Reklama

Reklama

VOD (1)

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Recenze (202)

golfista 

všechny recenze uživatele

Výrazná inspirace Ritchiho filmy je patrná na každém kroku. A i když to není úplně "ono", tak já se fakt pobavil (S.L.Jackson a R.Carlyle byli v úžasný pohodě a Emily zase moc pěkná). Jestli byl do dneška "Podfu(c)k" film s největším výskytem "fucků" na minutu, tak už není :) ... Při přidělování hodnocení je to přesně to rozhraní - 70%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ronny Yu nevie pracovať s nadhľadom a cynikou, ktoré tu trebalo. Scéna, kedy Samuel L. Jackson hádže tancujúcim návštevníkom diskotéky tabletky, film úplne zabila. Postavy sú flákačskí šmejdi a nie sú vôbec cool. A režisér chce, aby sme s nimi sympatizovali. Vtípkov je tu hromada, ale väčšina z nich je slabo vypointovaná. Len ich preniesť z úst herca holt nestačí. Dynamiku film má, ale bez humoru a sympatií k postavám sa stáva iba urýchlovačom toku nudy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nevyhntelný konflikt, který vznikne při vzájemném postavení Američana s Britem proti sobě, je pro základní námět k filmu jako dělaný. Scénář, stejně jako u podobných filmů, není tím nejdůležitějším. Všechna odpovědnost je uložena na režisérova bedra a herce. Narozdíl od těžkopádného crossoveru Freddy vs. Jason se režisér Ronny Yu postavil k filmu mnohem pohodověji. Vtipů na téma zmíněné na začátku je zde habaděj. Ale na prstech jedné ruky by se daly spočítat ty, které Yu korunoval pointou mnohonásobně zábavnější než celý předchozí obsah. To bohužel sráží film do průměru, ze kterého se nevyseká ani pomocí sympatického děje a parádních herců (Samuel L. Jackson společně se svým nahým zadkem je poražen neutuchající smrští nadávek Roberta Carlyla). Duševní prázdnota a nevyužitost námětu pak ale spíš naštve, než zamrzí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělej akční, dneska už takřka oldschool, biják s celou řadou střelených postaviček, na které byste v aktuálních filmech těžko narazili. Samuel L. coby chemik, tvůrce nové drogy, je jedna z těch normálnějších. Když si ho ale na letišti vyzvedne Robert Carlyle, kterej celou cestu do doupěte kecá o Manchesteru, aby pak následně vtrhnul v dresu do hospody plné liverpoolských fanoušků, tak Vám dojde, že to jsou přesně ty nekorektní filmy, se kterými jsem si prošel dětství. Stejně tak, jako když se na scéně objeví další psychopat – Rhys Ifans – který jak kdyby vyskočil z pařby z klubu Amnesia coby DJ Paul Bulva. Formula 51 na mě působila jako takový svěží náraz amerických Dannyho parťáků s britským Guyem Ritchiem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $5,204,007Tržby Celosvetovo $14,439,698║ svižná, nápaditá a zábavná komédia /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krom Carlylovi snahy o naštvání většiny fanoušků Manchesteru united v tomhle filmu není moc zajímavého. Samuel L. Jacksson v sukni je trochu k smíchu a jeho lentylková droga také. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Krátká a zábavná, neurážející gangsterka s pár mírně znepokojivými pohledy kamery mezi Samuel L. Jacksonova stehna. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Fotbal a drogy – perfektní nedělní odpoledne! … A nemusíte fandit ani Liverpoolu. Stačí, když přistoupíte na hru, že ,,svět se zbláznil“. Dobrá hudba, svižné tempo, S.L.Jackson, kterému perfektně sekunduje R.Carlyle. Připomnělo mi to filmy G.Ritchieho. Já prostě tyhle ,,ujetiny“ můžu!!! PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Alliance Atlantis Communications , Focus Films, Fifty First Films, National Lottery, Artists Production Group (APG), Canadian Film or Video Production Tax Credit (CPTC) // ()

