip obvykle nebývá vtipem, ale tentokrát to fungovalo stejně skvěle jako originální rozbíjení tvárnic hlavou. Nic víc jsem v tom však, bohužel, nenašel. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Narkolepsie, kterou trpí ve filmu hlavní hrdina, je dědičná spánková porucha projevující se nekontrolovatelnou spavostí. Nelze ji plně vyléčit a při nedodržování životosprávy a vynechání léku může vést k celkové svalové obrně. (korbitch22)

Související novinky

Festival Francouzského filmu

Festival Francouzského filmu

21.11.2006

Quest-ce qui passe ce soir au cinéma? Že neumíte francouzsky, žabí stehýnko byste pozřeli leda tak omylem a vůbec netušíte kdo je Amélie? To všechno se jistě rázem změní během Festivalu Francouzského… (více)

Reklama

Reklama