Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O tlustém, velikém a neohrabaném Maxovi všichni říkají, že vypadá jako Godzilla a že se narodil bez mozku. Bydlí u prarodičů, protože otec je ve vězení za vraždu matky. Jeho smutný život se změní v okamžiku, kdy se do sousedství přistěhuje stejně starý Kevin, inteligentní, odvážný, vtipný a na smrt nemocný kluk. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Disk 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to po nějakých patnácti letech a pořád mi z tohoto snímku jde mráz po zádech. Nejen díky geniálnímu Kieranu Culkinovi (životní role), ale hlavně díky pod kůži se deroucí hudbě Trevora Jonese a Stingovu zpěvu. V pubertě jsem Maxe a Kevina viděl nesčetněkrát na nahrané VHSce a teď se mi po letech vybavil každý jednotlivý záběr, každý okamžik. Hodně silná záležitost, která nezestárla. 9/10 ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Max a Kevin-rozdilni pratele,kteri jsou jako den a noc.Max je tlusty a mirne hloupy kluk a Kevin je chytry a odvazny kluk s nemoci,ale celkem velkou kurazi a inteligenci.Kevin toho Maxe spoustu nauci...Videl jsem to jako dite a Kevinovu matku tam hrala Sharon Stone.Tedy 60 procent za me.Obzvlaste me jako dite zaujalo,ze je to dojemny a o pratelstvi pojednavajici snimek,kde je zminka o pratelstvi a Svatem gralu.Kevin zde ma kosatou fantazii... ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Hezký, chytrý a melancholický film, který klidně mohl být o třídu lepší, což mu však nedovolil trochu přepadlý scénář. Dětské herecké výkony jsou na jedničku, vyprávění doprovází úžasná hudba a hlavní idea i vize taky není k zahození, ale i když mi sledování chvílemi přišlo naprosto úžasné, našli se i takové okamžiky, kdy přecházelo v rutinní nudu... A těch, bohužel, nebylo zas tak málo. ()

Fixa 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem viděl tenhle film, ale vzpomínám si na něj a vím, že mě zaujalo herectví toho malýho Kierana. Bylo to dojemný, ale dost vypočítavě. Nejvíc mě tam rušila dějová linka rytířů krále Artuše. Chápu, že jim to dodávalo chuť do života, spojilo je to, apod., ale klidně bych ty výlety do fantazie oželel. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

V rámci dané kategorie jeden z nejlepších počinů. Místy až mrazivý, místy dojemný. A Henson si to dává tak, že by přehrál Aleca Baldwina i Garyho Johnstona naráz. Závěr samozřejmě klasicky cukerínový až se kroutí huba, americké filmy je lepší vypínat cca 5 - 10 minut před začátkem závěrečných titulků a hned je to o několik (někdy až několik desítek) procent lepší. Za zmínku určitě stojí taky Jonesova hudba. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Kevin (Kieran Culkin) trpí Morquiho syndromem, který se projevuje mimojiné deformací kostry, což má za následek utlačování plic a srdce. (Llinwen)
  • Film byl natočen podle knihy „Freak the Mighty“ (1993) Rodmana Philbricka. Ten k němu dokonce napsal scénář, který však byl pro příliš velikou podobnost knižní předloze nahrazen jiným, stejně jako zamýšlený název filmu shodný s názvem knihy, jenž se zdál studiu Miramax příliš dlouhý. (Terva)

Reklama

Reklama