Reklama

Reklama

Recenze (8)

Mr.Apache

všechny recenze uživatele

Karlos80: Ale jo, běželo to u nás na samém začátku 70.let. Měl jsem to hodně rád, ale byl jsem tak malý, že to radši taky nebudu hodnotit. (A ten jeden se opravdu jmenoval Nicolas.) ()

Karlos80

všechny recenze uživatele

Téměř zapomenutý seriál, u nás jsem ho snad ani nikdy neviděl a ani vlastně pořádně nevím jestli ho tu v minulých letech vůbec někdy dávali...Možná snad někdy v sedmdesátých letech? Co je ale důležité utkvěl mi v paměti z jiné televizní stanice a to snad STV nebo 0K 3, a až teď se mi k němu podařilo dopátrat. Opravdu těžké činění, když si člověk skoro nic už nepamatuje! Akorát si vybavuji dva mladí korzáři-piráti, kteří snad měli povolení francouzského krále napadat cizí lodě. Tuším že se jmenovali Nicolas a Louba, ale nevím to stoprocentně? A jejich loď-plachetnice nesla vznešené jméno La Belle Rose na které se plavily někam snad do Nového světa nebo do Austrálie? Určitě to byl ale krásný seriál, i po těch letech co jsem to viděl naposledy... Dnes bych ale určitě a to v mnoha ohledech, dospěl v rozumnější filmový, úsudek v podobě charakterističtějšího komentáře. Nic naplat, hodnotit nakonec přeci jenom nebudu, asi by to v tuto chvíli nemělo cenu. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem to hltala a milovala (jak jinak) Nicolase. Titulní písnička nazpívaná W. Matuškou mi způsobovala zimomriavky a dodnes mi zní mlhavě v uších. Netuším jestli bych to dneska dokázala sledovat. Jestli by to nebylo neskutečně naivní, ale docela bych si to i vyzkoušela. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Korzári a bukanieri vysielala Československá televízia v roku 1974 a Waldemar Matuška naspieval chytľavú titulnú pesničku. Seriál mal 13 častí, trvali necelú polhodinu. Išlo o klasický jednoduchý príbeh, keď bol hlavný hrdina neprávom uväznený v žalári a po vyslobodení sa dostal na pirátsku loď, kde prežíval so svojimi kumpánmi dobrodružstvá. Ako dieťa som to žral, dnes by som to hodnotil ako slušný priemer. Projekt zastrešoval významný televízny režisér Claude Barma. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Dost příjemná záležitost, tipuji, že to tady běželo tak v roce 1978. Titulní píseň zpíval Matuška, melodii dodnes umím (V dávný čas plul korzár v modrou dál, v dávný čas mu v plachtách vítr vál...). Skoro bych si to někdy rád zopakoval. ()

Lewaso

všechny recenze uživatele

Ještě donedávna jsem si vybavil úvodní song i se slovy. Bylo tam něco o plachtách a mořských dálkách. Jinak jsem solidární v nehodnocení. ()

Repulsion

všechny recenze uživatele

Lewaso: Já si z úvodní znělky pamatuji: A mořský král, na přídi v příboji stál :) Ze seriálu si jinak pamatuji především četné bitky a šarvátky, které jsme se pak jako kluci snažili napodobit. A že to byla docela sranda. ()

Horal.P 

všechny recenze uživatele

Seriál běžel v Československé televizi pod názvem Korzáři a bukanýři, nikoli jen Korzáři. " V dávný čas plul korzár v modrou dál, v dávný čas mu v plachtách vítr hrál, uragán řval a mořský král na přídi v příboji stál.... " ..."pták vzlétl výš , vál Jižní kříž a byl stále výš a výš :-) ... a tady odkaz s Waldemarem Matuškou a písničkou se zeriálu https://www.youtube.com/watch?v=SZkKE9E3iBo ()

Reklama

Reklama