Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když manhattanští obchodníci s uměním Flan a Ouisa Kittredgovi (Donald Sutherland a Stockard Channing - nominovaná na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v roce 1993) otevřeli dveře mladému muži, který byl přepaden a pobodán v Central Parku, změnilo to dramaticky celý jejich svět. Paul (Will Smith), který tvrdí, že je přítelem jejich dětí, své hostitele nadchne historkami o tom, jaké to je být synem Sidneyho Poitiera. Kromě toho je ohromí svým kuchařským uměním a dokonce jim nabídne malé role ve filmové verzi muzikálu Cats, kterou připravuje jeho tatínek. Jak se ale Paul vychytrale stává součástí života Kittredgových, zanechává v nich trvalý dojem... který jim ale nabízí víc, než jen inspiraci pro koktejlovou konverzaci. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (9)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Americký film z 90. rokov, ktorý získal aj nomináciu na Oscara a má tak málo videní ľuďmi na tejto stránke? Nuž zvláštne, dokonca prednedávnom jeden človek vyrobil titulky do češtiny, nechápem prečo to toľké roky trvalo a pritom tam hrajú skvel herci Will Smith, Donald Sutherland, Ian McKellen a herečka Stockard Channing. Dopredu upozorňujem ľudí pred týmto filmom. Je v štýle konverzácií skoro po celú dobu jeho trvania, je intelektuálny a zo života bohatých ľudí. Prvý približne 20 minút som nechápal o čo ide, pôsobil vo mne zmätok, potom sa veľmi zaujímavo rozbehol a upútal ma, nuž, ale tie neustále konverzácie vo mne vyvolali až priam driemoty. Opäť ma však na záver dostalo to, že z podvodníka sa vykľul, človek, čo si to ani sám neuvedomoval. Všetci máme nejaké povahy a toto je až priam psychologický film z dosť luxusného a snobského prostredia, ktorý však nakoniec snobsky nevyznie. Keďže som pôsobil v MLM systéme, zisťujem, že s hereckou postavou Willa Smitha vďaka jeho postavám, ktoré hraje, mám dosť spoločného. Filmy, kde pôsobil majú veľkú spojitosť s mojím životom a aj to je jedna z vecí, prečo je mojím najobľúbenejším hercom. K filmu však musím povedať, že by som si ho znovu nepustil, aj keď, na druhej strane by som chcel pochopiť všetko, čo som možno z toho nevedomky nepochopil. Je to veľmi únavný film s anglo-americkým štýlom. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na prvy pohlad snobsky film, ktory sa ale da pozerat. Slusne tempo, dialogy ... v strede dost nudy, preto nedam vysoke hodnotenie. I po x rokoch od natocenia ide len o sivy sedivy priemer : 48 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, nicméně pomýlený, homosexuální černošský mladík se vetře do přízně bohaté bělošské "buržoazie" – obdivovatelů umění, kteří pak nadšeně vyprávějí svým snobským známým o tom, jak byli podvedeni a "ohroženi". Podnětná, když už ne rozvedená, myšlenka "šesti stupňů odloučení" i samotná historka měly něco do sebe, přestože nastavované zrcadlo v mém případě nic moc neodráželo. Dlouhé intelektuálské texty nezapřely svůj divadelní původ i aranžmá, o to víc však daly vyniknout bravurním výkonům mladého Willa Smithe a ostatních. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Celkem nechápu tak nízké hodnoceni. Film má originální téma,spád a švih a hlavně kvalitní,gradující zápletku. Will Smith vykročil ze stínu Fresh Prince a dostal se mezi první ligu. Na večeři u Quisy a Flana bych chtěla být aspoň tou mouchou,sedět na oboustranném Kandinském a kochat se. ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla dvakrát a dost souhlasím s Markem1991 - prvních několik minut se opravdu jeví jako zmatek, ale během dalšího sledování jsem si vždycky nějaký útržek z úvodu vybavila, zajímavé pro mě bylo porovnání Ouisy na začátku a pak takřka shodné jednání jejího muže na konci. Ve filmu se objevilo mnoho věcí, které mě donutily přemýšlet, ale nejsem si jistá, jestli tomu rozumím nebo jestli tomu rozumím dobře a nebo jestli je vůbec možné tomu rozumět "dobře" - zda si každý nemá najít ten svůj způsob, jak si určité momenty a podněty vysvětlit. Ráda bych ...nechci říkat "ve filmu" - spíše v příběhu pochopila všechno, co sděluje. K tomu "filmu" - myslím, že příběh a myšlenka díla je lepší než jeho filmové zpracování... obsah mě velmi zaujal, ale filmu podle mě schází větší atraktivita. ()

Reklama

Reklama