Reklama

Reklama

Po 300 letech míru upadl svět Krynnu do temnoty, když zlá bohyně Takhisis a její armáda draků hrozí ovládnout zemi. Může malá skupina hrdinů, včetně čaroděje Raistlina, kněžky Zlatoluny (Lucy Lawless) a elfského bojovníka Tanise (Michael Rosenbaum), zachránit svět dřív než bude vše ztraceno? Natočeno dle The New York Times bestselleru Draci podzimního soumraku, výpravné fantasy o moci, magii a monstrech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ze světa Dragonlance jsem přečetl všehovšudy tři knihy, ale ty stačily, abych si udělal představu o zbytku. Stejně jako ony, nenabízí tenhle animák nic nového či podnětného. Jde o klasický low fantasy příběh, plný šablonovitých, černobílých charakterů (s potenciální výjimkou v případě Raistlina Majere), který žánru čest rozhodně nedělá. Aby toho nebylo málo, ošidili tvůrci to druhé nejdůležitější - animaci. Ta je stručně řečeno tragická. Nejde o ztvárnění samotných hrdinů, které je ještě snesitelné, ale o animace akčních a bojových sekvencí, které strčí s přehledem do kapsy každý mizerný manga seriál a především pak nepochopitelné rozhodnutí animovat některé bytosti (především draky) digitálně - a to ještě na úrovni ranných devadesátých let. Příšerné. No, ke kladům se dá přičíst snad jen poměrně podařený dabing, zejména Kiefer Sutherland evidentně dělal co mohl, aby se za účinkování v téhle slátanině nemusel tolik stydět. 20% Následující skupiny, nechť si k hodnocení přidají 20%: věrní fanoušci série, mládež do 12, vysokoškoláci na zkouškovém. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Bylo krásné se po letech vrátit k tomu příběhu. Myslím, že úplně každému musí lézt krkem počítačem renderovaní draci a drakoniáni (Proč, bože, proč???), ale jinak je to víc než koukatelné - alespoň pro mě jakožto někoho, kdo byl kdysi knihou zasažen. Jak to musí působit na 'neznalce' si netroufnu odhadnout, ale určitě to má svoje kvality pro fanoušky předlohy. Jen škoda těch draků. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Animace se mi nelíbila a kombinování ručního kreslení s počítačovou grafiku je mi hodně proti srsti, ale na Dragonlance jsem vyrůstal a pravděpodobně mě ovlivnilo více než Pán prstenů. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Knížka je dost bídná. Ve výsledku taková, jak si neznalý čtenář (mylně) představí fantasy - banda dementů se plácá odnikud nikam, občas nějaké kouzlo, drak, elf, trpaslík a tak. Předloha i film jsou přesně ten případ. Ostuda pro fantasy žánr a je jenom velké štěstí, že se nenatočilo pokračování. 30% ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s tímto fantazy světem nedopadlo zase tak špatně. Díky poměrně dobrému příběhu se dala strávit i výtvarná stránka filmu. Animace se mi nelíbila a snižuje pro mě výrazně kvality filmu, kdyby na ní tvůrci zkusili zapracovat a taky trochu vylepšili ztvárnění postav a bojové scény, mohl to být opravdu velmi dobrý film. Kombinovat kreslenou animaci s animovanou nepovažuji také za šťastné. Do dalšího dílu by to chtělo větší rozpočet. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem se v ději nezorientoval, nebo-li, měl jsem v tom pěknej zmatek. Film je odvyprávěn nudně a nenápaditě, animace je předpotopní, takže důvodů proč mě to nebavilo je požehnaně. Film bych doporučil asi tak nikomu. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Svět Dragonlance mám rád, ale tohle je těžká podpásovka. Bojové scény jsou strašné a tu částečně digitální (absolutně nechutnou) animaci si mohli odpustit. Jinak se to vcelku hezky drží předlohy. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Pekna fantasy skupinovka. Slusny pribeh i namet by se dal ale zpracovat mnohem lip. Kreslena animace byla hezka a nekdy fakt napadita a promakana, ale vizualni stranku naprosto zabila ta srackoidni pocitacova animace draku. Ta byla extremne hnusna a kdyby si tvurci dali vic zalezet a vsechno peclive nakreslili, mohli dostat o mnoho procent vic. 55% ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Pro mne - fanouška celé DRAGONLANCE série - mi toto přijde jako zmařená šance na plnohodnotný DL snímek. Ale i tak jsem rád, že tento film vznikl. Příběhově je to opravdu kvalitní zpracování knižní předlohy. Některé scény a situace se sem samozřejmě kvůli délce snímku nemohly vlézt, nicméně se tu setkáme téměř ze všemi hrdiny tohoto skvělého příběhu. Bohužel animace je taková jaká je (patrně nízký rozpočet) - jedním slovem velmi zastaralá. Myslím, že by si DRAGONLANCE sága zasloužila opravdu kvalitní filmové zpracování, třeba v moderním stylu alá Pán Prstenů. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Fantasy knihy ze světa Dragonlance se ke mně nikdy nedostali, a teď toho hodně lituju a musím to co nejdřív napravit, protože mě mile tenhle animovaný snímek překvapil. Sice animace není tolik dobrá a ta digitální animace draků je hodně trapná, ale to se dá přehlédnout díky hodně silnému fantasy příběhu a plno klasických postav, které do fantasy světa patří jako třeba paladini, elfové, trpaslíci, mnoho kouzel, a hlavně ti draci a podobná pekelná stvoření. Mám pocit, že fantasy sluší více tento druh animace, než filmová zpravováním protože fantasy je téma neomezených možností a pokud na filmové zpracování chybí peníze tak to dopadá špatně jako v případě dračí doupě a i ten Eragon nedopadl nejlíp a Letopisy Narnie o těch se raději nebudu bavit. Tento snímek je až na tu horší animaci výbornej a doufám, že brzo bude nějaké pokračování. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Hnus a strach na Krynnu. Další součást trvající a nekonečné krize Dragonlance modulů a produktů vydávaných Sovereign Press. Tato série patřila mezi to nejlepší mezi DnD moduly co kdy bylo v historii této hry vyrobeno. To je však už minulost a nyní se geniální herní svět rozpadl do nekonečného telenovelismu a jejich současné produkty jsou jenom odvar. A jak je vidět nedokáží využít ani ty kvalitní. Tohle zpracování první knihy trilogie Kronik Dračího kopí je děsivé, což dobře navazuje na nastartovanou tradici. Jedna hvězda náleží zejména Kieferu Sutherlandovi za hlas Raistlina Majera. ()

