Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se za vzrušujícím dobrodružstvím, které okouzlilo miliony fanoušků. Odhalte nejnovější kapitolu tohoto legendárního příběhu, který byl natočen špičkovou počítačovou animací.  Dobrodružství plné akce vypráví o tom, jak se čestný a oddaný gardový kapitán Jaller a jeho nejlepší přítel - impulzivní dobrodruh a kronikář Takua - vydali na cestu, aby našli sedmého Toa. Tajemný strážce totiž může ochránit jejich domovský ostrov. Vedeni Maskou světla spojí všichni hrdinové Toa své síly a odvahu, aby překonali mocného Pána stínu Makutu a jeho strašné pomocníky Rahkshi. Pokud se jim nepodaří zvítězit, bude ostrov Mata Nui odsouzen k věčné temnotě. Nenechte si ujít premiéru fantastické legendy ve filmové podobě! Budou odhalena mocná tajemství a objeví se nový hrdina! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (21)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Bionicle jsem si představoval jako adaptaci slavného LEGA, trošku jinak. Čekal bych, že film by měl být krapet dospělejší, temnější a příběh složitější, tajemnější. Bohužel se mi ničeho z toho nedostalo. Animace průměrná, příběh trapný, akční scény nudné, dabing katastrofální, legenda vůbec není legendou a nějaká Bionicle atmosféra nebo napětí tady chybí. Prostě zneuctění slavného LEGA. Rozhodně jsme si tento LEGO velkopříběh představoval jinak. 2 hvězdy. PS: Jedna rada pro tvůrce, když už nic, tak měl film o Bionicle vypadat tak, jako jejich komerční videa, když vyjde nová řada jejich LEGA Bionicle. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +slušná animace prostředí, vzhled postav, při akci slušná hudba, pro děti výborná podívaná –ovšem jen pro děti mezi 5 a 9 lety, čím jste starší, tím je pro vás film infantilnější a nudnější./// Bionicle aneb jak zpracovat Pána Prstenů pro děti. Je to sice možná silné tvrzení, ale nějaká ta vykrádačka se tam najde. Když už ale chcete znát můj názor, tak já nejsem proti zfilmování například právě Bioniclu. V reálu se mi ti Robůtci líbí a být mi tak o 10-15 let míň, tak je chci za každou cenu a následný film by se pro mě mohl stát i kultovním (viz. v mém případě hrané Želvy Ninja). Ovšem škoda, že film není určen i staršímu publiku, který při zhlednutí tohoto filmu bude trpět. A tím víc, čím je starší. Ale nechme Bionicle pro děti, protože pro nás je to jen podprůměrný film s dobrým technickým zpracováním./// Celkem 53%/// ()

Reklama

Yellyman 

všechny recenze uživatele

Lego žeru a žrát budu i přes to, že jsem viděl tenhle snímek. Ani by mi nevadil příběh ( o ten přeci u reklamy nejde), jako spíš přílišná délka, infantilní vtipy a hlavně vizuální stránka. Chápu, že to není Pixar, ale mám takovej pocit, že léta 2003 měli takovouhle gráfku i některý hry... Ale vezmu-li v potaz to, že je to jen reklama, hodnocení se vyšplhá na 2*... Ta třetí je z nostalgie ( film poprvé viděn když mi bylo 11). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bionicle jsou jednou z mnoha řad plastových robotů pro děti a mládež (v tomto případě od 7 do 16 let) firmy LEGO, která je uvedla na trh v roce 2001. Jejich název je odvozen ze slov BIOlogical a chroNICLE, nikoliv biomechanical, jak se obecně věří a jejich franchise je inspirován 6 živly (země, voda, oheň, vzduch, led, kámen) a polynéskou mytologií - červení Bionicles jsou spojení s ohněm a jejich jména začínají na Ta-, modří s vodou a začínají na Ga- atd. Po soudu s maorskými aktivisty, ale LEGO upustilo od využívání výrazů z maorského jazyka a pro jistotu si začalo vytvářet ryze vlastní. Jde také o první projekt LEGA, jehož příběh vznikl přímo v LEGU a který se dočkal vlastních videofilmů (zatím celkem 3), o sérii knih a komiksu nemluvě. A teď k filmu samotnému. Je něco víc cool než roboti z vesmíru surfující na tropickém ostrově v lávě? Ne, není, ale film je bohužel až příliš zacílen na dětské publikum a osobně mě zklamalo, že hlavními hrdiny byly jakési Bionicle děti vydávající se po vzoru Luka Skywalkera nebo Froda Pytlíka z rodného hradu na nebezpečnou pouť světem a ne pořádní roboti, kteří hrají ve filmu druhé housle. Akce ujde, ale animace je mizerná a i když jsem se v příběhu celkem orientoval, ta rádobyexotická jména byla vážně otravná a nebyl jsem si schopen zapamatovat ani jedno (díky bohu za přezdívky některých postav jako Kronikář). Další díly si odpustím, i když mám pro roboty slabost a konkrétně design Bioniclů se mi dost líbí. Možná si nějakého koupím. Kolik že za jednoho chtějí? Tři kila? ()

Darren98 

všechny recenze uživatele

Bionicle sága mi byla vždy velmi oblíbená, a i když mám druhý díl mnohem radši, nechápu, proč se některým lidem tento film tak nelíbí, když je ve svých prvcích dosti podobný Pánovi Prstenů. Mimořádně se liší akorát v tom, že je dělaný pro děti, ovšem to by až tak zásadní rozdíl dělat nemělo; spoustu mých kamarádu si zamilovalo pána prstenů, když byli ještě děti. Vemte si, že Takua je Frodo a Jala je Sam, tito dva výškově menší než hrdinové zdejšího světa, mají za úkol jistý malý zlatý předmět přinést kamsi na druhou stranu ostrova, zatímco zlá postava Makuta/Sauron skrývající se ve tmě a ukazující se pouze očima/okem, čekající než-li stvoření pověřená zlem Rahkshi/Nazgûlové získají onen malý zlatý předmět, protože jenom díky tomu předmětu může být zlý pán poražen. Na druhou stranu, první díl Bionicle trilogie má svá pozitiva i mimo podobnost s LOTRem, především co se živlů a jejich využití týče. Rozdělení podle elementů se působivě uplatňuje i při různorodosti cesty po ostrově, i v akčních sekvencích. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama