Reklama

Reklama

Recenze (5)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních, ne-li vůbec první, sci-fi reagující na masovou hysterii okolo šmejdů z vesmíru a jejich létajících korábu klame tělem a jeho žánrové zařazení je spíše pouhou historickou formalitou. Místo zelených mužíčků zde totiž figuruje akorát tak tlupa sovětských agentů, blondýna v nesnázích a přestárlý hrdina, který postrádá byť jen špetku sex-appelu. Tenhle dobrodružný thriller tak nakonec zachraňuje ucházející výprava plná leteckých pohlednic spolu s krátkou stopáží a solidním tempem. Kanadská spojka, sovětský HOAX a americký strach = Flying Saucer! McCarthy dává sedm z deseti. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Scénář dokumentu o krásné aljašské přírodě se podařilo prodat, až když do něj narvali létající talíře a špiony. No, mně se líbila ta příroda. Třeba prvně jsem viděl tah lososů (skákání přes vodopády) v opravdu masivním rozsahu. Jinak nic moc, generická blondýna v módě let padesátých, nesympatický pořád nalitý hlavní hrdina, rádobyšpioni, děj nestojící za řeč (amíci se bojí, že když rusové odhalí tajemství létajících talířů dřív než oni, narvou je atomovými zbraněmi a bude po americe, tak pošlou hrdinu inkognito na Aljašku... ehm no nevím). ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

No tak tu žádní mimozemšťané nebyli, no, alespoň že talíř tu jeden byl. Ale byli tu sovětští agenti a konspirace a paranoia a já to tak celé mám rád. Protože víte co? Nic není horšího než komunista. Tím chci říct, že mi podobně laděné snímky z tohoto období vůbec nevadí, naopak mám rád tu naivitu a ucha těchto filmů. No jo, jenže Flying Saucer je opravdu v první řadě cestopisné video po Aljašce, až v druhém plánu špionážní thriller se sci-fi prvky. A k tomu nesympatičtí hrdinové, pokusy o napětí vyznívají dost jalově, děj zanedbatelný... Zkrátka myšlenka dobrá, i když naivně primitivní, jen to provedení, jen to provedení... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně trapný film, který má do sci-fi hodně daleko. Je dost naivní, ale bohužel není nechtěně zábavný. Kromě hezkých záběrů Aljašky tu máme hloupý a hlavně nudný příběh bez napětí a nesympatické postavy. 75 minut se zdálo jako celá věčnost. ()

Reklama

Reklama