Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

monolog 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je to jedna z lepších krimikomedií, který Američani natočili. V některých ohledech i mnohem lepší, než třeba Podfu(c)k, i když na Sbal prachy a vypadni to pravděpodobně nemá. Nesouhlasím s několika dalšími, že humor tady je těžkej, nepříliš zábavnej a film neodsejpá a že je to klišoidní nuda. Klišé tam samozřejmě jsou, a v této chvíli si nějak nemůžu vybavit jedinej film, kde by nebylo nějaký klišé (ať už v rámci žánru, nebo filmové tvorby obecně). Rychlé slovní přestřelky Elma a Felixe jsou někdy opravdu pěkný, některý hlášky jsou fakt nezapomenutelný: Řek sem, aby ses o něj postaral, a ne aby ses o něj postaral. Šedesátý léta skončily. atd. A toho auťáku je fakt škoda. Člověk by taky neřekl, že felixe hraje ten samý člověk, jako Hitlera. Prostě hodně dobrá akční komedie, která zabaví a o nic jinýho ani u tohohle žánru nikdy nešlo. A to že je trochu lineárnější? No co, tak se může člověk nechat unášet jízdou a nepřemýšlet, jak se to vlastně všechno vyvrbí. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie se skvělým obsazením ... Někde to sice trošičku pokulhává, ale ve finále je to skvělý film, na který se velmi ráda znovu podívám. Pro mě byl ale úplným 'topem' Rhys, který mě dokázal rozesmát většinou svých úžasných hlášek a hlavně svým výstupem 'Liverpool' ... Opravdu dobrá napínavá akční komedie s výborným koncem ... Ale plný počet nedávám proto, že to přece jen nebylo úplně stoprocentní ... ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Proč jen si ti asijští režiséři myslí, že s příchodem do Evropy mají pozapomenout všechno to, co z nich udělalo mezinárodní hvězdy a že musí být evropštější než Evropané? Ani Ronny Yu si nezapomněl do notýsku zapsat známé „Když jsi v Říme, chovej se jako Říman“ a úzkostlivě napodobuje Guye Rytchieho. Je sice o něco krvavější, ale taky o dost nechutnější. Odpudivě nezáživný gulášek nezachrání standardní Samuel L. Jackson, roztomilá Emily Mortimer a hrst sušených hlášek. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Heh, tak dlouho jsem se smíchy u filmu netrhal. Počáteční 1/2 hodina je skutečně nabitá tvrdými fórky, zajímavým zasvěcením do příběhu a především hlavními hrdiny. Samuel L. Jackson je zkrátka týpek a v týhle roli to dokazuje velmi sebejistě (hlavně ta jeho sukně :D). Jedná se opravdu o slušnou jízdu, která opravdu pobaví, jen se to mohlo udržet v takové atmosféře déle a byla by z toho pecka. Druhá polovina filmu, už jen vaří z ničeho, což je zatraceně velká škoda. Parádní koprodukční nářez, který dokáže hláškama konkurovat známějším nářezům. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po ritchiovsku stavěná gangsterka, která ovšem nemá ten vtip a nadsázku resp. má, ale působí tu poněkud křečovitě. A nemohu si pomoct, ale Samuel L. Jackson tady působí jako pěst na oko. Na druhou stranu je tu Robert Carlyle, Emily Mortimer a banda podělanejch skinheadů, kteří to skóre přece jenom trošku vylepšují. Každopádně potenciál to mělo podstatně větší.65% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 180krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama