Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steve Martin je falešný léčitel, který tahá z lidí peníze pod heslem "nemůžu jim pomoci, alespoň jim dělám dobrou show". Až jednou má vyléčit postiženého chlapce... (oficiální text distributora)

Recenze (24)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zadna super sranda se nekona. Sice je Martin paradni podvodnik, presne typ role, v kterejch ho mam rad, ale film tak trochu nema moc co vypravet, nakousne nejaky motivy, aniz by je dokoncil a vetsinu casu tak sledujem Martinovo saskovani pri show ve stanu. Ale obcas to pobavi, ty vaznejsi momenty nenastvou a herecka sestava je v pohode. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naivní story, ale reálně ukazuje jak to funguje, když se někdo rozhodne udělat si kšeft z víry v toho jednoho co se má psát s velkým B. A že se na tu vysvětlující část kouká sakra dobře (a tím nemyslím jen Leonettiho kameru). Bohužel to ostatní kolem je vážně naivní...ale za výborně fabulujícího Stevea Martina a fešnou Debru Winger tu třetí hvězdu dám. 60% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Každý inteligentní Evropan ví své - církev je ta nejprohnilejší odnož šoubyznysu. Zato americké televize jsou přeplněné charismatickými kazateli, spasiteli a jinými vykuky, kteří moc dobře vědí, že na blbosti věřících se dá vydělat balík. Tohle je film o jednom z nich. Steve Martin hraje postavu, kterou bych charakterizoval jako fantazii na téma "co by se stalo, kdybychom zkřížili teleshoppingového krále Horsta Fuchse s agilním jehovistou". Založit na takové figuře komedii je dobrý nápad, ale chtělo by to zasadit ji do nějakého PŘÍBĚHU. Víte? 40 % ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

BÛh je šou! Šou je Amerika! Amerika je Bůh! Aleluja! Neboť jedno pravdou jest. Totoť výborný film! Vynikající příběh! Aleluja! Smějte se, kdož moudří jste prozřeli! Aleluja! Oh ovce do stáda! Hlupcům nechť zatmění potměšilého sdostatku! Aleluja! Džízus! Ty čtyři kříže musí stačit. Na pět stát by se musel zázrak. A ty - jak všichni dobře víme - se dějí... Tentokrát ale ne... Amen. ()

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

Film který ně nezaujal vůbec ničím, akorát mě šval snad úplně vším, nejvíce těmi stále se opakujícími chorály a slovy "chvalte boha". I jako kulisa je to nesnesitelné... - 4. 3. 2012 - 5% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Trochu podceňovaný film. Tých 65% si zaslúži bez debaty. Za skvelú hudbu, dobrú réžiu, strih, kameru a obsadenie. Steve Martin si svoje pološialené rečnícke kreácie dostatočne užíva a celý film sa nesie v pohodovej atmosfére. Samotný námet falošnej kresťanskej symboliky za účelom namastiť si vrecká nemá veľmi čo ponúknuť no všetky ostatné aspekty filmu sú zvládnuté viac než uspokojivo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Typicky produkt a la USA - priemernych  a podpriemernych americkych komedii je total brutal, to sa uz pocita asi na tony. Dal by som aj vyssie hodnotenie, keby to aspon zarobilo na seba, tu ani neviemm ci tvorcom slo o peniaze alebo nie  5 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Toto je fantastický film a dôkaz, že Steve Martin nie je len komik. Film je dobre spracovaný, má solídny vývoj postáv a vynikajúcu réžiu. 7/10 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Klubalo se to jako kritika nehoráznosti a podvodnosti církevních show, končí to nešťastně, jako jejich obhajoba. 40% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě lehkovážný, ve skutečnosti velmi závažný film. Pro mě nečekaný filmový zážitek, protože Stevea Martina mám spojeného jen s většími či menšími (spíš většími) srajdami. Leč vydržel jsem a rozhodně nelituji. Ano, šíření víry je showbyznys a tenhle film to ukázal naprosto jasně, na poměry hollywoodského filmu až neobyčejně přímočaře. Vůbec bych se nedivil, kdyby proti němu Vatikán vydával protestní nóty. Druhou věcí je, že čím je člověk starší, tím je do jisté míry osamělejší a k víře sklouzává mnohem snáze. Platí to pro lidi z města, kteří mají spoustu jiných možností, jak se zabavit, natož pro lidi z venkova, pro které se cirkus pana Jonese stal v prvním plánu vítanou kratochvílí. Společenství lidí, kteří čekají na zázrak, může ve fantasticky vystavěné atmosféře zázraky skutečně způsobit. O tom jsem přesvědčen a zřejmě jsem tak na nejlepší cestě do náruče nějakého podobného šarlatána. Každopádně ale nemám vůči Muži zázraků žádné podstatné výhrady, takhle to prostě funguje, i když všichni podvědomě cítíme, že je to šaškec. Ale pánbůh za něj zaplať, v podobném projektu má člověk pocit, že se o něj někdo zajímá. Jinak žijeme v odosobněném, chladném, netečném světě, v němž si holt musíme zaplatit i za trochu naděje a povzbuzení. A přesně tak to tvůrci Muže zázraků postavili. Neměli to jednoduché, ale vybalancovali to opravdu dobře. ()

Reklama

Reklama