Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Téměř pustými nočními silnicemi Texasu míří ke svým vlastním cílům několik lidí a jejich cesty, stejně jako osudy se nečekaně dramaticky protnou poblíž města typického texaského města Ozona. Je mezi nimi dobrácký autodopravce Odell Parks, který se v malém motorestu za městem zastaví, aby si dal hrnek kávy a chvíli si odpočinul před další cestou, stejně jako mnozí další unavení cestovatelé. Třeba Reba Twosalt, indiánka z kmene Navajo, která veze na západ k Mexickému zálivu svou starou umírající babičku Effie, jejímž posledním velkým přáním je ještě jednou, naposledy v životě spatřit oceán. Nebo Wit Roy, propuštěný a zlomený cirkusový klaun, který se za svých posledních pár dolarů pokouší dostat do Las Vegas, jediného místa, kde by snad ještě mohl dostat práci. Jeho přítelkyně Earlene Demers, bývalá striptérka, která má pocit, že ví jak vydělat peníze. A taky Marcy a Bonnie, dvě rozhádané sestry, které cestují na pohřeb svého otce a cestou vezmou na první pohled zdánlivě slušně vychovaného stopaře Alana Defauxe. Ti všichni se sejdou ve stejném bistru u silnice, pijí svou kávu a jako kulisu mají rádio, které hraje historické jazzové a bluesové nahrávky, což je poněkud nezvyklé, protože jde o rádio specializované na americkou country. Na vině je diskžokej Dix Mayal, který se dostal do ostrého sporu se svým šéfem, manažerem rádia Floydem Bibbsem a k jeho zděšení zvolil poněkud svéráznou formu protestu. Osudem náhodně sešlých lidí však není jazzová hudba linoucí se z country radia, ale sériový vrah, který sedí mezi nimi, a se kterým většina z nich během krátké doby setká a ne pro každého to setkání dopadne natolik šťastně, aby se dostal do cíle své cesty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem toho od Outside Ozona nečekal, ale film mi sedl jak pěst na oko a nebýt několika zbytečných prostojů, tak ani vyšetřování spojené s hledáním sériového vraha, nehraje takovou roli. Thriller, ve kterém konečně zase zazní nějaké nekorektnosti, ať již genderové, homofobní, náboženské, rasistické, kulturní nebo politické. Myslím, že si každý najde nějakou postavu nebo dialog, který nepustí z hlavy druhý den. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční film, kterej je tady sice uvedenej jako thriller, ale thriller bych v tom moc nehledal. Je to takový spojení kriminálního filmu, dramatu a černý komedie. Kromě pátrání po sériovym vrahovi, nabídne film příběhy několika dalších lidí, jejichž osudy se občas tak trochu propletou. Je to docela zajímavej nápad, ale celkově tomu prostě něco chybělo. Možná by bylo lepší některý postavy úplně vyškrtnout (třeba ta stará indiánka, co chce vidět oceán, mě málem unudila k smrti) a těm zbylejm postavám dát trochu víc prostoru, možná by taky nebylo na škodu přidat trochu krve a brutality... Zkrátka film mě zrovna moc nenadchnul. Jinak kdybych si stopnul ty sestry, tak bych je musel zabít taky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix kriminálky, komédie a trochu aj romantiky v ktorom sledujeme hneď niekoľko postáv, ktoré niekam cestujú a v pozadí vyčíňa sériový vrah. Proste typický film z Tarantinovskej vlny. Z postáv ma najviac bavil neskutočne pohodový dobráčisko Robert Foster, ktorý by sa tu fakt rozdal pre všetkých a aj psa zachráni. Dvojka sestier mi liezla na nervy a partnerský lúzerský pár ma miestami rozosmieval a miestami svojou neschopnosťou sral. Ako bonbónik celý film podkresluje hudbou dvojica jedného rádia. Film má pomalé tempo, čo by nevadilo a aj postavy mi pripadali dostatočne zaujímavé, ale hlavný problém je, že sa ich príbehy nikam poriadne neposunú, nijak sa nevyvíjajú. Nič extra sa na ich osude nezmení a aj línia s vrahom sa vyrieši komicky sama v explozívnom finále. Raz sa to dá v pohode pozrieť, ale opakované zhliadnutie nehrozí. 5/10. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Indiánka Reba z kmene Navajo veze svoji babičku, aby ještě přes smrtí viděla moře. Propuštěný cirkusový klaun se svojí přítelkyní jednou do Las Vegas, kde vidí příležitost přijít ještě k penězům. Dvě sestry jedou na pohřeb svého otce. Starý kamioňák. Bývalý psychiatr. Ti všichni mají v tuto noc pouze jedinou touchu - dojet ke svému cíli. Ale jejich osudy se nezapomenutelně propojí ve chvíli, kdy se zjistí, že jeden z nich je zákeřný sériový vrah. Jediným vodítkem pro FBI je pouze radiová stanice, která tento večer hraje místo obvyklého rocku jazz... Nemůžu se ubránit pocitu, že všechno co se zde událo, už jsem někde viděl. Více či méně dobře zpracováný, každý z příběhu jako bych odněkud znal. Ale v tomto filmu je to vše zajímavě pospojováno do jedné linie, a kupodivu to dává docela smysl - jednotlivé lidské příběhy se propojují, aby se na konci spojily, v jednom čase a v jednom místě... ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Název a uvedení cca hodinku po půlnoci mě dávaly naději, že půjde o nějaký našlápnutý nebo alespoň ulítlý horůrek. Bohužel šlo o paralelní road movie, většinou nudnou, protože dialogy všech zúčastněných dvojic za moc nestály s motivem sériového vraha a závěrečným "rádoby"překvapivým protnutím všech zúčastněných. Takže dvojí zklamání, ale vyslovený propadák to nebyl, protože alespoň na nějaké scény se dalo koukat a film jako takový docela rychle uběhl. PS: Nevím, kdo dělá české názvy, ale když jsem se koukl na originální název, tak by mě rozhodně nenapadlo to takhle přeložit. ()

Reklama

Reklama