Teron 

všechny recenze uživatele

Dračí kroniky bylo mé první celkem náhodné setkání s Dragonalnce Sagou a po dlouhé době jsem ve dvaadvaceti letech u knihy plakal...sága je plná ne klišé, ale doslova archetypů a doteků mýtu, všech těch situací a hrdinů, které se v mnoha variacích dokola opakují, ale lidský rod nikdy vlastně neomrzí. Na filmovou podobu jsem byl zvědav a jsem nadmíru spokojen. Animace sice ne vždy sedla, ale kombinace počítačové animace a ruščního kreslení se kupodivu docela hodila, protože připomněla všechny klaické ilustrace v pravidlech Dungeons and Dragons. A stjně jako Draci podzimního soumraku, Draci zimní noci a Draci jarního úsvitu i Sutherlandův Raistlin Majere ve mě zůstanou navěky otisknuti ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mne zklamal, a to hodně. Ta knižní předloha je totiž pětihvězda jak vyšitá a takhle to podělat. Vůbec by mi nevadila ta stará animace, ta je fajn, ale kterej mozek si řekl že tam dáme ty 3D efekty? Vždyť je to děsně hnusný a nehodí se to tam. A pak ten scénář, vážně te nešlo převést líp??? Tahle trilogie si zaslouží dobré zfilmování. I přes moji kritiku se ovšem nejedná o odpad, ta předloha je totiž opravdu dobrá, ale potenciál byl zabit dokonale :( 50% ()

Shadowtear 

všechny recenze uživatele

Velká škoda. Začátek i vypadá vcelku schopně a nadějně. Bohužel naprosto nechápu potřebu nacpat do filmu animaci tak jak tak byla násilím vsazena. Přitom svět DragonLance nechává dostatek prostoru pro hraní to vůbec netvrdím, že ne, ale tohle opravdu nebylo to prvé ořechové. Ještě jednou: škoda ()

WilWallace 

všechny recenze uživatele

Film se ke mě bohužel dostal v českém dabingu, který je strašný a velmi film znehodnocuje. V originálním znění bych pravděpodobně dal o hvězdu víc. ()

Alboin 

všechny recenze uživatele

Pre ľudí, ktorí nepoznajú svet Forgotten Realms je to iba obyčajná akčná rozprávka. Pre mňa, ako fanúšika žánru RPG, D&D a AD&D to bol skutočný filmový zážitok a pri rôznych detailoch som sa často usmieval. Vykreslenie postáv, ich správanie a zobrazenie je akousi skúškou vedomostí z tohto High Fantasy sveta. Nezainteresovaný divák je v podstate vhodený do deja, kde mu nikto nevysvetlí polovicu vecí, o ktorých sa postavy rozprávajú. Dej je viacmenej lineárny a strieda sa v ňom akcia s prestávkami na dialógy. Jedinou vecou, ktorá mi vadila boli odporné 3D postavy zasadené do kresleného filmu, pretože pôsobili ako päsť na oko. Celkový dojem 75%. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Draci Podzimního soumraku byla první kniha ze světa Dragonlance, kterou jsem četl a zamiloval jsem si celou sérii, proto bych měl automaticky dát pět hvězd (už jen z nostalgie), ale musím být spravedlivý a ubrat jednu hvězdu za příšerné 3D zpracování drakoniánů a druhou za celkové zpracování, které se do roku 2008 fakt nehodí. Věřím, že autoři se chtěli připodobnit ke kreslenému Pánu prstenů a dalším fantasy klasikám, překresleným na filmové plátno, ale, ač nerad, musím to přiznat, Dragonlance je oproti LOTRu úplně jinde. Přesto by si Dragonlance zasloužil novou šanci buď v animované, nebo třeba hrané podobě, podobně jako noví D&D. ()

Jrk 

všechny recenze uživatele

Kdysi davno jsem cetl zakaldni trilogii ze ktere tento film vychazi. Za sebe musim rict ze film se snazi drzet predlohy, je dobre naanimovany a nemusite koukat na 3 dily. Knihy byly pomerne hodne strankove, takze pokud by chteli nacpat do filmu vse co bylo v knizkach museli by tomu udelat take min. tri dily. Pro fandy fantasy rozhodne stoji za to na to kouknout. (mimochodem saga pokracuje dal, jestlipak se nam i zde objevi dalsi filmy?) ()

Reklama

Reklama