movie 

všechny recenze uživatele

Je to sice taková blbinka, ale skvělá...Mě to trochu připomělo PODFU(C)K, akorát že tu je místo diamantu formule na výorobu drogy P-O-S-51. Ve scénáři nejsou žádná hluchá místa, Carlyle i Jackson pouští vtipné hlášky v průběhu celého snímku...Mimochodem ta Carlyleova kreace je fakt úžasná! Tuším, že se u filmu nemůžete nudit! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je to jedna z lepších krimikomedií, který Američani natočili. V některých ohledech i mnohem lepší, než třeba Podfu(c)k, i když na Sbal prachy a vypadni to pravděpodobně nemá. Nesouhlasím s několika dalšími, že humor tady je těžkej, nepříliš zábavnej a film neodsejpá a že je to klišoidní nuda. Klišé tam samozřejmě jsou, a v této chvíli si nějak nemůžu vybavit jedinej film, kde by nebylo nějaký klišé (ať už v rámci žánru, nebo filmové tvorby obecně). Rychlé slovní přestřelky Elma a Felixe jsou někdy opravdu pěkný, některý hlášky jsou fakt nezapomenutelný: Řek sem, aby ses o něj postaral, a ne aby ses o něj postaral. Šedesátý léta skončily. atd. A toho auťáku je fakt škoda. Člověk by taky neřekl, že felixe hraje ten samý člověk, jako Hitlera. Prostě hodně dobrá akční komedie, která zabaví a o nic jinýho ani u tohohle žánru nikdy nešlo. A to že je trochu lineárnější? No co, tak se může člověk nechat unášet jízdou a nepřemýšlet, jak se to vlastně všechno vyvrbí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud by mi solidní cikánka, řádně odvádějící DPH, vyčetla z ruky zisk velkého bohatství, tak toho rozhodně chci docílit prodejem lentilek drogovým dealerům. A chci se přitom bavit tak, jak to dokáže jen vysmátý černoch v kiltu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Není to nic nezapomenutelného, jen příjemná zábava, které chybí trošku propracovanější scénář s větším množstvím nezapomenutelných hlášek. Herci i režie jsou fajn. 3 hvězdy jsou málo, 4 moc. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vítej v Anglii. Vlastně to není moc upřímný. Přiznejme si to, kámo, jsi tu vítanej asi jako rána holí. Ale proč nebejt milej?“ Normálně podobný typ filmů příliš nevyhledávám a zpravidla mě moc nebaví. Nicméně dvojka pořád-nad-věcí Samuel L. Jackson a fuck-v-každé-větě Robert Carlyle doplněná brutálně-sexy-a-cool Emily si získala mé sympatie a plnou pozornost hned od začátku A když si k tomu člověk přidá drsnější humor (a slušnou porci odzbrojujících hlášek), dynamické tempo, solidní akci, nevtíravou krimi zápletku a tunu vulgarismů (které sem tak nějak patří a ani moc nedřou), má o zábavu postaráno. Teda alespoň já měl a dávám za to filmu silné 4*. „Jak se máš, Felixi?“ – „No, můj šéf je mrtvej, nemám lístek na zítřejší zápas, jo a taky mi vězí kulka v prdeli. Ale jinak...jsem v pohodě.“ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dokonalý úlet! L.Jackson bude vo svojich roliach megaultracool hádam celý život. Škoda, že obsadenie v podobnom filme mu nie je poskytnuté častejšie. Nutné pozrieť v originálnom znení a vychutnať si tak magicko úchylno dokonale vtipné vystupovanie Roberta Carlylea. Na scénu vo funclube Manchestru nezabudnem nikdy! V rozhodovaní o tabletkách by sa aj Neo červenal. 85%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vezmete Pulp a Podfuck, protřepáte, nemícháte nasypete do Liverpoolu a výjde vám tohle. Není to úplně ono, ale k pobavení to stačí. SLJ super a RC přímo boží. Největší problém se skurvenejma Amíkama je ten, že nemaj mozek. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Extra pilule, znetvořenej bossák nasranej k prasknutí, "posraní" náckové, tupý gangsteři, killerka, chemie a masivní nálož sprostých slov. Navíc to celé dirigoval Ronny Yu a hlavní housle valí Sammy, takže to prostě nemůže být špatné! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pohodová stylová gangsterka, ve který cool Samuel L. Jackson mlátí lidi golfovou holí a výbornej Robert Carlyle hláškuje. Jenom škoda závěru, kde už je to trochu moc překombinovaný na způsob, kdo koho víc podvede. Ale i tak je velmi příjemnej film, u kterého se rozhodně nudit nebudete a rychle vám uteče. 70% ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama