Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gustave Klopp je spáč. Má narkolepsii a usíná pokaždé, když je stresovaný nebo projevuje jakékoliv emoce. Pro jeho ráznou ženu a nejlepšího kamaráda to je dobromyslný hňup. Pro jeho psychiatra je potencionálním zlatým dolem. Gus má skrytý talent a alter ego, jehož dobrodružství popisuje v jedinečných komiksech. Když Gus usne, ve snech se z něj stává Gustave Klopp, super hrdina... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak to je taky prda, já filmu věnoval svůj čas abych se pokochal pohledem na Dianku Kruger, ale tu jsem tam nakonec vůbec neviděl. Samotnej film působí pohodově je postaven na narkolepsii, kterou u nás trpí napříkald kníže Schwarzenberg a patálie s ní. Během vyprávění stihne příběh ukázat lidský povahy v kadným i záporným světle, pobavit a zaujmout. Docela si cením originality příběhu i když je to jak povídačka od starý Blažkový, všechno působí přirozeně a reálně. Navíc velmi mile mně překlapil Jean-Claude van Damme. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Takový mix mých dvou nejoblíbenějších filmů, přestože kvalit ani jednoho zdaleka nedosahuje, tak způsobem vyprávění připomíná Amélii z Montmartru a postavou hlavního hrdiny a některými scénami zase připomene Duda z Big Lebowski ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mne spíš průměrná komedie, avšak se zajímavým nápadem narkolepsie a zpočátku film působí velmi vtipně, jelikož hlavní hrdina usíná i v situacích, kde by to člověk nečekal, ale to brzy bohužel omrzí. Za zmínku stojí i vynikající komik Benoît Poelvoorde zde jako karatista a jeho obdiv a láska k Van Dammovi byla parádní. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem největší světový karatista, neumím kreslit a neupadám spontánně do zimního spánku. Hrdinové tohoto příběhu však takoví jsou a já musím s překvapením konstatovat, že když Gus upadl po stopadesáté do kómatu, tak jsem se bavil stejně dobře jako, když se odporoučel poprvé. To je malý zázrak, protože opakovaný vtip obvykle nebývá vtipem, ale tentokrát to fungovalo stejně skvěle jako originální rozbíjení tvárnic hlavou. Nic víc jsem v tom však, bohužel, nenašel. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Experimentální režie, spánek, výborný humor, spánek, také silné drama, zase spánek a samozřejmě vynikající soundtrack a ještě trošku toho spánku. Skvělá záležitost. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Toto dvd som vkladal do prehrávača s očakávaním poriadnej drogovej akcie :) O to väčšie bolo moje prekvapenie, keď som zistil, že je to vlastne dosť vydarená komédia o životných osudoch jedného životom ťažko skúšaného NARKOleptika. Vynikajúce. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Přiznám se,že o tomhle dílku sem se doslech jen proto,že v tom hraje Van Damme.ale když sem si to pustil bylo to super.vůbec bych ho v takovym filmu nečekal i když je fakt že tam hraje asi dvě minutky,tak sem se bavil jak cip. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zajímavě absurdní nápad, (hrdina trpící narkolepsií) zábavné postavičky a humorné situace. Po slušném rozjezdu a zábavné první půlce však film výrazně zpomalí a výsledek už zachrání jen konec. Přesto slušné. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Režie : Gilles Lellouche aTristan Aurouet. Scénář : Gilles Lellouche.l Kamera : Tetsuo Nagata. Hudba : Sebastien Tellier. Jeden z těch velice dobrých snímků. Alespoň pro mne. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ak vypnete mozog, môžete si pri sledovaní Narka užiť množstvo milých gagov a fórikov, obrazových i slovných nápadov a komiky, skrátka zabávať sa a chrúmať pri tom obľúbené arašídy. Tvorcovia však našťastie ponúkajú trochu viac: v tomto "jeunetovsky" iskrivom koktejli je dosť miesta aj pre hlbšie myšlienky, ktoré vyústia do múdrej záverečnej katarzie. A takto to má byť: v tradícii /dobrých/ čiernych grotesiek sa vždy miesil humor s trpkosťou, pretože ako sa zdá, najočistnejším smiechom je smiech cez slzy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Su komedie, ktore vydrzia roky a nic nestratia zo svojho lesku ani po dlhych desatrociach /Some Like it Hot od Billy Wildera ....../, potom su nad/priemerne komedie, ku ktorym sa oplati obcas vratit /Tootsie, Agent v Sukni ...../, no a potom su podpriemerne komedie typu Narco bez co i len jednej smiesnej sceny. Osobitna kategoria su "komedie" typu Sam Doma 4, 5 ....... Toto bol podpriemer. 30 % ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Tenhle zapřísáhlý nepřítel práce rozděloval svůj život mezi tři vášně: Franka Sinatru, poradnou zahálku a vášeň největší-béčkové akční filmy"...Zapomeňte na nějakou průměrnou suchárnu. Tohle má jednoduše styl, šmrnc a vůbec koule. Napěchovaný scénář hláškami, skvělé obsazení včetně úchylné ústřední dvojky, JCVDyho na dvě minutky a hlavně originální námět! Absolutně podhodnocená záležitost. A v tátovi Gustava jsem našel životní vzor :-) ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné, francouzské... Na začátku jsem se smíchy popadal, pak film trošku zvážněl, ale vůbec mi to nevadilo. Byly to velice přjemné necelé 2 hodinky strávené u hravého francouzského bijáku, který krásně konfrontuje realitu a fantazii, témata vážnější i odlehčená, jak to umí snad jen Francouzi. Kdo jiný by se bez skurpulí smál narkoleptikovi? ;) 85%. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Domníval jsem se, že uvidím celou řadu humorných situací vyplývajících z toho, že hlavní postava je narkoleptik. Tedy že nečekaně usne kdykoliv a kdekoliv. Ne, nevysmívám se takto postiženým lidem. Ve skutečnosti musí být nesmírně obtížné s takovou nemocí žít, ale jako námět na komedii to není špatné. Jenže on tento film zase až taková legrace není. Jde totiž z větší části spíše o tragikomedii. Ano, několik vtipných scén tu skutečně je, najdete tu i něco na zamyšlení, ale víc jak průměr mi to v součtu prostě nedává. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Velmi milý, vtipný, nevtíravý filmi, žádné zbytečné laciné kecy. Nenáročný ale zároveň stojí za to ho vidět. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je narkoleptik, to znamená , že môže hocikedy zaspať. Samozrejme v tých nejnevhodnejších okamihoch a chce kresliť komixy. Jeho najlepší kamarat je zároveň najlepší aj karatista na svete. Takže máme tu vkusný humor, sympatického hrdinu a aj vizuálne zaujímavý film. Van Damme ma príjemne prekvapil, v tomto druhu filmu som ho nečakal. ()

Související novinky

Festival Francouzského filmu

Festival Francouzského filmu

21.11.2006

Quest-ce qui passe ce soir au cinéma? Že neumíte francouzsky, žabí stehýnko byste pozřeli leda tak omylem a vůbec netušíte kdo je Amélie? To všechno se jistě rázem změní během Festivalu Francouzského… (více)

Reklama

Reklama