Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Recenze (64)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak by se chovala Červená karkulka, kdyby kanále potkala vlka s červenýma očima a kulometem v ruce? Jin Roh mě zaujal svou alternativní historickou linií, která však příliš využita není, stejně jako zmínění vojáci v brnění. Touha stvořit příběh o přerodu světla na tmu byla větší, než ukojit klasické vizuální touhy diváka. Velká škoda, ale čekání na hlubší podtext a smrtící pointu bylo tak pomalé a nudné, až jsem to málem vzdal (resp. mé oči). Kdyby takhle dlouho nechal vlk čekat karkulku, tak by stihla vystudovat vojenskou školu a při prvním setkání ho rozstřílet na kousky. Přesto všechno zajímavý film. PS: mráz neběhal (ověřeno) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nejnádhernější okamžiky byly, když si příslušníci oněch zvláštních jednotek navlékli svou bojovou výbavičku-uniformu. Ta jim zakryla nejen o lidskou tvář, ale i lidskou duši a plně je pak vystihovala věta vyslovená jednou postavou, kterou můžete brát jako velmi mírný SPOILER:"Nejsme lidé převlečení za psy, jsme vlci převlečení za lidi." ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Temný zasněný a pomalý příběh s nádhernou hudbou, z poválečného Japonska, kde nikdo není ten, za něhož se vydává. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná čiastočne sci-fi ladená animovaná akčná dráma. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v alternatívnej minulosti Japonska niekoľko rokov po druhej svetovej vojne, kedy krajinu trápia problémy, kvôli čomu dochádza k mnohým vzburám a nepokojom, pričom často ide aj o život, keďže proti sebe stoja aj ozbrojení demonštranti a nekompromisná policajná jednotka. Počas jedného z podobných zásahov sa pred príslušníkom policajnej jednotky odpáli mladé dievča, čo v ňom zanechá hlboké stopy a tak sa s tým mimo práce snaží vyrovnať a dokonca sa zoznámi aj s jej sestrou. Spracovanie je ale iba priemerné, ešte úvodná fáza pôsobí dobrým dojmom, predstavenie alternatívnej minulosti, demonštrácie, nekompromisná vojenská jednotka, na ktorej nasadenia som sa tešil, keďže pôsobí skvelo a samozrejme aj celá časť v kanáli s celkom surovým zakončením, ale následne sa to už začne kaziť. Hlavným motívom filmu sa prekvapivo stáva práve to vyrovnávanie s nepríjemným zážitkom a preto skutočne nechápem, prečo si tvorcovia zvolili zasadiť dej do alternatívnej minulosti a samozrejme hlavne vymyslieť zaujímavú vojenskú jednotku, keď aj tak nemajú takmer žiadny priestor a tento typ zápletky by fungoval aj bez toho. Aj takto sa na to dá pozerať a pár prvkov mi aj vyhovovalo, hlavne tie prirovnávania k červenej čiapočke a podobne, ale inak som sa celý čas nevedel zbaviť silného pocitu priemernosti, dej ma nevtiahol, postavy si ma tiež moc nezískali a keď sa už v záverečnej časti začne znovu diať niečo výrazné, moc ma to nezaujímalo a to ma veľmi mrzí. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá je celkom slušná. Tu poteší hlavne samotné využívanie vojakov, na ktorých je skutočne radosť pozerať a preto ma tie nekompromisné krvavé prestrelky bavili, ale mohlo ich byť viac a preto s výnimkou úvodu a záveru tu nie je moc o čo stáť. Postavy sú tiež skôr sklamaním, síce sami o sebe sú celkom zaujímavé, či už hlavný hrdina, sestra atentátničky alebo aj tie zvyšné výrazné, ale v tomto prevedení si ma ani jedna nezískala a bolo mi úplne jedno, ako skončia. Animácia je na tom dobre, tento štýl mi vyhovuje, navyše má film aj takú zaujímavú atmosféru, ale ten scenár im nedovoľuje sa lepšie prejaviť. Škoda, vôbec netuším, prečo to tvorcovia pojali práve takto, mohlo to byť zaujímavé anime, ale takto mi Jin Roh príde len ako lepší premer, čo ma veľmi mrzí, keďže potenciál tu bol. 56% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Příběh plný konspiračních teorií, psychické nevyrovnanosti a "zakázané lásky" zabalený v nádherném obalu. V momentě, kdy dochází u Fuseho k "transformaci"....vám bude běhat mráz po zádech (ověřeno). ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si opravdu parádně užil. Naprosto skvělé prostředí, které je již od začátku skvěle vykreslené. Skvělá atmosféra podtržená velmi dobrou hudbou. Povedená animace a zajímavý příběh, který i díky těm odkazům na pohádku o Karkulce dostává nový rozměr a lehký nádech tajemna. Navíc ta překvapení a intriky, které se tady odehrávají mě prostě hodně bavily. Je sice pravda, že ve výsledku jsem se nedozvěděl nic světového a že SPOILER vlk je prostě vlkem a Karkulka byla taky jenom Karkulka a tedy jejich osud byl víceméně jasný KONEC SPOILERU, ale i tak to bylo neskutečně zajímavé a já až do konce nevěřil, že to takhle skončí, i když jsem si v duchu říkal, že bych vlastně ani jiný konec příliš nebral. Bylo to zajímavé, bylo ta temné, mělo to atmosféru, zkrátka za mě paráda. 9/10 ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Noir po japonsku, velmi temný příběh plný stínů a polostínů, odehrávající se ve městě, kde lidé chodí se skloněmými hlavami a kde každý podvádí každého, děsivá verze Červené karkulky. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Skvelá hudba, dosť psychologický snímok kde sú ľudia a ich činy ovplivnené dobou v ktorej žijú. Príbeh s červenou karkulkou ešte umocňuje pocit zo sledovania tohto filmu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Stát, kde po válečné porážce, kde bylo mimo jiné užito bomby, vytvářející velký hřib, zavládla podivná distopie, kde se stát snaží udržet řád a pořádek a proti němu vede odbojovou válku hned několik podzemních hnutí, které dokáží se státním aparátem úspěšně válčit a do toho všeho jeden z členů elitní policejní, polovojenské jednotky potká dívku, která nese v ruce tašku s náloží.... A pak někdo umře, někdo nevystřelí a rozjede se skvělý příběh zahalený do hutné atmosféry totální antiutopie, kde ani není jasné, která ze stran je v právu (a velké díky, že se to film ani nesnaží řešit) a kdo je za primární hajzly. Skvělá je i vizuální stránka, která, hlavně díky uniformám a bojovým oblekům, dává vzpomenout všem sc-fi alternativní reality odehrávající se v nacistickém německu (a celý nepojmenovaný stát působí jako špinavá verze kombinace třetí říše a císařství vycházejícího slunce). A hlavní dějová linka výborně parafrázující příběh o Karkulce je skvělá a díky hávu (výtvarně povedeného) anime působí docela exoticky, jen je obrovská škoda, že oba hlavní protagonisté jsou jen velmi špatně povahově prokresleny a přestože mezi nimi má vznikat cit, tak se na tváři Fuseho (onen člen spec. jednotky) za celý film snad ani na pikosekundu nezjeví úsměv, nejvtší úraz jinak skvělého filmu. I když, není tu ani jednu chapadlo, to by taky bodlo. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další ze zlatého fondu anime. Kdo by očekával nějaké akční sci-fi, či fantasy, bude asi zklamán. Toto anime stojí spíše na zajímavém, silném a při tom celkem jednoduchém příběhu, přičemž se dočkéme i momentu překvapení. Co se týče ostatních složek, které se na anime dají hodnotit, tak kresba i rozanimování jsou skvělé. Postavy obrněnců ze speciálních jednotek, jsou opravdu dílem geniálního kreslíře. K tomu je úžasný hudební doprovod. K 5* tomu ale přeci jen něco chybí, možná větší spád. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Nejprve malá poznámka k ději, jak ho popisuje ZIASystems - nemyslím, že se jedná o alternativní Japonsko, které WW2 vyhrálo, příběh se odehrává 10 let po velké "porážce"... Dále ta dívka nezemřela vinou příslušníka speciálních sil, obětovala svůj život pro terorismus. A teď k hodnocení: Byl jsem uchvácen, skvělé po technické stránce (kresba, hudba), úžasné co se týká děje a postav. Tenhle film mě opravdu dostal. Můžu, spíš musím, jen doporučit ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Vlastně mi na tomto filmu vadilo až samotné finále s odkrytím pravého jednání a motivací hlavních postav. Celé osvětlení se mi zdálo až moc kostrbaté a vlastně to nejhlavnější, týkající se chování hlavního hrdiny i tak trošku navíc. Někdy moc zpravodajských, tajných, teroristických, vládních a jiných organizací nacpaných do jednoho filmu je spíše na škodu než užitek. Jinak po výtvarné stránce nemůžu najít chybičku. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré anime, škoda jen že kdyby nebyla první polovina filmu tak komplikovaná tak je závěr mnohem působivější. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

zaciatok genialny, nepochyboval som o tom, ze vysledne hodnotenie bude na maxime..potom vsak akcnost prenechava miesto obcas divnej citovej stranke, co mi postupne zacalo mirne vadit..a finale?aj napriek dost kliseovitemu vyusteniu u mna dovod na stvrtu hviezdicku, ktoru som mal v plane odobrat. dobre nadabovane a po vizualnej stranke dost prijemne. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, já vám nevím.. Start byl fajn, má to několik působivých obrazů a načrtnutý paralelní svět docela fungoval, ale všechny ty pseudo"hlubokomyslné" metafory o vlcích, lidech a červených karkulkách mi fakt lezly krkem. V podstatě je to jen tuctová kontrašpionážní kriminálka s noirovou atmosférou snažící se nekonečným blábolením diváka přesvědčit, že jde o něco strašně závažného a metafyzického.. Když k tomu ještě připočtu kresbu, která mi moc nesedla, víc než 3 rudé ze mě nikdo nedostane.. Po světě se toulá tolik mnohem lepších, hlubších a zábavnějších animéček o kterých skoro nikdo neví a zrovna tohle má bůhvíproč skoro kultovní status-nechápu......... Navíc, když už se rozhodli rozjet to metaforování na základě červené karkulky, tak kde zmizel ten konec kdy karkulka rozpáře vlka zevnitř? ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Červené Karkulce: Bylo nebylo, jedna dívka, zavřena ve vysoké věži, neviděla svou matku už 7 let. Byla nucena nosit oblečení ze železa. Pověděli jí „Až tyto věci odnosíš, můžeš zpátky ke své mámě.“ A tak dívka odírala železný šat proti zdi, snažíc se je co nejdříve odnosit. Když se jí to konečně povedlo, dostala trochu mléka, chleba a také trochu sýra s máslem a vydala se na cestu. V lese potkala vlka, který se jí zeptal, co to nese. „Trochu mléka, chleba, sýru a másla“, odpověděla. Když se vlk zeptal, zda by mu trochu nedala, dívka odpověděla že ne, protože je to dárek pro maminku. Vlk se jí zeptal, jestli půjde cestou jehel nebo špendlíků. Dívka odvětila, že půjde cestou špendlíků. Vlk se tedy vydal cestou jehel, dorazil tam dříve a pochutnal si na matce. Když dívka konečně přišla k domu, zavolala „Maminko, otevři mi dveře“. „Jen zatlač, je odemčeno“, řekl vlk. Ale dveře stále nešly otevřít. Dívka tedy našla malou díru ve zdi, kterou se dostala do domu. „Maminko, mám hrozný hlad.“, řekla. „Dej si trochu masa z kredence“, odpověděl vlk. Bylo to maso její matky zabité vlkem. Na kredenc najednou skočila veliká černá kočka a řekla „Toto je maso z tvé mámy, co právě jíš.“ „Maminko, je tu kočka, která povídá, že jím tvé maso.“ „To je samozřejmě lež. Hoď po té kočce botu.“ Malá dívka, poté, co dojedla maso, byla žízniva. „Maminko, mám žízeň“, řekla. „Napij se trochu vína ze džbánu“, odpověděl vlk. Jak to udělala, malý ptáček přiletěl a posadil se na krb. „To je krev z tvé mámy, co teď piješ. Piješ krev tvé mámy“, řekl. „Maminko, na krbu sedí ptáček, který povídá, že piji tvou krev.“ „To je samozřejmě lež.. Hoď přes něj kabát.“ Dívka, najedena a napita, se obrátila ke svojí matce a řekla: „Maminko, jsem hrozně unavená.“ „Pojď sem a trochu si odpočiň.“ Dívka se svlékla a šla směrem k posteli, kde ležela její matka v divné pozici a s kápí přes její obličej. „Maminko, ty máš ale velké uši.“ „Aspoň tě lépe uslyším, zlatíčko.“ „Maminko, ty máš ale velké oči.“ „Aspoň tě lépe uvidím, drahoušku.“ „Maminko, ty máš ale velké pařáty.“ „Aspoň tě s nimi lépe podržím, moje milá.“ „Maminko, ty máš ale velké zuby.“ A pak vlk otevřel pusu a pozřel Červenou Karkulku. Hodnocení: Příběh byl zprvu trochu zmatený. Těžká orientace v postavách, ale zvykl jsem si. Kdykoli se kouknu na starší film, první, co mě kladně praští do očí je úžasná animace. Kam se hrabou dnešní filmy/seriály. Propracované detaily, tento příběh žije. Dále bych vyzdvihl hudbu, která je úchvatná a určitě si někde seženu OST. Hlavní postava Fuse Kazuki je velmi dobře ztvárněna a, jak praví Subjektiv, je zde patrná jeho povaha vlka, který nasazuje masku, aby vypadal jako člověk. Velmi dobré k zamyšlení. Celkově se mi Jin-Roh líbil, tempo bylo na začátku až moc pomalé a vývoj též. Příběh by se určitě mohl zkrátit do 60 minut a nic by mu nechybělo. Roztahování dodávalo na atmosféře, ale tady to bylo spíše k negativu, než pozitivu. Slabé 4*, neboli: 70% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Wow… hodina a čtvrt příprav na dech beroucí finále. Alespoň já si jej náležitě užil. Takhle nějak bych si představoval správnou gradaci každého filmu. Nicméně ti, kteří vyhledávájí více akce, by rozhodně neměli mít vysoká očekávání. Tohle je více pro ty, kdo se rádi zamýšlí nad různými alegoriemi a tak. Sám jsem si svou fantazií obsah dost překroutil, ale naštěstí se na konci šmodrchanice rozkroutila a teď se můžu těšit na opakovačku. Co mě velice překvapilo byla animace postav. Nějak si nevzpomínám, že by kdy byli v anime japonci kresleni jako japonci. Snad jen v GiTS, ale tam šlo o vyslance z USA a ti ještě byli zlí :-) ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý příběh o zakázané lásce na pozadí konspiračních teorií. Tento snímek mě totálně nadchnul a řadím ho mezi to nejlepší, co jsem měl možnost shlédnout co se týče anime... Do poslední chvíle si není člověk jistý, jak to vše dopadne a o to víc strhující je celé finále, které filmu ještě víc přidává na efektivnosti a dokresluje celou ponurou atmosféru tohoto snímku. Pětihvězda jak vyšitá... ()

Reklama

Reklama